Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
BBQ Feast on Fire
Jord Althuizen De barbecue boeken van Jord Althuizen zijn kookboeken voor echte mannen. Mannen die houden van feestjes met (groot en/of veel) vlees en een vuurtje stoken. Mannen die graag stoere gerechten bereiden en daar met familie en vrienden van willen genieten. Life is a party! Ook in uitdagende tijden halen we alles uit het leven wat erin zit, maar pas als ’t sist, rookt en grilt is het natuurlijk echt feest. En met Smokey Goodness BBQ Feast on Fire stook je het feestje echt op! Van complete BBQ meergangenmenu’s als Yankee Feast, Veggie Feast en Fancy Fire, all out impressive smokey showpieces of simple bites voor een kleine get-together. Of het nou gaat om Spekplaatkoek di mama of Wildzwijnporchetta, met de recepten van Smokey Goodness & friends laat je vanaf nu elk feestje gegarandeerd zinderen. Dus: zomer of winter, kerst of Pasen, voor een groot gezelschap of voor twee: als het feest is, dan gaat de BBQ aan. Voor Smokey Goodness BBQ Feast on Fire sloeg Jord wederom de handen ineen met zijn vaste team, bestaande uit onder meer fotograaf Remko Kraaijeveld en vormgever Erik Rikkelman. Daarnaast werkte Jord voor dit boek samen met local heroes als Bart van Olphen (Fishtales) en de meesterslagers Jonathan van Uden (Chateaubriand) en Herman ter Weele (zelf slachtend slagerij Ter Weele). Jord Althuizen is oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Cateringbedrijf Smokey Goodness. Hij is voormalig chef-kok, restaurantmanager, culinair eindredacteur en avonturier. In 2010 begon hij met zijn missie om Nederland kennis te laten maken met een betere vorm van barbecueën op echt vuur. En met succes, het resultaat is onder meer de vestiging van BBQ-restaurant Black Smoke in Rotterdam en Antwerpen en The Rough Kitchen in Amsterdam. Ook is Smokey Goodness Burgers & Bites te vinden in de Foodhallen in Den Haag. Daarnaast werden meerdere Smokey Goodness-boeken uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar, en zijn er inmiddels meer dan 260.000(!) exemplaren verkocht. De Smokey-serie is ook verkrijgbaar in Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Engeland en Amerika. BBQ Feast on fire Auteur: Jord Althuizen Prijs: € 22,50 ISBN 978 902 157 8644 Uitgever: www.kosmosuitgevers.nl |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]