Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Koken, eten, leven
Nigella Lawson Eigenlijk heeft Nigella Lawson geen introductie nodig. Ze is een van de invloedrijkste foodwriters van deze tijd. Bekendheid verwierf ze door haar vernieuwende manier van koken op TV. Een vrouw die laat zien dat ze mooi is en met volle teugen geniet van hetgeen ze kookt. ‘Eten is voor mij een constant genoegen: ik denk er graag en gulzig aan, ik reflecteer erop, ik leer ervan, het biedt me troost, steun, inspiratie, betekenis en schoonheid, het voedt me en geeft mijn leven structuur. Koken, eten, leven is meer dan mijn levensmotto; het is mijn levensverhaal.’ Koken, eten, leven is een heerlijk nieuw boek van Nigella Lawson. Of ze nu de vraag ‘Wat is een recept?' stelt, ‘een liefdesverklaring aan bruin eten’ geeft of de ‘dood van het idee van guilty pleasure’ verkondigt: Nigella’s eet en levenswijsheid sprankelt in elke zin. Dit is een boek niet alleen om de 100 recepten uit te koken, maar vooral om verlekkerd te lezen. Ingrediënten als ansjovis en knolselderij worden verheven tot kunst, al lezende proef je de gerechten al op je tong. Meer kookboeken van Nigella? De klassiekers: Hoe te eten en Keuken, of de bakbijbel: Nigella bakt en meest recent Simply Nigella en Bij mij aan tafel. Koken, eten, leven Auteur: Nigella Lawson Prijs: € 29,99 ISBN 978 90 4504 307 4 Uitgever: Atlas |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]