Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Gezond zondigen en hartig genieten
Annelies van Mol Plantaardig koken met veel smaak: dat is waar het in dit boek over gaat. Gezond zondigen en hartig genieten bundelt meer dan 50 plantaardige recepten voor de grote en kleine honger. Van salades en soepen, zoals de bloemkool, pastinaak en appelsoep, curry's, een heerlijke zoete aardappelcurry en lasagnes, tot de vegan varianten van een aantal Vlaamse klassiekers. En natuurlijk mogen de beroemde taarten van Tartelies niet ontbreken. Plantaardig koken hoeft niet moeilijk - en vooral niet smaakloos - te zijn. Met dit boek leer je kruiden en smaakmakers goed te gebruiken en met pure producten een gezonde maaltijd voor te schotelen. Mét een (plantaardig) ijsje als dessert. Toen de auteur Annelies Van Mol besloot om plantaardig te gaan eten, miste ze bij etentjes vooral een lekker (romig!) dessert. Wat je zelf doet, doe je beter, en dus dook Annelies haar keuken in en creëerde er de lekkerste plantaardige taarten. Met succes: haar zoete lekkernijen vielen zo in de smaak dat ze haar eigen zaak Tartelies oprichtte. Ondertussen groeide die uit tot een bekende naam in Antwerpen en daarbuiten en serveert ze er dagelijks overheerlijke taarten en hartige gerechten. Gezond zondigen en hartig genieten Auteur: Annelies Van Mol Prijs: € 25,00 ISBN 978 94 6383 164 2 Uitgever: Van Halewyck |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]