Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Kunst en Koken - Kookboek Keramiekmuseum Princessehof Karin Gaillard Wat gebeurt er als je toonaangevende chef-koks, culinair schrijvers, bakkers en andere bevlogen foodies vraagt een gerecht te bedenken voor museaal serviesgoed en dat gerecht ook nog eens écht opdient op die kostbare, vaak eeuwenoude stukken? Keramiekmuseum Princessehof vroeg bijna vijftig koks uit binnen- en buitenland zich te laten leiden door herkomst, vormen en decoraties van evenzoveel voorwerpen uit de rijke museumcollectie. Het resultaat is een uniek kook-, lees- en kijkboek met recepten uit alle windstreken, van soepen en salades tot vlees, vis en vegan, van voorafjes tot taart, koekjes en desserts. Meewerkende chef-koks zijn onder anderen Jean Beddington, die tevens als culinair expert verbonden is aan dit project, Yotam Ottolenghi, Claudia Roden, Vanja van der Leeden, Dick Soek en Cees Holtkamp. Het levert een bijzonder boek op dat vol staat met heerlijke gerechten en prachtige foto’s van een unieke collectie keramiek. Een boek om op tafel te leggen en elke keer weer in te kijken en een stukje te lezen. De geschiedenis en alle weetjes zijn zo leuk beschreven dat je steeds meer wilt weten. De recepten zijn duidelijk en goed te bereiden. Kortom een boek om te krijgen of te geven. Kunst en Koken Kookboek Keramiekmuseum Princessehof Teksten: Karin Gaillard, Eline van den Berg, Teuntje Klinkenberg Prijs: € 49,95 ISBN 978 90 978 90 5615 960 3 Uitgeverij: Noordboek HL Books |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]