Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Koolhydraatarme bijbel - 250 recepten met weinig en met langzame koolhydraten
Janneke Vreugdenhil Steeds meer mensen stappen over op het eten van minder of zo weinig mogelijk koolhydraten. Het is namelijk een gemakkelijke manier om gewicht te verliezen en op deze manier af te vallen. De Koolhydraatarme bijbel is het naslagwerk voor iedereen die minder koolhydraten wil eten, maar beslist niet minder wil genieten. Aan de hand van duidelijke en stapsgewijze instructies laat Janneke Vreugdenhil zien hoe je gerechten maakt met weinig en langzame koolhydraten, zonder daarbij in te leveren op smaak. Van een bloemkoolpizza, gegrilde tonijn met komkommer-avocadosalade tot koolraap-carbonara en steak béarnaise. En van mokkasmoothies, choco-avocadomousse en proteïnebrood tot krokante kipschnitzels en pompoenlasagne. Alle gerechten zijn glutenvrij, er wordt duidelijk aandacht geschonken aan minder bekende ingrediënten, hoe ziet een koolhydraatarm(er) dieet eruit. Wat mag je wel en niet? Wat is een ketogeen dieet? Janneke Vreugdenhil is kookboekauteur en (culinair) journalist voor onder meer het NRC Handelsblad en diverse radio- en televisieprogramma's. Van haar hand zijn sinds 2001 meer dan vijftien kookboeken verschenen, waaronder De bijbel van de Nederlandse keuken, Comfort food, I love groente (verkozen tot Lekkerste Vegetarische Kookboek), Altijd Feest en Solo Food - waarmee ze in 2017 internationaal doorbrak. Koolhydraatarme bijbel Auteur: Janneke Vreugdenhil Prijs: € 33,99 ISBN 978 90 488 5977 1 Uitgeverij: Carrera Culinair, www.carreraculinair.nl |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]