Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Bakken met zuurdesem - Technieken en creatieve broodrecepten uit de wereldkeuken.
Bryan Ford In coronatijden werd zelf brood bakken weer razend populair. Er is dan ook niets heerlijker dan een huis waarin de geur van zelfgebakken brood zich verspreidt. Maar hoe begin je eraan? Bakken met zuurdesem kreeg al meer dan 500 vijfsterrenrecensies op Amazon. In het boek legt Bryan Ford je aan de hand van prachtige foto's uit hoe je met je zelfgemaakte zuurdesemstarter kunt bakken. En dan is het aan jou en je handen, want hoe meer je het in de vingers krijgt, hoe fijner je het zal vinden om je eigen zuurdesembrood te bakken. En nee, het resultaat hoeft er niet perfect uit te zien. Het hoeft ook niet altijd het traditionele rustieke brood te zijn. Met zuurdesem kun je evengoed creatief te werk gaan. Bak je eigen volkorenbrood, ciabatta, bagels, pizza, focaccia, kaasbroodjes… en geniet van het broodbakken en het resultaat. In Bakken met zuurdesem vind je: • alles wat je moet weten om je desemstarter aan de praat te krijgen • gedetailleerde stap-voor-stapinstructies voor alle meng-, rijs- en baktechnieken • originele broodrecepten geïnspireerd op de wereldkeuken Bakker en instagrammer Bryan Ford (artisanbryan.com; @artisanbryan) weet met zijn uitnodi-gende, niet-traditionele benadering iedereen enthousiast te maken om thuis brood te bakken. Zijn Hondurese roots, zijn passie voor de Latijns-Amerikaanse cultuur en zijn jeugd in New Orleans vormen daarbij een bron van inspiratie. Bakken met zuurdesem Auteur: Bryan Ford Prijs: € 22,50 ISBN: 9789022337769 Uitgeverij Manteau / www.standaarduitgeverij.be / www.newbookcollective.com |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]