Over de hele wereld zijn ui, knoflook en gember de basis voor bijna elk gerecht. Wie van koken houdt, heeft het vers in huis, anderen kiezen voor het gemak van gedroogd. Faiafood biedt vers én gemak: blokjes en schijfjes om te koken, fruiten, bakken of roosteren en purees om zo toe te voegen aan warme of koude gerechten. De pure gesneden, gehakte, gepureerde en geperste oergewassen komen rechtstreeks vanuit de reststromen van de lokale verse teelt en productie. Met de producten van Faiafood kan je gedoseerd verse uien, knoflook en gember aan je gerechten toevoegen zonder je handen vies te maken. Dat is lekker schoon, snel en duurzaam.
Van oudsher werden oergewassen als ui, knoflook en gember al geteeld vanwege de gezonde eigenschappen met veel vitamines en mineralen en weinig calorieën. In onze traditionele gerechten zorgen deze smaakmakers voor een extra exotische beleving. De eetcultuur in Nederland en België wordt steeds meer beïnvloed door wereldkeukens waarin uien, knoflook en gember een cruciale rol spelen. Faiafood brengt het pure product in een potje, alsof je het vers toevoegt aan je gerecht, maar dan zonder zelf te schillen, hakken of snijden. Een eenvoudige gehaktbal krijgt een lekkere pittige twist met wat gemberpuree. Voeg een hoeveelheid knoflookpuree toe aan je Italiaanse tomatensoep voor mediterrane vibe. Met de gember-knoflookpuree van Faiafood creëer je moeiteloos de authentieke smaak van Thaise groene curry.
Lokale telers met oog voor de toekomst Achter Faiafood schuilt een jarenlange samenwerking tussen gerenommeerde lokale bedrijven, die al tientallen jaren een hechte familie vormen. Op hun land telen en verwerken ze oer-Hollandse uien, verse knoflook en gember, waarvan Faiafood de buitenbeentjes als reststroom gebruikt om pure smaakmakers te ontwikkelen, zoals purees en marinades. |
Op deze manier willen de bedrijven een bijdrage leveren aan het terugdringen van de voedselverspilling. “Elk onderdeel van de ui, knoflook en gember wordt met liefde geteeld en volledig gebruikt, zonder verspilling. Onze smaakmakers zijn een geschenk van de planeet, die we willen behouden om nog generaties voor ons gezonde voedsel te zorgen” aldus Francine Boschma, woordvoerder van Faiafood. |
Shots tot slot
Zeg je gember, zeg je shots. Faiafood voert ook enkele heerlijke gembershots met vers fruit en kruiden in opvallende smaakcombinaties mango-wortel, kurkuma-peper, granaatappel-cassis en appel-limoen. Deze kunnen niet alleen worden gebruikt als power boost, maar ook om mee te koken en smakelijke mock- en cocktails te bereiden.
Producten van Faiafood zijn voorlopig alleen online te verkrijgen via de webshop en bol.com
Faia(food) is een verbastering van faya, wat Surinaams is voor vuur. Alle producten hebben een hartige smaak zonder echt te branden. Faiafood is een consortium van 4 bedrijven Biesheuvel Knoflook, Roussel Onions, Sawari Fresh (gember) en Waterman Onions. Samen ontwikkelen zij onder de merknaam Faiafood innovatieve food concepten op basis van gember, verse knoflook en verse uien, gekenmerkt door gemak, duurzaamheid en smaak.
Website: https://faiafood.nl/
Webshop: https://faiafood.shop/
Instagram: https://www.instagram.com/faiafood
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/faiafood