Wallonië, een land vol lekkere smaken!
Een van de meest aangename manieren om een streek te verkennen is lekker eten en drinken te combineren met cultuur, natuur en ontspanning. Wallonië biedt al deze mogelijkheden. Ideaal om vanuit Nederland een lang weekend of een week door te brengen in deze regio waar het leven goed is.
Bekend zijn de bieren uit de regio, denk aan de abdijen van Orval, Chimay en Rochefort, minder bekend zijn de wijnen uit deze regio. De geschiedenis van de wijnbouw dateert al vanaf de middeleeuwen. Wijnstokken werden aangeplant door monniken die voor hun vieringen een zuivere en gezonde drank nodig hadden. in de 14e eeuw hadden alle grote steden zoals Doornik, Dinant, Namen, Hoei, Luik ... hun eigen wijngaarden.
Bekend zijn de bieren uit de regio, denk aan de abdijen van Orval, Chimay en Rochefort, minder bekend zijn de wijnen uit deze regio. De geschiedenis van de wijnbouw dateert al vanaf de middeleeuwen. Wijnstokken werden aangeplant door monniken die voor hun vieringen een zuivere en gezonde drank nodig hadden. in de 14e eeuw hadden alle grote steden zoals Doornik, Dinant, Namen, Hoei, Luik ... hun eigen wijngaarden.
[klik op een afbeelding voor grotere weergave]
Op bezoek bij Domaine Viticole du Chenoy
|
Perle de Wallonië, een lekkere bubbel uit de wijngaard van du Chenoy.
Diner bij La Fête au Palais in Lustin
Tournedos met choronsaus en Vlaamse frieten bij
Le Grill des Tanneurs in Namen
Perfect gegrilleerd en een verrukkelijke saus. | Ook het dessert bij Les Tanneurs is niet te versmaden. |
|
Diner in restaurant Le Moma in Annevoie-Rouillon
Dessert met de beroemde aardbeien van Wépion. Wépion is bekend als de hoofdstad van de aardbei. Al in de 17de en 18de eeuw werden hier aardbeien geteeld in de tuinen. De grote groei kwam in de 19de eeuw. Vandaag vertegenwoordigt de teelt van aardbeien van Wépion een kwart van alle aardbeienteelt in Wallonnië. |
De Escargots Petits-Gris de Namur
van Corinne De Wulf in Bierwart
Mevrouw De Wulf begon in 1987 met de kweek, de selectie en de culinaire insteek van de 'petits-gris' escargots. Ze sudderen volgens een oud recept in een court-bouillon van verse groenten met kruiden en witte wijn voor een perfecte smaak. Bovendien worden op de hoeve 'vergeten groenten' geteeld.
Quiche met escargots en escargots met kruidenboter