Kookboeken
Ik heb ruim 60 kookboeken geschreven, waaronder het bekende Margriet kookboek, diverse magnetron- en vegetarische boeken,
met als uitgangspunt voor de receptuur dat gezond en lekker eten een vanzelfsprekende combinatie is.
De recepten zijn gebaseerd op overal, in het héle land (dus niet alleen de Albert Cuyp) verkrijgbare en betaalbare producten.
Bovendien worden wijnspijscombinaties en productinformatie niet vergeten.
Helaas zijn niet al mijn kookboeken meer verkrijgbaar. Natuurlijk kun je proberen een exemplaar online te bemachtigen.
Op bol.com, boekwinkeltjes.nl en antiqbook.nl zie ik regelmatig een groot aantal van mijn kookboeken staan.
Of, als je mij een mailtje stuurt, doe ik een boek op de post. Met een persoonlijke opdracht natuurlijk.
Sonja
met als uitgangspunt voor de receptuur dat gezond en lekker eten een vanzelfsprekende combinatie is.
De recepten zijn gebaseerd op overal, in het héle land (dus niet alleen de Albert Cuyp) verkrijgbare en betaalbare producten.
Bovendien worden wijnspijscombinaties en productinformatie niet vergeten.
Helaas zijn niet al mijn kookboeken meer verkrijgbaar. Natuurlijk kun je proberen een exemplaar online te bemachtigen.
Op bol.com, boekwinkeltjes.nl en antiqbook.nl zie ik regelmatig een groot aantal van mijn kookboeken staan.
Of, als je mij een mailtje stuurt, doe ik een boek op de post. Met een persoonlijke opdracht natuurlijk.
Sonja
Succesvolle seizoensrecepten mét wijnadviezen
HET 65e KOOKBOEK VAN SONJA VAN DE RHOER
Wat maakt dit boek anders dan mijn voorgaande boeken?
Succesvolle seizoensrecepten, echt (h)eerlijk met wijnadviezen. De naam zegt het al. De recepten zijn gekozen door alle vrienden, die regelmatig bij ons eten en altijd als proefkonijn dienen en – niet te vergeten - de lezers van dagblad Trouw, waarvoor ik 30 jaar lang wekelijks 1 of 2 recepten-columns schreef. De recepten heb ik toch weer wat aangepast, omdat smaken nu eenmaal veranderen. Bovendien wordt bijna elk recept vergezeld door een wijnadvies. En… een recept kun je qua smaak aanpassen aan de wijn en omgekeerd is dit niet mogelijk. De combinatie wijn en spijs maakt dit boek completer en anders dan al mijn voorgaande boeken. Als dochter van een limonadefabrikant en een groothandelaar in dranken met een eigen wijnkoop zit wijn in mijn DNA. Van kinds af aan ben ik opgevoed met wijn. Eerst sterk verdund, later kleine beetjes om te leren proeven. ‘Het glas heeft het steeltje niet voor niets; eerst kijken, ruiken, voorzichtig walsen en dan pas proeven’, ik hoor het mijn vader zeggen. Vanaf mijn 18de werd ik 3 jaar achtereen naar een zomercursus van de Hochschule Geisenheim für Weinrebezüchtung gestuurd om vervolgens de klanten in onze slijterij meer over de Duitse wijnen te kunnen vertellen. Voor mij is een maaltijd zonder wijn niet compleet. Wijn maakt dat je meer aandacht aan je gerecht geeft. |
KOOKBOEK MET WIJNADVIEZEN
Sonja van de Rhoer houdt van puur, vers, lekker en gezond eten in combinatie met een goed glas wijn. Ze combineert goede smaak met de juiste voedingsstoffen en creëert zo smakelijke en fantasievolle gerechten, vergezeld van een passend wijnadvies. Ze geeft daarbij handige seizoensvariaties, bruikbare tips en uitgebreide productinformatie. Al de ingrediënten zijn gemakkelijk verkrijgbaar, meestal gewoon in de supermarkt, soms in natuurvoedingswinkels of op de markt.
Succesvolle seizoensrecepten (€ 25.-) van Sonja van de Rhoer is verschenen bij Ezo Wolf Uitgevers en is verkrijgbaar in de boekhandel.
Sonja van de Rhoer houdt van puur, vers, lekker en gezond eten in combinatie met een goed glas wijn. Ze combineert goede smaak met de juiste voedingsstoffen en creëert zo smakelijke en fantasievolle gerechten, vergezeld van een passend wijnadvies. Ze geeft daarbij handige seizoensvariaties, bruikbare tips en uitgebreide productinformatie. Al de ingrediënten zijn gemakkelijk verkrijgbaar, meestal gewoon in de supermarkt, soms in natuurvoedingswinkels of op de markt.
Succesvolle seizoensrecepten (€ 25.-) van Sonja van de Rhoer is verschenen bij Ezo Wolf Uitgevers en is verkrijgbaar in de boekhandel.
Opname voor TV Gelderland
met Jochem van Gelder
over de fietsebonensoep, streekgerecht.
Recept ook in Succesvolle Seizoensrecepten.
met Jochem van Gelder
over de fietsebonensoep, streekgerecht.
Recept ook in Succesvolle Seizoensrecepten.
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]
KOOKBOEKENWEEK 2019
De aanraders van Sonja van de Rhoer
Sonja van de Rhoer komt uit Apeldoorn en is auteur van ruim zestig kookboeken, waaronder Het Margriet Kookboek. Van dit kookboek zijn inmiddels meer dan 1.200.000 exemplaren verkocht en is toe aarde 25ste druk! Het is zo'n typisch kookboek dat met vetvlekken en ezelsoren bij mensen in de kast staat en een boek dat al jarenlang alle hypes doorstaat. Daarnaast schrijft Sonja al 30 jaar lang wekelijks voor Dagblad Trouw een culinaire rubriek.
Speciaal voor de Kookboekenweek 2019 heeft Sonja van de Rhoer een aantal boeken uit de bibliotheek voor jou als lezer geselecteerd! |