Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Groentekost - 100 vegetarische recepten voor iedereen in Groentekost van Jeroen Meus
Jeroen Meus Het idee om een aantal van zijn vegetarische recepten te bundelen sluimerde al langer bij Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus. Groenten hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in zijn leven. Zo leerde zijn West-Vlaamse bompa hem asperges steken, en met zijn broers zat hij urenlang boontjes te doppen aan de keukentafel of kilo’s tomaten te roerzeven. Het geluid van de vermoeide passe-vite na urenlang draaien staat in zijn geheugen gegrift. De recepten van Jeroen doen je bij het lezen alleen al het water in de mond lopen. Denk aan geroosterde spitskool met atjar van radijs en komkommer, verse sambal ( mmmm) en cashewnoten. Of een dhal met zoete aardappel, rode linzen en halloumi. De Thaise groene curry met courgette, broccoli, boksoi en sugarsnaps ziet er ook nog eens oogstrelend uit. Groentekost Auteur: Jeroen Meus Prijs € 29,99 ISBN: 9789022339305 Uitgeverij Manteau |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]