Culinaire Producties
  • home
  • kookboeken
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten
  • recepten trouw 2019
    • recepten trouw 2018
  • workshops
  • BLOG
    • Advocaat
    • Alvi's Drift nieuwsbrief
    • Asperges
    • Auvergne kaas
    • Calcots, vieze vingers eten
    • Column Passie4Golf
    • Culinaire producties gerestyled!
    • Culinaire troef uit Italië: Truffel uit Alba
    • Food consulting
    • Franse boeren de boer op
    • Gebruiken oud & nieuw
    • Golfen op Tazegzout Golf
    • Good Food Dubrovnik
    • Het lievelingsgerecht van!
    • Hoofdgerechten
    • Kerstmenu
    • Koken met topingredienten
    • Kookboeken
    • Manchego kaas
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland, Harry’s Shack
    • Porto
    • Puglia
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven en hoe wordt het gefotografeerd
    • Recepten Trouw
    • Reclamewerk
    • Schotland whisky
    • Sherry uit Jerez
    • Smaakexpeditie
    • Smullen in Wallonie
    • Sonja speelt golf met Robbert Woudstra
    • Sterrenkoks
    • Thailand
    • Topkoks
    • Twentse Landgans
    • Vegetarisch
    • Vegetarisch in Valencia
    • Veluwse streekgerechten
    • Vergelegen in Somerset West
    • Verona, stad van opera
    • Vis & vegetarisch
    • Wijnen uit Moravie
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zout
    • Zuid-Afrika, Hollandse wortels
    • Zuid-Afrikaans wijnhuis
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • journalistiek
  • contact
  • lezingen

Exclusieve culinaire wijnreis door Kaapse wijnlanden (max 14 personen)

4/30/2018

0 Reacties

 
Culinaire producties Kaapse wijnlanden
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]
De provincie West-Kaap in Zuid-Afrika is het land van de goede wijnen en de prachtige, glooiende en groene wijngaarden afgewisseld met de karakteristieke witte Kaaps-Hollandse huizen. Gedreven wijnboeren mengen tradities met innovaties en delen hun kennis en ervaringen graag met bezoekers. Tegelijkertijd is de West-Kaap - of Wes-Kaap zoals de Zuid-Afrikanen zeggen - een gebied met talloze toprestaurants, zowel in Kaapstad als in de wijngebieden van Stellenbosch, Franschhoek en Constantia. Kwalitatief hoogstaand, verrassend, betaalbaar.

Culinair journalist en wijnexpert Sonja van de Rhoer neemt u mee op een 8-daagse ontdekkingsreis langs grotere en bekende en kleinere en onbekende restaurants. Zij laat u kennis maken met bijzondere wine estates én brengt u in contact met de wijnboeren. Op het programma staan drie nachten Kaapstad, twee nachten Stellenbosch en twee nachten Hermanus – de laatste is bekender om de walvissen dan om de wijngebieden eromheen. En dat is jammer. Er kunnen slechts veertien mensen mee op deze exclusieve reis. Verlenging, met bijvoorbeeld een safari of bezoek aan de tuinroute, is uiteraard mogelijk. Vanwege de langere vliegreis is een langer verblijf zeker aan te raden.

Inbegrepen:
- Vervoer per luxe touringcar en transfer naar hotel
- Verblijf in drie 4* en 5* (boutique) hotels, incl. ontbijt
- Diner bij het vernieuwende Reverie Social Table, Kaapstad
- Diner bij fine dining restaurant Myoga, Kaapstad
- Wine-tasting en typisch Zuid-Afrikaanse braai, bij wine-estate Lyngrove, Stellenbosch
- Diner bij Origins, Hermanus.
- Shared dining bij Lizettes Restaurant, Hermanus
- Lunch in Belthazars wijn bar, V&A Waterfront, Kaapstad
- Lunch op het terras van Delaire Graff met het mooiste uitzicht van Stellenbosch,
- Wine tasting en lunch bij Waterkloof, Somerset West.
- Bezoek aan en wine tasting by het mooie Boschendal.
- Food & wine pairing bij Creation Wines (Hemel & Aarde vallei)
- Wandeling door de Bo-Kaap en kookworkshop en aansluitend lunch
- Bezoek aan V&A Waterfront
- Bezoek aan Old Biscuit Mill foodmarket, Kaapstad
- Bezoek aan en wandeling door de wereldberoemde botanische Kirstenbosch tuinen, Kaapstad
- Wandeling La Motte Wine-estate, Franschhoek 
– Zuid-Afrikaanse 'Champagne', ook bekend als MCC, Franschhoek
- Olive Oil tasting Morgenster, Somerset West
- Historische wandeling door Stellenbosch met wijnmaker Teddy Hall, gevolgd door lunch.

Alle verblijf, vervoer, lunches, diners, tastings en extra activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen. Exclusief: vliegtickets Amsterdam – Kaapstad, persoonlijke uitgaven en hapjes en drankjes buiten het programma om. (Het programma kan op onderdelen nog gewijzigd worden). Opmerking: de genoemde prijs is gebaseerd op twee personen in een 2-persoonskamer.

Wel interesse maar nog niet dit jaar? Dezelfde reis staat ook voor 2019 op het programma op donderdag 7 maart! Zowel de reis van november als die van maart gaan door bij een minimum van tien deelnemers per reis.

Over Sonja van de Rhoer: dochter van een drankengroothandelaar, van jongs af aan bekend met het proeven en herkennen van wijnen. Is culinair journalist en opgeleid als docent Koken en Voedingsleer. Zij schrijft al vele jaren recepten voor dagblad Trouw en heeft daarnaast meer dan zestig kookboeken op haar naam staan, waar onder het Margriet Kookboek (23ste druk) en Vegetarisch Basiskookboek. Wordt in binnen- en buitenland uitgenodigd (ook als jurylid) voor professionele wijnproeverijen. Persoonlijke missie: mensen bewust laten worden van hun smaakbeleving, zodat zij uiteindelijk kiezen voor kwaliteit. Zij zal met haar enthousiasme en kennis deze reis nog meer verrijken. Zie ook haar blogs over Zuid Afrika op www.culinaireproducties.nl.

voor meer informatie: https://www.ambiancetravel.nl/rondreis/zuid-afrika/exclusieve-culinaire-wijnreis-door-de-kaapse-wijnlanden-maximaal-14-personen
Culinaire producties Kaapse wijnlanden
Culinaire producties Kaapse wijnlanden
0 Reacties



Laat een antwoord achter.

    BLOG

    Culinaire Producties

    Sonja van de Rhoer - Culinaire Producties
    Fotografie:
    ​ www.ffupressagency.com



    Sonja van de Rhoer

    Opgegroeid:
    als dochter van een
    dranken groothandelaar en limonadefabrikant
    en
    dronk haar eerste glas Beaujolais (Fleurie) als zesjarige, verdund met
    water, tijdens het
    zondagse diner.

    Is docent:
    Koken en Voedingsleer

    Werkte als:
    elektrohuishoudkundige
    bij het Energiebedrijf in
    Den Haag.

    Gaf jarenlang:
    kooklessen en lezingen
    over gezonde voeding aan leden van vrouwen-
    bonden en plattelandsvrouwen- verenigingen.

    Verzorgt:
    reportages, interviews en recepten.

    Kookt:
    voor de fotografie en
    verzorgt samen met
    fotografe Inez Pleizier
    de styling.
    Het resultaat van alle inspanningen in de
    keuken wordt door haar visueel vastgelegd en gepubliceerd.​
    ​ 
    Gepassioneerd:
    golfer met de juiste concentratie en bekeken course management.
    Als ze bij de Veluwse Golf
    Club speelt, geniet ze van wind in de haren, zon op
    ​het gezicht en spelen maar.
    Culinaire Producties - Column Rhoerbak Golf - Passie4Golf
    Fotografie:
    ​Ruud Taal

    Schrijft:
    de column "Rhoerbakgolf"
    op de website Passie4Golf 
    en
    wekelijks recepten voor Dagblad Trouw.

    Heeft:
    ruim 60 kookboeken op
    haar naam staan, waar-
    onder het Margriet
    kookboek
    (23ste druk) en het grote Vegetarisch
    Basiskookboek.​​​

    Persoonlijke missie:
    mensen te laten ervaren
    wat ultieme smaakbeleving
    is, zodat zij uiteindelijk
    kiezen voor kwaliteit.

    Archives

    Februari 2019
    Mei 2018
    April 2018
    Maart 2018
    December 2017
    Oktober 2017
    Juli 2017
    Mei 2017
    April 2017
    Maart 2017
    Februari 2017
    Januari 2017
    November 2016
    September 2016
    Augustus 2016
    Juli 2016
    Mei 2016
    April 2016
    Maart 2016
    Februari 2016
    Januari 2016
    December 2015
    November 2015

    Categories

    Alles

    Volg mij

    RSS

    RSS-feed

    Culinaire Producties - Chocolademouse
    Chocolade mousse
    Culinaire Producties - Roergemakken asperges
    Roergebakken asperges
    Culinaire Producties - Creoolse erwtensoep
    Creoolse erwtensoep
    Culinaire Producties - Frambozencharlotte
    Frambozencharlotte
    Foto
    Fruit Tiramisu
    Foto
    Gegrilleerde groenten
    Foto
    Gemarineerde mosselen
    Foto
    Gerookte zalm
    Foto
    Gegrilde harderfilet
    Foto
    Hazenpeper met Roquefort
    Foto
    Foto
    Advocaat
    Foto
    Kaiserschmarren
    Foto
    Aardbeien meloen salade
    Foto
    Pastasalade
    Foto
    Zuurkoolstamppot
    Foto
    Voorjaarsgerechten
    Foto
    Salade van Opperdoes Ronde & groene asperges
    Foto
    Gegratineerde hutspot
    Foto
    Tonijn op Japanse wijze
    Foto
    Hazenpeper met Roquefort en ontbijtkoek
    Foto
    Pasta met roodbaars
    Foto
    Witloftaart met comte en walnoten
    Foto
    Komkommersoep
    Foto
    Blini's met gerookte zalm
    Foto
    Groene salade met kruiden & bloemen
    Foto
    Salade met roergebakken asperges
    Foto
    Komkommergazpacho
    Foto
    Zuurkooltosti
    Foto
    Noedels met kip & cashewnoten
    Foto
    Asperges & eet-weetjes
    Foto
    Stamppotten
    Foto
    Tartiflette
    Foto
    Coquilles Saint Jacques met gember& paksoi
    Foto
    Cocktail Hollandse garnalen
    Foto
    Kerstrecepten
    Foto
    Hollandse kazen
    Foto
    Wildbouillon met verse tuinkruiden
    Foto
    Ossenhaas met paddestoelen
    Foto
    Kaasfondue

    OP SMAAKEXPEDITIE
    bij
    ​Angelique Schmeinck
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    ​Ambiance Travel artikelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
Culinaire Producties - Sonja van de Rhoer - Arnhemseweg 79 - 7331 BC Apeldoorn - +31 65 427 43 19 - sonja@culinaireproducties.nl
| home | kookboeken | recepten | trouw | workshops | blog | food consulting | media | reclamewerk | journalistiek | lezingen |
© Copyright Culinaire Productions | All rights reserved
​​Website powered by Design Unique
  • home
  • kookboeken
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten
  • recepten trouw 2019
    • recepten trouw 2018
  • workshops
  • BLOG
    • Advocaat
    • Alvi's Drift nieuwsbrief
    • Asperges
    • Auvergne kaas
    • Calcots, vieze vingers eten
    • Column Passie4Golf
    • Culinaire producties gerestyled!
    • Culinaire troef uit Italië: Truffel uit Alba
    • Food consulting
    • Franse boeren de boer op
    • Gebruiken oud & nieuw
    • Golfen op Tazegzout Golf
    • Good Food Dubrovnik
    • Het lievelingsgerecht van!
    • Hoofdgerechten
    • Kerstmenu
    • Koken met topingredienten
    • Kookboeken
    • Manchego kaas
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland, Harry’s Shack
    • Porto
    • Puglia
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven en hoe wordt het gefotografeerd
    • Recepten Trouw
    • Reclamewerk
    • Schotland whisky
    • Sherry uit Jerez
    • Smaakexpeditie
    • Smullen in Wallonie
    • Sonja speelt golf met Robbert Woudstra
    • Sterrenkoks
    • Thailand
    • Topkoks
    • Twentse Landgans
    • Vegetarisch
    • Vegetarisch in Valencia
    • Veluwse streekgerechten
    • Vergelegen in Somerset West
    • Verona, stad van opera
    • Vis & vegetarisch
    • Wijnen uit Moravie
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zout
    • Zuid-Afrika, Hollandse wortels
    • Zuid-Afrikaans wijnhuis
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • journalistiek
  • contact
  • lezingen