Culinaire Producties
  • home
    • dagboek
  • kookboeken
  • kookboek recensies
    • 10 jaar dagelijkse kost
    • 1000 dingen doen
    • bbq feast on fire
    • de aardappeleters
    • afvallen zonder honger
    • bakken met zuurdesem
    • big green egg I
    • big green egg II
    • borreltijd
    • boter, kaas en havermelk
    • bij de boer
    • bijzonder simpel
    • buiten eten
    • buitenkeuken
    • burgers
    • burgers en bbq bites
    • chinese take away
    • dagelijkse portie power
    • de mosterd van meus
    • easy dinners
    • easy peasy 2.0
    • een kookboek
    • eten uit de natuur
    • feest
    • food, fit, focus
    • gewoon vegan 1
    • gewoon vegan 2
    • gezond zondigen
    • groentekost
    • guilty pleasures
    • hart voor je lijf
    • het complete bbq boek
    • het kookboek v Nederland
    • hoe leef je vegan
    • keto in 15 min.
    • ketokuur
    • koken, eten, leven
    • kookboek voor chaotisch leven
    • koolhydraatarme bijbel
    • Korean vegan
    • kunst en koken
    • made at home
    • makkelijk midden oosters
    • mangiamo!
    • modern vegetarisch
    • natuur op je bord
    • oesterboek
    • ovenbijbel
    • paleo 2.0
    • pizzabijbel
    • plant als medicijn
    • plants only kitchen
    • proeven als een pro
    • puur
    • restaurant de kas
    • sharon gaat lokaal
    • snel arabisch
    • stedenlust
    • succesvolle seizoensgerechten
    • uitzonderlijke wisky's
    • vanavond vegan
    • vegan east
    • veggies and fish
    • vijftig tinten amore
    • vleesboek
    • welke wijn waarbij?
    • wereld rond in 80 glazen
    • wijnroutes Europa
    • zes seizoenen
    • zuurgoed
  • kinderkookboek recensies
    • bakken zoet & hartig
    • een huis vol lekkers
    • fien & teun
    • het grote kinderkookboek
    • het waanzinnig kinderkookboek
    • koken met kikker
    • koken met pettson
    • pizza & pasta
    • vegetarisch 2
    • zilveren lepel voor kinderen
  • journalistiek
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten >
      • asperges
      • limburg
      • texel
      • veluwe
  • workshops
  • golf en gastronomie
    • Golf met Robbert
    • Italie >
      • Italie Abruzzen
      • Italie Veneto
    • Marokko
    • Mijn drive
    • Het lievelingsgerecht >
      • Hiske vd Heuvel-Blom
      • Marieke Klosters
      • Regina Meij
      • Roland-Jan Schippers
      • Tilly Sintnicolaas
      • Uwe Goertz
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje >
      • Club de Golf Peralada
      • Gran Canaria-1
      • Gran Canaria-2
      • Ladies golf 1
      • Ladies golf 2
      • TorreMirona Golf Club
      • Wijn & cultuur
    • Turkije Belek - 1
    • Turkije Belek - 2
    • Turkije Belek - 3
    • Zuid-Afrika >
      • Hermanus golf club
      • Oubaai golf club
      • Pezula golf club
      • Simola golf course
  • BLOG
    • 65e kookboek
    • Advocaat
    • Alaska duurzame vis
    • Alvis Drift - wijnen
    • Alvis Drift - nieuwsbrief mei '19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief sep.'19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief apr.'20
    • Alvis Drift - nieuwsbrief jul.'20
    • Asperges
    • Belgie - Wallonie
    • Castilla de Leon
    • Culi column nieuw
    • Culinaire Producties gerestyled!
    • Castillo de Leon
    • Dagboek
    • De Monnik dranken
    • Faia food
    • Foodconsulting
    • Frankrijk - Auvergne kaas
    • Frankrijk - Franse boeren
    • Golf & gastronomie
    • Haute cuisine en Grand Dance
    • Hertog Jan Grand Prestige
    • Hoofdgerechten
    • Ierland - Harrys Shack
    • Italie - Abruzzen
    • Italie - Aosta 1
    • Italie - Aosta 2
    • Italië - Marlene appels
    • Italie - Puglia
    • Italië - Truffels uit Alba
    • Italie - Verona
    • Kerstmenu
    • Keuken met eigen indentiteit
    • Kookboeken
    • Kookboekenweek 2019
    • Kookboekrecensies
    • Kroatie - Dubrovnik
    • Label Rouge kippen
    • Letland - Riga
    • Lievelingsgerecht van...
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Moeder kookboek
    • Moravische wijnen
    • Nieuwe wijnen
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland
    • NVGJ
    • Opname TV Gelderland
    • Oud & nieuw
    • Porto
    • Prins Hendrik Texel
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven
    • Reclamewerk
    • Rose veel meer dan een kleur
    • Schotland - whisky
    • Smaakexpeditie
    • Spanje - Catalonie
    • Spanje - Jerez sherry
    • Spanje - Manchego kaas
    • Spanje - Valencia
    • Sterrenkoks
    • Thailand - Puket
    • Topingredienten
    • Topkoks
    • Trouw afscheid
    • Turkish Airlines
    • Twente - Landgans
    • Uit de keuken van 8 - 1
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 4
    • Uit de keuken van 8 - 5
    • Uit de keuken van 8 - 6
    • Uit de keuken van 8 - 7
    • Uit de keuken van 8 - 8
    • Uit de keuken van 8 - 9
    • Uit de keuken van 8 - 10
    • Uit de keuken van 8 - 11
    • Vegetarisch
    • Veluwse streekgerechten
    • Vis & vegetarisch
    • Warre's port
    • Wine Professional 2025
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zamora 1
    • Zamora 2
    • Zamora 3
    • Zout
    • Zuid-Afrika - B&B
    • Zuid Afrika - Hollandse wortels
    • Zuid-Afrika - Kaapstad culinair
    • Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus
    • Zuid-Afrika - Stellenbosch
    • Zuid-Afrika - Vergelegen
    • Zuid-Afrika - Waterkloof
    • Zuid-Afrika - Wijnhuis Newton Johnson
    • Zuid-Afrika - Wijnlanden
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • Bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • lezingen
    • zout
  • contact
    • contactformulier
    • workshop

16 Nederlandse topkoks koken met Bellingham 

12/20/2015

0 Comments

 

Bellingham's Favorieten

Lange lome lunches, diners bij de behaaglijke warmte van de open haard, gezellige avonden thuis, onder elkaar of met familie en bij vrienden, in keukens waar ook ter wereld: de wijnen van Bellingham zijn - bij elke gelegenheid en op elke plek waar gegeten wordt - op hun plaats. Maar de oorsprong van deze wijnen is diepgeworteld in de wijnlanden van de Kaap, in Zuid-Afrika. 
Foto
0 Comments

Gebruiken rond oud en nieuw

12/19/2015

0 Comments

 
Foto
31 december: oudejaarsavond, 00.00 uur.

Zenuwachtig wordt de kurk van de champagnefles gehaald. Voor­zichtig anders knalt hij te hard of vliegt hij tegen het plafond. Staat de huzarensalade klaar? Is iedereen in de kamer, staat de klok gelijk?
 Waarom vieren we in Nederland en België de nacht naar 1 janua­ri als de jaarwende? En waarom vieren de Chinezen, joden, moslims en talloze ande­ren hun oud en nieuw op hele andere data. Of vieren een nieuw­jaar helemaal niet, zoals de islamieten?
Oliebollen, alcohol en lawaai
Oliebollen en/of alcoholische dranken horen al sinds de mid­del­eeuwen bij de nieuwjaarsfeesten. Lawaai is sinds mensenheugenis onmisbaar. Het ratelen met ratels, het afschieten van donderbussen, het knallen met carbid in melkbussen, het is zo oud als de weg naar Rome. Vuurwerk kennen we pas sinds de jaren dertig van deze eeuw. Indiëgangers brachten het eerste vuurwerk mee naar Nederland. Onze traditie stamt uit de tijd van de middeleeuwen. In die tijd kende bijna elke 'provincie' zijn eigen oud en nieuw.
Het kon bijvoorbeeld voorkomen dat men in Twente al fris aan het nieuwe jaar was begonnen en dat de westerlingen nog bezig waren hun oude jaar af te ronden.

​Deze vreemde toestand was te wijten aan de rooms-katholieke kerk, die er alles aan had gedaan om de heidense nieuwjaarsfeesten ergens in de kerkelij­ke kalender in te passen. Ieder deel van het land vulde deze feesten naar eigen goeddunken op een kerkelijke feestdatum tussen kerstmis en Pasen in, zodat er nogal eens verschillen optraden.
​
Culinaire Producties - Blog - gebruiken rond oud en nieuw
Culinaire Producties - Blog - gebruiken rond oud en nieuw
De Spaanse landvoogd Requesens had hier in 1575 genoeg van. Hij was het die bepaalde dat voortaan iedereen op 1 januari Nieuwjaar moest vieren. En zo geschiedde. Het was en is nog altijd een feest van veel eten, veel drinken, veel lawaai, veel feesten en veel goede wensen.

Oudejaarsgebruiken
Kennen we tegenwoordig allemaal de krantenjongens die rond oud en nieuw een kaartje met goede wensen aanbieden in ruil voor een kleine fooi, vroeger kwamen de askar-mannen (vuilnisophalers), de porders (mannen die 's morgens vroeg de mensen uit bed haalden door op het raam te kloppen), de torenwach­ters, de lantaarnop­stekers en de gilde-leerlingen gedurende de hele decembermaand langs de deuren met rijmprenten (een oud rederijkersgebruik) om een bedragje op te halen.
Culinaire Producties - Blog - Gebruiken rond oud en nieuw
Klokluiden op Sint-Thomas
Sint-Thomasdag was van oudsher op 21 december. Sinds de in­stelling van het nieuwe Calendarium Romanum (de kalender voor het kerkelijk jaar) in 1969 is de naamdag van de heilige Thomas vastgesteld op 3 juli.

Toch blijft het traditionele klokluiden gehandhaafd vanaf de oude Sint-Thomasdag op 21 december tot aan nieuwjaarsdag. 21 december wordt beschouwd als een inlei­ding op de periode van de twaalf nachten.

​De geesten zouden op deze dag vrij spel hebben, tovenarij, waar­zeggerij en bijge­loof vierden hoogtij. Geesten moesten worden verbannen door klokgelui of door het blazen op de midwinter­hoorn.
 
In Friesland worden vanaf 21 december tot oudjaar de klokken in de klokkenstoelen (open houten bouwsels) geluid. Er worden steeds twee klokken, een grote en een kleine, geluid in een bepaald ritme. Soms wordt het Sint-Thomas'lieden' ook wel 'plûslieden' genoemd. Plûs betekent letterlijk zuiver, de lucht wordt gezuiverd van geesten.
Lang was dit luiden een gebruik in groot deel van Friesland, Twente en de Achterhoek; dag en nacht beierden de klokken. De bevolking van dorpen als Eibergen, Ouden­horne en Neede heeft vele jaren dit gewoonterecht verdedigd. Uiteindelijk heeft zij toe moeten geven aan hen die wel van hun nachtrust wilden genie­ten en wordt er nu op aangepaste tijden geluid. Toch blijft het niet netjes om na de langste dag van het jaar een deel van de dag te versla­pen. De langslaper wordt uitge­schol­den voor 'Thomas'.
Midwinterhoornblazen
Niet altijd hoeft het lawaai om de boze geesten te verdrijven afkomstig te zijn van klokgelui. Vanaf de eerste advents dag, vier weken voor kerstmis, tot de laatste dag van de kersttijd, zes januari (Driekoningen) wordt in Twente het midwinterhoorn of kersthoorn geblazen.

De mid­winterhoorn lijkt op een alpenhoorn en is op grote afstand te horen. De hoorn wordt gemaakt van een uitgeholde elzentak, met een mond­stuk van vlierhout (heilig hout). Soms worden de hoorns ook van wilgen- of hazelaar takken gemaakt en met twijgen samen­gebonden.

Vroeger werd er vanaf negen uur 's avonds geblazen. Het eerste geschal werd al snel door vele andere blazers beantwoord. De grootste eer viel de laatste blazer in de nacht ten deel.
 
Het klagelijke, melancholieke geluid van dit 'murreweenterbla­ozen' wordt versterkt door boven een waterput op de hoorn te blazen. Het geluid wordt weerkaatst en er ontstaat een extra galm. Na Driekoningen wordt de hoorn in dezelfde put opgeborgen, zodat hij onder water goed bewaard blijft tot volgend jaar.
Culinaire Producties - Blog - Gebruiken rond oud en nieuw
Culinaire Producties - Blog - Gebruiken rond oud en nieuw
Waarom vieren de Schotten Hogmanay (oudejaarsavond)?
Vier eeuwen geleden besloten de Schotten dat er een volledige scheiding moest zijn tussen de religieuze viering van de geboorte van het kindje Jezus op 25 december en de oude hei­dense festiviteiten. Zij vonden dat de Engelsen deze twee vieringen teveel door elkaar haalden en dus verplaatsten zij hun uitbundige viering naar oudejaarsavond. Oudejaarsavond wordt ook hier gevierd met veel lawaai, zang, dans en drank.

Nieuwjaarsgebruiken
Onder de Romeinen was het aanbieden van een Nieuwjaarspenning, naast suikergoed en lampjes al een algemeen gebruik. Deze penning was meestal een munt voor­zien van een jaartal en de beeltenis van Janus Bifrons. Janus was de god­heid van alle begin en beschermer van poorten, deuren en doorgangen. Zijn tweede naam was Bifrons, hetgeen tweegezicht betekent. Janus had twee gezichten, zodat hij tegelijk naar voren en naar achteren keek. Men denkt dat de maand januari naar hem is genoemd, maar zeker weten doen we het niet.
In Nederland hebben we de traditie van het aanbieden van de Nieuwjaars penning ook lange tijd gekend. De pen­ning werd op 1 januari aangeboden aan familie en vrienden.
China
De Chinezen vieren Nieuwjaar nog altijd op 28 februari. Dit lentefeest duurt vijftien dagen en is het belangrijkste feest van het jaar.

Er worden offers gebracht aan de huisgod voordat deze naar de oppergod vertrekt om hem over het gedrag van het gezin te vertellen. Er wordt geld in rode pakjes uitgedeeld aan de kinderen, de draken- en leeuwendans wordt uitgevoerd en er worden lentespreuken bij de deur opgehangen.

Deuren staan open om het geluk binnen te laten. Iedereen gokt dat het een lieve lust is.
Culinaire Producties - Blog - Gebruiken rond oud en nieuw
Culinaire Producties - Blog - Gebruiken rond oud en nieuw
Jodendom
De joods-religieuze jaarwisseling valt afhankelijk van de maanstand in september of oktober.

Het nulpunt van de joodse kalender is de schepping van de wereld op basis van teksten van het Oude Testament.

​Het nieuwe jaar Rosj Hasjanah is het begin van tien dagen waarin God het menselijk gedrag van het afgelopen jaar beoordeelt.

​Een jaarlijks terugkomend ritueel is het blazen van honderd tonen op de sjofar, gemaakt van de hoorn van een ram.
Islam
De islamitische jaartelling begint bij het vertrek van Moham­med van Mekka naar Medina. Nieuwjaar heeft voor de islamieten geen enkele betekenis. Zij kennen de Ramadan als periode waarin wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar.

​Sonja
0 Comments

Kijk ook eens bij hoofdgerechten...!

12/15/2015

0 Comments

 
CREOOLSE ERWTENSOEP
KIP ALA PROVENZALE
RIB-EYE
Fotografie: Inez Pleizier en Sonja van de Rhoer
0 Comments

NIEUW - vis- en vegetarische recepten

12/13/2015

0 Comments

 
Culinaire Producties - visgerechten
Fotografie: Inez Pleizier & Sonja van de Rhoer
print recept
Culinaire Producties - Recepten
Fotografie: Inez Pleizier & Sonja van de Rhoer
print recept
0 Comments

Koken met top ingrediënten van Directlyfrom.nl

12/6/2015

0 Comments

 
Culinaire Producties - Blog
Koken met chef-koks in De Kookfabriek in Amsterdam. Een middag koken met top chef-koks en topproducten, besteld bij de eerste online foodmarkt in Nederland. Directlyfrom.nl legt een directe link tussen top foodleveranciers en consument. De webshop Directlyfrom.nl kent zijn gelijke niet voor wat betreft kwaliteit, versheid en diversiteit. Topkoks als Mario Ridder, Peter Lute en Chris Naylor kookten mee in De Kookfabriek om de mooie producten culinair te vertalen naar de thuiskok.
Nederlands eerste online foodmarkt - Directlyfrom.nl - is gestart. Een markt die doet denken aan de Boquería in Barcelona en de Markthal in Rotterdam. Met honderden vlees- en vissoorten en duizenden variëteiten groenten, fruit, kruiden en delicatessen van de beste kwaliteit. Een foodmarkt die 24/7, thuis en onderweg, open is en waar alles met 1 muisklik kan worden besteld. Elk product komt direct van de producent/importeur, wordt dagvers bereid, zorgvuldig verpakt en binnen 24 uur na productie met gekoeld transport thuisbezorgd. Dat geldt voor authentiek Wagyu uit Japan, levende kreeft en het fijnste wild, maar juist ook de dagelijkse maaltijd krijgt met deze foodmarkt een kwaliteitsimpuls.

Bij Directlyfrom.nl koop je een (angus)burger, rundervink, malse kip, bloemkool en een scholletje, maar die zijn dan wel van topkwaliteit zoals in de beste restaurants. Hier is vlees echt vlees en kip is kip!

Kwaliteit, gemak, waar voor je geld.

Online shopping wordt met de dag belangrijker in Nederland. Ook voorbewerkte maaltijden, per doos thuisbezorgd, zijn volop in ontwikkeling. Directlyfrom.nl werkt als een normale markt.

De boodschapper kan hier terecht voor een ongekende diversiteit, kwaliteit, versheid, puurheid, bovenal gemak en een goede prijs. De kracht zit in de bundeling van de specialismes van (horeca)leveranciers Schmidt Zeevis, Nice to Meat, Treuren, Rungis en Vanilla Venture. Je kiest en bestelt op 1 adres uit het gezamenlijke assortiment en betaalt achteraf voor wat is geleverd.
Voor Marcel van Breda van Schmidt Zeevis is de combinatie van verschillende gespecialiseerde leveranciers op 1 online foodplatform fantastisch, met alle diversiteit en gemak voor de consument.

Directlyfrom.nl is het initiatief van ondernemers Jeroen Zegwaart en Justyna Zadykowicz. Zij zien de enorme invloed van voedsel op alles in ons leven. “Nu kunnen we ervoor kiezen om het beste van het beste in ons dagelijkse leven te halen. Kies voor kwaliteit en gemak en ga genieten!”
Fotografie: Adrienne van der Smagt
0 Comments

    BLOG

    Culinaire Producties

    culinaire producties blog sonja van de rhoer

    Sonja van de Rhoer

    Opgegroeid:
    als dochter van een
    dranken groothandelaar en limonadefabrikant
    en
    dronk haar eerste glas Beaujolais (Fleurie) als zesjarige, verdund met
    water, tijdens het
    zondagse diner.

    Is docent:
    Koken en Voedingsleer

    Werkte als:
    elektrohuishoudkundige
    bij het Energiebedrijf in
    Den Haag.

    Gaf jarenlang:
    kooklessen en lezingen
    over gezonde voeding aan leden van vrouwen-
    bonden en plattelandsvrouwen- verenigingen.

    Verzorgt:
    reportages, interviews en recepten.

    Kookt:
    voor de fotografie en
    verzorgt samen met
    fotografe Inez Pleizier
    de styling.
    Het resultaat van alle inspanningen in de
    keuken wordt door haar visueel vastgelegd en gepubliceerd.​
    ​ 
    Gepassioneerd:
    golfer met de juiste concentratie en bekeken course management.
    Als ze bij de Veluwse Golf
    Club speelt, geniet ze van wind in de haren, zon op
    ​het gezicht en spelen maar.

    Persoonlijke missie:
    mensen te laten ervaren wat ultieme smaakbeleving is, zodat zij uiteindelijk kiezen voor kwaliteit.
    Culinaire Producties - Column Rhoerbak Golf - Passie4Golf
    Fotografie: ​Ruud Taal

    Schrijft:
    de column "Rhoerbakgolf"
    op de website Passie4Golf 
    en
    wekelijks recepten voor Dagblad Trouw.

    Heeft:
    ruim 60 kookboeken op
    haar naam staan, waar-
    onder het Margriet
    kookboek
    (23ste druk) en het grote Vegetarisch
    Basiskookboek.​​​

    Persoonlijke missie:
    mensen te laten ervaren
    wat ultieme smaakbeleving
    is, zodat zij uiteindelijk
    kiezen voor kwaliteit.

    Archives

    June 2025
    December 2024
    July 2024
    June 2024
    February 2024
    October 2023
    June 2023
    April 2023
    June 2022
    March 2022
    January 2022
    November 2021
    October 2021
    June 2021
    May 2021
    January 2021
    December 2020
    September 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    March 2020
    December 2019
    November 2019
    October 2019
    September 2019
    August 2019
    June 2019
    March 2019
    February 2019
    May 2018
    April 2018
    March 2018
    December 2017
    October 2017
    July 2017
    May 2017
    April 2017
    March 2017
    February 2017
    January 2017
    November 2016
    September 2016
    August 2016
    July 2016
    May 2016
    April 2016
    March 2016
    February 2016
    January 2016
    December 2015
    November 2015

    Categories

    All

    Volg mij

    RSS

    RSS Feed

    Culinaire Producties - Chocolademouse
    Chocolade mousse
    Culinaire Producties - Roergemakken asperges
    Roergebakken asperges
    Culinaire Producties - Creoolse erwtensoep
    Creoolse erwtensoep
    Culinaire Producties - Frambozencharlotte
    Frambozencharlotte
    Foto
    Fruit Tiramisu
    Foto
    Gegrilleerde groenten
    Foto
    Gemarineerde oesters
    Foto
    Zalm op kruidensalade
    Foto
    Sashimi van tonijn
    Foto
    Hazenpeper
    Foto
    Gevulde Portobello
    Foto
    Advocaat
    Foto
    Kaiserschmarren
    Foto
    Aardbeien meloen salade
    Foto
    Pastasalade
    Foto
    Zuurkoolstamppot
    Foto
    Voorjaarsgerechten
    Foto
    Salade van Opperdoezer ronde & groene asperges
    Foto
    Gegratineerde hutspot
    Foto
    Tonijn op Japanse wijze
    Foto
    Hazenpeper met Roquefort en ontbijtkoek
    Foto
    Pasta met roodbaars
    Foto
    Witloftaart met comte en walnoten
    Foto
    Komkommersoep
    Foto
    Blini's met gerookte zalm
    Foto
    Groene salade met kruiden & bloemen
    Foto
    Salade met roergebakken asperges
    Foto
    Komkommergazpacho
    Foto
    Zuurkooltosti
    Foto
    Noedels met kip & cashewnoten
    Foto
    Asperges & eet-weetjes
    Foto
    Stamppotten
    Foto
    Tartiflette
    Foto
    Coquilles Saint Jacques met gember& paksoi
    Foto
    Cocktail Hollandse garnalen
    Foto
    Kerstrecepten
    Foto
    Hollandse kazen
    Foto
    Wildbouillon met verse tuinkruiden
    Foto
    Ossenhaas met paddestoelen
    Foto
    Kaasfondue

    OP SMAAKEXPEDITIE
    bij
    ​Angelique Schmeinck
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    ​Ambiance Travel artikelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
Culinaire Producties - Sonja van de Rhoer - Arnhemseweg 79 - 7331 BC Apeldoorn - +31 65 427 43 19 - [email protected]
| home | dagboek | kookboeken | kookboekrecensies | kinderkookboekrecensies | journalistiek | 
​| recepten | workshops | BLOG | golf & gastronomie | food consulting | media | reclamewerk | lezingen | contact |
© Copyright Culinaire Productions | All rights reserved
  • home
    • dagboek
  • kookboeken
  • kookboek recensies
    • 10 jaar dagelijkse kost
    • 1000 dingen doen
    • bbq feast on fire
    • de aardappeleters
    • afvallen zonder honger
    • bakken met zuurdesem
    • big green egg I
    • big green egg II
    • borreltijd
    • boter, kaas en havermelk
    • bij de boer
    • bijzonder simpel
    • buiten eten
    • buitenkeuken
    • burgers
    • burgers en bbq bites
    • chinese take away
    • dagelijkse portie power
    • de mosterd van meus
    • easy dinners
    • easy peasy 2.0
    • een kookboek
    • eten uit de natuur
    • feest
    • food, fit, focus
    • gewoon vegan 1
    • gewoon vegan 2
    • gezond zondigen
    • groentekost
    • guilty pleasures
    • hart voor je lijf
    • het complete bbq boek
    • het kookboek v Nederland
    • hoe leef je vegan
    • keto in 15 min.
    • ketokuur
    • koken, eten, leven
    • kookboek voor chaotisch leven
    • koolhydraatarme bijbel
    • Korean vegan
    • kunst en koken
    • made at home
    • makkelijk midden oosters
    • mangiamo!
    • modern vegetarisch
    • natuur op je bord
    • oesterboek
    • ovenbijbel
    • paleo 2.0
    • pizzabijbel
    • plant als medicijn
    • plants only kitchen
    • proeven als een pro
    • puur
    • restaurant de kas
    • sharon gaat lokaal
    • snel arabisch
    • stedenlust
    • succesvolle seizoensgerechten
    • uitzonderlijke wisky's
    • vanavond vegan
    • vegan east
    • veggies and fish
    • vijftig tinten amore
    • vleesboek
    • welke wijn waarbij?
    • wereld rond in 80 glazen
    • wijnroutes Europa
    • zes seizoenen
    • zuurgoed
  • kinderkookboek recensies
    • bakken zoet & hartig
    • een huis vol lekkers
    • fien & teun
    • het grote kinderkookboek
    • het waanzinnig kinderkookboek
    • koken met kikker
    • koken met pettson
    • pizza & pasta
    • vegetarisch 2
    • zilveren lepel voor kinderen
  • journalistiek
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten >
      • asperges
      • limburg
      • texel
      • veluwe
  • workshops
  • golf en gastronomie
    • Golf met Robbert
    • Italie >
      • Italie Abruzzen
      • Italie Veneto
    • Marokko
    • Mijn drive
    • Het lievelingsgerecht >
      • Hiske vd Heuvel-Blom
      • Marieke Klosters
      • Regina Meij
      • Roland-Jan Schippers
      • Tilly Sintnicolaas
      • Uwe Goertz
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje >
      • Club de Golf Peralada
      • Gran Canaria-1
      • Gran Canaria-2
      • Ladies golf 1
      • Ladies golf 2
      • TorreMirona Golf Club
      • Wijn & cultuur
    • Turkije Belek - 1
    • Turkije Belek - 2
    • Turkije Belek - 3
    • Zuid-Afrika >
      • Hermanus golf club
      • Oubaai golf club
      • Pezula golf club
      • Simola golf course
  • BLOG
    • 65e kookboek
    • Advocaat
    • Alaska duurzame vis
    • Alvis Drift - wijnen
    • Alvis Drift - nieuwsbrief mei '19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief sep.'19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief apr.'20
    • Alvis Drift - nieuwsbrief jul.'20
    • Asperges
    • Belgie - Wallonie
    • Castilla de Leon
    • Culi column nieuw
    • Culinaire Producties gerestyled!
    • Castillo de Leon
    • Dagboek
    • De Monnik dranken
    • Faia food
    • Foodconsulting
    • Frankrijk - Auvergne kaas
    • Frankrijk - Franse boeren
    • Golf & gastronomie
    • Haute cuisine en Grand Dance
    • Hertog Jan Grand Prestige
    • Hoofdgerechten
    • Ierland - Harrys Shack
    • Italie - Abruzzen
    • Italie - Aosta 1
    • Italie - Aosta 2
    • Italië - Marlene appels
    • Italie - Puglia
    • Italië - Truffels uit Alba
    • Italie - Verona
    • Kerstmenu
    • Keuken met eigen indentiteit
    • Kookboeken
    • Kookboekenweek 2019
    • Kookboekrecensies
    • Kroatie - Dubrovnik
    • Label Rouge kippen
    • Letland - Riga
    • Lievelingsgerecht van...
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Moeder kookboek
    • Moravische wijnen
    • Nieuwe wijnen
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland
    • NVGJ
    • Opname TV Gelderland
    • Oud & nieuw
    • Porto
    • Prins Hendrik Texel
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven
    • Reclamewerk
    • Rose veel meer dan een kleur
    • Schotland - whisky
    • Smaakexpeditie
    • Spanje - Catalonie
    • Spanje - Jerez sherry
    • Spanje - Manchego kaas
    • Spanje - Valencia
    • Sterrenkoks
    • Thailand - Puket
    • Topingredienten
    • Topkoks
    • Trouw afscheid
    • Turkish Airlines
    • Twente - Landgans
    • Uit de keuken van 8 - 1
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 4
    • Uit de keuken van 8 - 5
    • Uit de keuken van 8 - 6
    • Uit de keuken van 8 - 7
    • Uit de keuken van 8 - 8
    • Uit de keuken van 8 - 9
    • Uit de keuken van 8 - 10
    • Uit de keuken van 8 - 11
    • Vegetarisch
    • Veluwse streekgerechten
    • Vis & vegetarisch
    • Warre's port
    • Wine Professional 2025
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zamora 1
    • Zamora 2
    • Zamora 3
    • Zout
    • Zuid-Afrika - B&B
    • Zuid Afrika - Hollandse wortels
    • Zuid-Afrika - Kaapstad culinair
    • Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus
    • Zuid-Afrika - Stellenbosch
    • Zuid-Afrika - Vergelegen
    • Zuid-Afrika - Waterkloof
    • Zuid-Afrika - Wijnhuis Newton Johnson
    • Zuid-Afrika - Wijnlanden
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • Bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • lezingen
    • zout
  • contact
    • contactformulier
    • workshop