Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Het vleesboek - De puurste kwaliteit en de heerlijkste bereidingen.
Luc De Laet In deze tijd van vegan en vegetarisch eten is een Vleesboek voor velen misschien een doodzonde. Maar voor de echte vlees- en gevogelte liefhebber is dit boek bijna een must. De diverse vlees- en gevogelte soorten met al hun onderdelen, manier van snijden en bereidingen komen aan bod. Met Het Vleesboek wil de auteur en zijn team vlees en gevogelte opnieuw een eigen karakter geven en de pure kwaliteit van betrouwbare leveranciers tot op het bord van onze klant en gast brengen. Gebruik het boek tijdens het uitkiezen of bereiden van vlees en wéét wat je eet. "Vandaag zijn we nagenoeg 30 jaar verder sinds ik als jonge twintiger een lokale slagerij in Hove overnam. Ik had meteen de ambitie om trouw te blijven aan oude kwaliteitsrassen, authentieke producten en ambachtelijke bereidingen van weleer, maar dan op basis van hedendaagse technologie en techniek. Twee jaar lang heeft De Laet samen met zijn team aan Het Vleesboek gewerkt. Per dier komen zo de favoriete rassen, onderdelen, versnijdingen, bereidingen en combinaties aan bod. De passie voor vlees en seizoensproducten komt helemaal tot zijn recht in de 72 recepturen en minstens evenveel sappige weetjes en tips. Daarnaast vind je in de selectie van favoriete gerechten zowel 100% Belgische als wereldse specialiteiten terug, de ene keer als toegankelijke snack, de andere keer als royale signatuurbereiding. Het vleesboek Auteur: Luc De Laet Prijs: € 39,99 EAN 9789401468886 Uitgeverij: www.lannoo.com |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]