Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Hart voor je lijf
Annemiek Jansen & Joris Vermeulen Onze gezondheid staat in deze Corona periode meer in de belangstelling dan ooit voorheen. We kopen bewuster in en eten gezonder zodat we meer weerstand opbouwen. In dit prettig leesbare boek geven de auteurs ons nog meer inzicht in het belang van een goede voeding. Cardioloog Annemieke Jansen schreef eerder met haar zus Janine Jansen twee kookboeken waarin de gezonde en zalige mediterrane keuken centraal staat. In Hart voor je lijf bundelt Annemieke al haar - wetenschappelijk onderbouwde - kennis van hart en bloedvaten, voeding en beweging. Je leert verse vis te herkennen en de kracht van thee, knoflook en donkere groenten. Waarom is suiker en transvet zo slecht voor je? Welke soorten olijfolie bestaan er en wat zijn daar de eigenschappen van? In korte, leesbare teksten vertelt Annemieke je glashelder en niet zonder humor hoe je zonder al te veel moeite fitter kunt worden en gevaarlijke ziektes voorkomt. En dat allemaal zonder lekker eten en drinken overboord te gooien en te leven als een monnik in Somberland. Heb gewoon hart voor je lijf! Hart voor je lijf Auteurs: Annemiek Jansen & Joris Vermeulen Prijs: € 19,99 ISBN: 9789059561410 Uitgever: Fontaine Uitgevers |
klik op de afbeelding voor grotere weergave |