Schenkt haar wijnen op Kasteel Engelenburg
Een bijzondere proeverij op een van de mooiste locaties van ons land. Bevan Newton Johnson, importeur Udo Goebel MV, gastheer Johan Agricola, sommelier Arjen Pleij en chefkok Maurice Kersten verwenden ons met een verrukkelijke lunch met prachtige wijnen van het wijnhuis uit de Hemel en Aarde vallei. Bij het aperitief werd een Albarino geschonken voor mij de verrassing van de middag. Er werd een tartaar van dorade met freekeh en Oosterse kruiden bij geserveerd. Tartaar van makreel met een krokantje, vergezeld door een Sauvignon blanc, rijk en complex. Bij de kabeljauw met Gillardeau oester, langoustinesaus, lamsoor en gestoofde prei kwam de Chardonnay 2014 uitstekend tot zijn recht. |
Biologische hoender met asperges, doperwtjes en doperwtensaus combineerde goed met de Pinot Noir 2015, ongefilterd en klassiek gemaakt. Het lente dessert bestond uit yoghurtijs, basilicum en spongecake, vanzelfsprekend met een dessertwijn, de zeker niet te zoete Eilandia 2012.
klik op een afbeelding voor grotere weergave