Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Het complete BBQ boek
Julius Jaspers Velen onder ons kennen Julius Jaspers als een aimabele TV kok. Van 2010 tot en met 2013 was hij medepresentator van het programma Topchef op RTL 5. Met Het complete BBQ boek geeft Jaspers je alle tools, technieken en ruim 300 recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ. Van de snelle doordeweekse maaltijd tot showstoppers voor in het weekend en alles wat je verder nodig hebt voor een geslaagd diner van de grill. Denk aan de allerlekkerste runderburger tot aan Thaise beefsaté en langzaam gegaarde côte de boeuf. Vanzelfsprekend wordt een dag geen vlees ook niet vergeten, spicy bloemkool en Koreaanse aubergine op de bbq zijn zeker niet te versmaden. Ook marinades, rubs, snacks, sauzen, zuurgoed en natuurlijk iets zoets van de BBQ toe worden niet vergeten. "Julius Jaspers is kok, traiteur, kookboekenschrijver, mede-eigenaar van het familiebedrijf Studio Bazar en heeft een eigen brasserie en kookschool. Hij is bovenal de bedenker van Smart Cooking. Dat wil zeggen dat je zoveel mogelijk voorbereidt voor een diner, zodat je als kok zo lang mogelijk bij je gasten aan tafel kunt blijven. Voor zijn eerste Smart Cooking kookboek won Julius Jaspers in 2003 de gouden garde. Het complete BBQ boek Auteur: Julius Jaspers Prijs: € 25,- ISBN: 9789 0 48855124 Uitgever: Carrera/ www.carreraculinair.nl |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]