Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Sharon gaat lokaal
Sharon de Miranda Koken met lokale, seizoensgebonden ingrediënten is duurzaam en gezond en gemakkelijker dan je denkt. Wist je dat bijvoorbeeld saffraan, gember, zoete aardappels en quinoa gewoon in Flevoland worden geteeld? Kies bewust. Weet wat je eet en lees meer over de voedselproducenten die zorgen voor het eten op je bord. Met deze 85 toprecepten van tv-kok Sharon de Miranda tover je in een handomdraai de meest fantastische maaltijden op tafel, bespaar je voedselkilometers en steun je de lokale producenten. Inclusief:
Over de auteur
Sharon de Miranda is geboren in Nederland en deels opgegroeid op Curaçao. Daar volgde ze de koksopleiding waarbij de Zuid-Amerikaanse keuken centraal stond. Ze ronde haar opleiding af in Amsterdam, met het accent op de Franse keuken. Sinds 2015 is ze iedere week te zien in het tv-programma BinnensteBuiten waar ze eenvoudig te bereiden gerechten maakt die betaalbaar zijn voor iedereen. "Voor ik aan dit boek begon had ik geen idee dat Nederland zo veel te bieden had! En weet je wat zo leuk is? Álle ingrediënten in dit boek zijn lokaal geproduceerd. Er is maar een uitzondering, en dat is zout." Sharon de Miranda Sharon gaat lokaal - Recepten en verhalen Auteur: Sharon de Miranda Prijs: € 34,99 ISBN 978 90 8989 923 1 Uitgever: Terra |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]