SUCCESVOLLE SEIZOENSGERECHTEN
Wat maakt dit boek anders dan mijn voorgaande boeken? Succesvolle seizoensrecepten, echt (h)eerlijk met wijnadviezen. De naam zegt het al. De recepten zijn gekozen door alle vrienden, die regelmatig bij ons eten en altijd als proefkonijn dienen en – niet te vergeten - de lezers van dagblad Trouw, waarvoor ik 30 jaar lang wekelijks 1 of 2 receptencolumns schreef. De recepten heb ik toch weer wat aangepast, omdat smaken nu een- maal veranderen. Bovendien wordt bijna elk recept vergezeld door een wijnadvies. En… een recept kun je qua smaak aanpassen aan de wijn en omgekeerd is dit niet mogelijk. De combinatie wijn en spijs maakt dit boek completer en anders dan al mijn voorgaande boeken. Als dochter van een limonadefabrikant en een groothandelaar in dranken met een eigen wijnkoop zit wijn in mijn DNA. Van kinds af aan ben ik opgevoed met wijn. Eerst sterk verdund, later kleine beetjes om te leren proeven. ‘Het glas heeft het steeltje niet voor niets; eerst kijken, ruiken, voorzichtig walsen en dan pas proeven’, ik hoor het mijn vader zeggen |
KOOKBOEK MET WIJNADVIEZEN Sonja van de Rhoer houdt van puur, vers, lekker en gezond eten in combinatie met een goed glas wijn. Ze combineert goede smaak met de juiste voedingsstoffen en creëert zo smakelijke en fantasievolle gerechten, vergezeld van een passend wijnadvies. Ze geeft daarbij handige seizoensvariaties, bruikbare tips en uitgebreide productinformatie. Al de ingrediënten zijn gemakkelijk verkrijgbaar, meestal gewoon in de supermarkt, soms in natuur-voedingswinkels of op de markt. |