Culinaire Producties
  • home
    • dagboek
  • kookboeken
  • kookboek recensies
    • bijzonder simpel
    • chinese take away
    • easy dinners
    • flavour
    • gewoon vegan
    • gezond zondigen
    • guilty pleasures
    • hart voor je lijf
    • hoe leef je vegan
    • keto in 15 min.
    • ketokuur
    • koken, eten, leven
    • modern vegetarisch
    • ovenbijbel
    • paleo 2.0
    • plant als medicijn
    • plants only kitchen
    • vegan east
    • veggies and fish
  • kinderkookboek recensies
    • bakken zoet & hartig
    • een huis vol lekkers
    • fien & teun
    • het grote kinderkookboek
    • het waanzinnig kinderkookboek
    • koken met kikker
    • pizza & pasta
    • vegetarisch 2
  • journalistiek
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten >
      • asperges
      • limburg
      • texel
      • veluwe
  • recepten trouw
    • recepten trouw 2015
    • recepten trouw 2016
    • recepten trouw 2017
    • recepten trouw 2018
    • recepten trouw 2019
    • recepten trouw 2020
  • workshops
  • golf en gastronomie
    • Golf met Robbert
    • Italie >
      • Italie Abruzzen
      • Italie Veneto
    • Marokko Tazegzout
    • Het lievelingsgerecht >
      • Hiske vd Heuvel-Blom
      • Marieke Klosters
      • Regina Meij
      • Roland-Jan Schippers
      • Tilly Sintnicolaas
      • Uwe Goertz
    • Polen Modry Las Golf Club
    • Spanje Costa Brava >
      • Club de Golf Peralada
      • Ladies golf 1
      • Ladies golf 2
      • TorreMirona Golf Club
      • Wijn & cultuur
    • Zuid-Afrika >
      • Hermanus golf club
      • Oubaai golf club
      • Pezula golf club
      • Simola golf course
  • BLOG
    • Advocaat
    • Alvis Drift - wijnen
    • Alvis Drift - nieuwsbrief mei '19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief sep.'19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief apr.'20
    • Alvis Drift - nieuwsbrief jul.'20
    • Asperges
    • Belgie - Wallonie
    • Culinaire Producties gerestyled!
    • Dagboek
    • Foodconsulting
    • Frankrijk - Auvergne kaas
    • Frankrijk - Franse boeren
    • Golf & gastronomie
    • Hertog Jan Grand Prestige
    • Hoofdgerechten
    • Ierland - Harrys Shack
    • Italie - Abruzzen
    • Italie - Aosta 1
    • Italie - Aosta 2
    • Italië - Marlene appels
    • Italie - Puglia
    • Italië - Truffels uit Alba
    • Italie - Verona
    • Kerstmenu
    • Kookboeken
    • Kookboekenweek 2019
    • Kroatie - Dubrovnik
    • Letland - Riga
    • Lievelingsgerecht van...
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Moravische wijnen
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland
    • Oud & nieuw
    • Porto
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven
    • Recepten Trouw
    • Reclamewerk
    • Schotland - whisky
    • Smaakexpeditie
    • Spanje - Catalonie
    • Spanje - Jerez sherry
    • Spanje - Manchego kaas
    • Spanje - Valencia
    • Sterrenkoks
    • Thailand - Puket
    • Topingredienten
    • Topkoks
    • Trouw afscheid
    • Twente - Landgans
    • Uit de keuken van 8 - 1
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 3
    • Vegetarisch
    • Veluwse streekgerechten
    • Vis & vegetarisch
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zout
    • Zuid Afrika - Hollandse wortels
    • Zuid-Afrika - Kaapstad culinair
    • Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus
    • Zuid-Afrika - Stellenbosch
    • Zuid-Afrika - Vergelegen
    • Zuid-Afrika - Waterkloof
    • Zuid-Afrika - Wijnhuis Newton Johnson
    • Zuid-Afrika - Wijnlanden
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • Bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • lezingen
    • zout
  • contact
    • contactformulier
    • workshop

Zuid-Afrika - Kaapstad culinair

8/29/2019

0 Reacties

 
CULINAIRE PRODUCTIES AMBIANCE TRAVEL
De mooie regio’s rondom Kaapstad bieden het beste op culinair en wijngebied. Wie lekker wilt in Zuid-Afrika komt algauw in deze regio terecht. Geniet van de mooie wijnen waar gedreven wijnboeren u met veel enthousiasme over zullen vertellen. Maar maak vooral gebruik van de gelegenheid om in talloze toprestaurants te kunnen lunchen en/of dineren voor een betaalbare prijs, schrijft culinair journalist Sonja van de Rhoer. Later dit jaar begeleidt zij een exclusieve culinaire wijnreis voor AmbianceTravel, voor max 14 personen.​
CULINAIRE PRODUCTIES AMBIANCE TRAVEL ZUID-AFRIKA KAAPSTAD CULINAIR
Lekker eten in Zuid-Afrika
Voor een sublieme ervaring Zuid-Afrikaans eten dineren bij Myoga, het restaurant bij het Vineyard hotel, vlakbij de beroemde Kirstenbosch gardens. Een uitgelezen manier om te genieten van bijzondere gerechten in combinatie met de mooiste Zuid-Afrikaanse wijnen.

​Kies, als het enigszins mogelijk is, voor het 7 gangen tasting menu. Bij elke gang keuze uit meerdere gerechten met een passend wijnadvies. 
Tip: er wordt een heel mooi menu voor vegetariërs en veganisten geserveerd. ​

Bekend is het restaurant de Test Kitchen, maar het ‘zusje’ de Pot Luck Club biedt ook gegarandeerd een onvergetelijke herinnering eten in Zuid-Afrika. Misschien te combineren met een bezoek aan de kleurrijke zaterdag markt bij de Old Biscuit Mill.

​Of kies voor een avond private dining in de Reverie Social Table. ​Ben je op de eerste donderdag van de maand in Kaapstad, ga dan naar de “First Thursdays” – een unieke ervaring in Bree Street waar alle galeries en wijnbars bijdragen aan een feest op straat. Een aan te raden restaurant in de buurt is The Short Market Club.


Afrikaans eten
Leuk om zelf te koken? Doe dan een kookworkshop in moslimwijk Bo-Kaap. Loop daarna door naar V&A Waterfront en bezoek het nieuwe museum Zeitz MOCAAA of drink een Wine by the glass bij Belthazar’s wijnbar.

Morgenster
​
En als je in Somerset West bent breng dan absoluut een bezoek aan Morgenster Wine & Olive Estate. De onlangs overleden Giulio Bertrand kocht dit, in 1711 gestichte, bedrijf in 1992. Bertrand liet het hoofdgebouw restaureren en won advies in bij experts, welke wijnstokken en olijfbomen aan te planten. Zo adviseerde Pierre Lurton van Chateau Cheval Blanc en Chateau d’Yguem druiven aan te planten om Bordeaux stijl blends te maken.

​Naast Bordeaux stijl wijnen kon Bertrand zijn Italiaanse afkomst niet verloochenen. Wijnmaker Henry Kotzé heeft een prachtige Italian collectie neergezet, met als motto: “Laat het fruit schijnen in de wijn’. Wijnen met namen als Tosca, Caruso en Nabucco, gemaakt van de typisch Italiaanse druivenrassen sangiovese en nebbiolo. Het verschil met een Italiaanse nebbiolo is dat de Zuid-Afrikaanse nebbiolo eerder drinkbaar is door de grotere hoeveelheid zon. En hierdoor goedkoper kan zijn.
Foto
Olijfolie
De olijfoliën van Morgenster zijn van een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Bertrand ging een partnership aan met het Olive Oil Research Institute in Italië.

​Via hen importeerde hij verschillende rassen olijfbomen om op deze manier een uitstekende olijfolie te kunnen produceren.

​Onder het mom van: ‘Geen concessies als het om kwaliteit gaat’, staat de Morgenster extra virgin olijfolie al meer dan 10 jaar aan de top in prestigieuze competities. ​
Tijdens een olijfolie proeverij leer je hoe een goede olijfolie te herkennen. Allereerst verwarm je de olijfolie in je hand, daarna volgt ruiken en proeven, (te boeken via tastingroom@morgenster.co.za).

Een goede kwaliteit extra virgin olijfolie ruikt als naar artisjokken, groene kruiden of groene appels. De smaak zal fris en knisperig zijn. Een mindere kwaliteit olie ruikt naar rijpe bananen of ander overrijp fruit, kaas of wijn. 


Sonja van de Rhoer
0 Reacties



Laat een antwoord achter.

    BLOG

    Culinaire Producties

    culinaire producties blog sonja van de rhoer

    Sonja van de Rhoer

    Opgegroeid:
    als dochter van een
    dranken groothandelaar en limonadefabrikant
    en
    dronk haar eerste glas Beaujolais (Fleurie) als zesjarige, verdund met
    water, tijdens het
    zondagse diner.

    Is docent:
    Koken en Voedingsleer

    Werkte als:
    elektrohuishoudkundige
    bij het Energiebedrijf in
    Den Haag.

    Gaf jarenlang:
    kooklessen en lezingen
    over gezonde voeding aan leden van vrouwen-
    bonden en plattelandsvrouwen- verenigingen.

    Verzorgt:
    reportages, interviews en recepten.

    Kookt:
    voor de fotografie en
    verzorgt samen met
    fotografe Inez Pleizier
    de styling.
    Het resultaat van alle inspanningen in de
    keuken wordt door haar visueel vastgelegd en gepubliceerd.​
    ​ 
    Gepassioneerd:
    golfer met de juiste concentratie en bekeken course management.
    Als ze bij de Veluwse Golf
    Club speelt, geniet ze van wind in de haren, zon op
    ​het gezicht en spelen maar.

    Persoonlijke missie:
    mensen te laten ervaren wat ultieme smaakbeleving is, zodat zij uiteindelijk kiezen voor kwaliteit.
    Culinaire Producties - Column Rhoerbak Golf - Passie4Golf
    Fotografie: ​Ruud Taal

    Schrijft:
    de column "Rhoerbakgolf"
    op de website Passie4Golf 
    en
    wekelijks recepten voor Dagblad Trouw.

    Heeft:
    ruim 60 kookboeken op
    haar naam staan, waar-
    onder het Margriet
    kookboek
    (23ste druk) en het grote Vegetarisch
    Basiskookboek.​​​

    Persoonlijke missie:
    mensen te laten ervaren
    wat ultieme smaakbeleving
    is, zodat zij uiteindelijk
    kiezen voor kwaliteit.

    Archives

    Januari 2021
    December 2020
    September 2020
    Juli 2020
    Juni 2020
    Mei 2020
    Maart 2020
    December 2019
    November 2019
    Oktober 2019
    September 2019
    Augustus 2019
    Juni 2019
    Maart 2019
    Februari 2019
    Mei 2018
    April 2018
    Maart 2018
    December 2017
    Oktober 2017
    Juli 2017
    Mei 2017
    April 2017
    Maart 2017
    Februari 2017
    Januari 2017
    November 2016
    September 2016
    Augustus 2016
    Juli 2016
    Mei 2016
    April 2016
    Maart 2016
    Februari 2016
    Januari 2016
    December 2015
    November 2015

    Categories

    Alles

    Volg mij

    RSS

    RSS-feed

    Culinaire Producties - Chocolademouse
    Chocolade mousse
    Culinaire Producties - Roergemakken asperges
    Roergebakken asperges
    Culinaire Producties - Creoolse erwtensoep
    Creoolse erwtensoep
    Culinaire Producties - Frambozencharlotte
    Frambozencharlotte
    Foto
    Fruit Tiramisu
    Foto
    Gegrilleerde groenten
    Foto
    Gemarineerde mosselen
    Foto
    Gerookte zalm
    Foto
    Gegrilde harderfilet
    Foto
    Hazenpeper met Roquefort
    Foto
    Foto
    Advocaat
    Foto
    Kaiserschmarren
    Foto
    Aardbeien meloen salade
    Foto
    Pastasalade
    Foto
    Zuurkoolstamppot
    Foto
    Voorjaarsgerechten
    Foto
    Salade van Opperdoes Ronde & groene asperges
    Foto
    Gegratineerde hutspot
    Foto
    Tonijn op Japanse wijze
    Foto
    Hazenpeper met Roquefort en ontbijtkoek
    Foto
    Pasta met roodbaars
    Foto
    Witloftaart met comte en walnoten
    Foto
    Komkommersoep
    Foto
    Blini's met gerookte zalm
    Foto
    Groene salade met kruiden & bloemen
    Foto
    Salade met roergebakken asperges
    Foto
    Komkommergazpacho
    Foto
    Zuurkooltosti
    Foto
    Noedels met kip & cashewnoten
    Foto
    Asperges & eet-weetjes
    Foto
    Stamppotten
    Foto
    Tartiflette
    Foto
    Coquilles Saint Jacques met gember& paksoi
    Foto
    Cocktail Hollandse garnalen
    Foto
    Kerstrecepten
    Foto
    Hollandse kazen
    Foto
    Wildbouillon met verse tuinkruiden
    Foto
    Ossenhaas met paddestoelen
    Foto
    Kaasfondue

    OP SMAAKEXPEDITIE
    bij
    ​Angelique Schmeinck
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    ​Ambiance Travel artikelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
Culinaire Producties - Sonja van de Rhoer - Arnhemseweg 79 - 7331 BC Apeldoorn - +31 65 427 43 19 - sonja@culinaireproducties.nl
| home | kookboeken | kookboekrecensies | journalistiek | recepten | recepten trouw | workshops | BLOG |
| golf & gastronomie | food consulting | media | reclamewerk | lezingen |
© Copyright Culinaire Productions | All rights reserved
​​Website powered by Design Unique
  • home
    • dagboek
  • kookboeken
  • kookboek recensies
    • bijzonder simpel
    • chinese take away
    • easy dinners
    • flavour
    • gewoon vegan
    • gezond zondigen
    • guilty pleasures
    • hart voor je lijf
    • hoe leef je vegan
    • keto in 15 min.
    • ketokuur
    • koken, eten, leven
    • modern vegetarisch
    • ovenbijbel
    • paleo 2.0
    • plant als medicijn
    • plants only kitchen
    • vegan east
    • veggies and fish
  • kinderkookboek recensies
    • bakken zoet & hartig
    • een huis vol lekkers
    • fien & teun
    • het grote kinderkookboek
    • het waanzinnig kinderkookboek
    • koken met kikker
    • pizza & pasta
    • vegetarisch 2
  • journalistiek
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten >
      • asperges
      • limburg
      • texel
      • veluwe
  • recepten trouw
    • recepten trouw 2015
    • recepten trouw 2016
    • recepten trouw 2017
    • recepten trouw 2018
    • recepten trouw 2019
    • recepten trouw 2020
  • workshops
  • golf en gastronomie
    • Golf met Robbert
    • Italie >
      • Italie Abruzzen
      • Italie Veneto
    • Marokko Tazegzout
    • Het lievelingsgerecht >
      • Hiske vd Heuvel-Blom
      • Marieke Klosters
      • Regina Meij
      • Roland-Jan Schippers
      • Tilly Sintnicolaas
      • Uwe Goertz
    • Polen Modry Las Golf Club
    • Spanje Costa Brava >
      • Club de Golf Peralada
      • Ladies golf 1
      • Ladies golf 2
      • TorreMirona Golf Club
      • Wijn & cultuur
    • Zuid-Afrika >
      • Hermanus golf club
      • Oubaai golf club
      • Pezula golf club
      • Simola golf course
  • BLOG
    • Advocaat
    • Alvis Drift - wijnen
    • Alvis Drift - nieuwsbrief mei '19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief sep.'19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief apr.'20
    • Alvis Drift - nieuwsbrief jul.'20
    • Asperges
    • Belgie - Wallonie
    • Culinaire Producties gerestyled!
    • Dagboek
    • Foodconsulting
    • Frankrijk - Auvergne kaas
    • Frankrijk - Franse boeren
    • Golf & gastronomie
    • Hertog Jan Grand Prestige
    • Hoofdgerechten
    • Ierland - Harrys Shack
    • Italie - Abruzzen
    • Italie - Aosta 1
    • Italie - Aosta 2
    • Italië - Marlene appels
    • Italie - Puglia
    • Italië - Truffels uit Alba
    • Italie - Verona
    • Kerstmenu
    • Kookboeken
    • Kookboekenweek 2019
    • Kroatie - Dubrovnik
    • Letland - Riga
    • Lievelingsgerecht van...
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Moravische wijnen
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland
    • Oud & nieuw
    • Porto
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven
    • Recepten Trouw
    • Reclamewerk
    • Schotland - whisky
    • Smaakexpeditie
    • Spanje - Catalonie
    • Spanje - Jerez sherry
    • Spanje - Manchego kaas
    • Spanje - Valencia
    • Sterrenkoks
    • Thailand - Puket
    • Topingredienten
    • Topkoks
    • Trouw afscheid
    • Twente - Landgans
    • Uit de keuken van 8 - 1
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 3
    • Vegetarisch
    • Veluwse streekgerechten
    • Vis & vegetarisch
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zout
    • Zuid Afrika - Hollandse wortels
    • Zuid-Afrika - Kaapstad culinair
    • Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus
    • Zuid-Afrika - Stellenbosch
    • Zuid-Afrika - Vergelegen
    • Zuid-Afrika - Waterkloof
    • Zuid-Afrika - Wijnhuis Newton Johnson
    • Zuid-Afrika - Wijnlanden
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • Bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • lezingen
    • zout
  • contact
    • contactformulier
    • workshop