Geroosterde bloemkool met appel en uiensalsa
Wat lijkt het lang geleden dat we zo mochten genieten in en van het mooie Zuid-Afrika. Toch is er pas een jaar ( en wat voor een jaar!) voorbij sinds we zoveel verrassende vegetarische gerechten aten op zoveel mooie locaties in dit heerlijke land. Deze geroosterde bloemkool aten we bij restaurant Pierneef op het wijndomein van La Motte in Franschhoek, waar Chef-kok Eric Bulpitt de traditionele Zuid-Afrikaanse keuken verbindt met eigentijdse wereldse invloeden. Zo vergezellen authentieke chutneys en pickles moderne groentegerechten en zelf gebakken brood. Trek krijg je zeker na de 2 uur durende eco-wandeling onder leiding van een gids, die boeiend vertelt over de duurzame wijngaarden en de rijke flora en fauna op het domein. De bereiding van het gerecht neemt tijd in beslag, maar misschien brengt u, net als ik, wat meer tijd in de keuken door omdat u thuis werkt of omdat koken gewoon ontspant en stress vermindert. |