Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Zes seizoenen graan
Joshua McFadden Koken met granen is ‘hot’. Wil je minder of geen vlees, vis of gevogelte eten, dan zoek je naar andere ingrediënten om een volwaardige maaltijd op tafel te kunnen zetten. Joshua Mc Fadden laat ons op een andere manier kijken naar granen zoals gerst, bruine en wilde rijst, boekweit, maïs, gierst, haver, quinoa, rogge en tarwe. Naast een uitgebreid overzicht van hoe je de verschillende graansoorten het beste kunt voorbereiden, koken, bewaren, biedt het boek recepten voor gerechten met granen. Van havermout- en granolakoekjes tot volledige maaltijden. Grotendeels vegetarisch en glutenvrij. Er is aandacht voor de variaties behorend bij de zes seizoenen, want koken volgens de seizoenen is McFadens handelsmerk: van lente naar de vroege zomer, via midzomer naar de late zomer, en dan naar herfst en winter. Het resultaat is 200 heerlijke, verrassende en gezonde recepten voor onder meer salades, soepen, pasta’s, pizza’s, bowls, brood en zelfs desserts. Joshua McFadden is eigenaar en chef van Ava Gene’s, een geliefde trattoria in Portland, Oregon. Hij werkte jarenlang bij toprestaurants in San Francisco en in New York. Daarnaast heeft hij als boer gewerkt en is hij volledig ingesteld op koken naar de seizoenen. Zes seizoenen graan Auteur: Joshua McFadden Prijs: € 39,99 ISBN: 9789000383740 Uitgeverij: Spectrum |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]