Culinaire Producties
  • home
    • dagboek
  • kookboeken
  • kookboek recensies
    • 10 jaar dagelijkse kost
    • 1000 dingen doen
    • bbq feast on fire
    • de aardappeleters
    • afvallen zonder honger
    • bakken met zuurdesem
    • big green egg I
    • big green egg II
    • borreltijd
    • boter, kaas en havermelk
    • bij de boer
    • bijzonder simpel
    • buiten eten
    • buitenkeuken
    • burgers
    • burgers en bbq bites
    • chinese take away
    • dagelijkse portie power
    • de mosterd van meus
    • easy dinners
    • easy peasy 2.0
    • een kookboek
    • eten uit de natuur
    • feest
    • food, fit, focus
    • gewoon vegan 1
    • gewoon vegan 2
    • gezond zondigen
    • groentekost
    • guilty pleasures
    • hart voor je lijf
    • het complete bbq boek
    • het kookboek v Nederland
    • hoe leef je vegan
    • keto in 15 min.
    • ketokuur
    • koken, eten, leven
    • kookboek voor chaotisch leven
    • koolhydraatarme bijbel
    • Korean vegan
    • kunst en koken
    • made at home
    • makkelijk midden oosters
    • mangiamo!
    • modern vegetarisch
    • natuur op je bord
    • oesterboek
    • ovenbijbel
    • paleo 2.0
    • pizzabijbel
    • plant als medicijn
    • plants only kitchen
    • proeven als een pro
    • puur
    • restaurant de kas
    • sharon gaat lokaal
    • snel arabisch
    • stedenlust
    • succesvolle seizoensgerechten
    • uitzonderlijke wisky's
    • vanavond vegan
    • vegan east
    • veggies and fish
    • vijftig tinten amore
    • vleesboek
    • welke wijn waarbij?
    • wereld rond in 80 glazen
    • wijnroutes Europa
    • zes seizoenen
    • zuurgoed
  • kinderkookboek recensies
    • bakken zoet & hartig
    • een huis vol lekkers
    • fien & teun
    • het grote kinderkookboek
    • het waanzinnig kinderkookboek
    • koken met kikker
    • koken met pettson
    • pizza & pasta
    • vegetarisch 2
    • zilveren lepel voor kinderen
  • journalistiek
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten >
      • asperges
      • limburg
      • texel
      • veluwe
  • workshops
  • golf en gastronomie
    • Golf met Robbert
    • Italie >
      • Italie Abruzzen
      • Italie Veneto
    • Marokko
    • Mijn drive
    • Het lievelingsgerecht >
      • Hiske vd Heuvel-Blom
      • Marieke Klosters
      • Regina Meij
      • Roland-Jan Schippers
      • Tilly Sintnicolaas
      • Uwe Goertz
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje >
      • Club de Golf Peralada
      • Gran Canaria-1
      • Gran Canaria-2
      • Ladies golf 1
      • Ladies golf 2
      • TorreMirona Golf Club
      • Wijn & cultuur
    • Turkije Belek - 1
    • Turkije Belek - 2
    • Turkije Belek - 3
    • Zuid-Afrika >
      • Hermanus golf club
      • Oubaai golf club
      • Pezula golf club
      • Simola golf course
  • BLOG
    • 65e kookboek
    • Advocaat
    • Alaska duurzame vis
    • Alvis Drift - wijnen
    • Alvis Drift - nieuwsbrief mei '19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief sep.'19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief apr.'20
    • Alvis Drift - nieuwsbrief jul.'20
    • Asperges
    • Belgie - Wallonie
    • Castilla de Leon
    • Culi column nieuw
    • Culinaire Producties gerestyled!
    • Castillo de Leon
    • Dagboek
    • De Monnik dranken
    • Faia food
    • Foodconsulting
    • Frankrijk - Auvergne kaas
    • Frankrijk - Franse boeren
    • Golf & gastronomie
    • Haute cuisine en Grand Dance
    • Hertog Jan Grand Prestige
    • Hoofdgerechten
    • Ierland - Harrys Shack
    • Italie - Abruzzen
    • Italie - Aosta 1
    • Italie - Aosta 2
    • Italië - Marlene appels
    • Italie - Puglia
    • Italië - Truffels uit Alba
    • Italie - Verona
    • Kerstmenu
    • Keuken met eigen indentiteit
    • Kookboeken
    • Kookboekenweek 2019
    • Kookboekrecensies
    • Kroatie - Dubrovnik
    • Label Rouge kippen
    • Letland - Riga
    • Lievelingsgerecht van...
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Moeder kookboek
    • Moravische wijnen
    • Nieuwe wijnen
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland
    • NVGJ
    • Opname TV Gelderland
    • Oud & nieuw
    • Porto
    • Prins Hendrik Texel
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven
    • Reclamewerk
    • Rose veel meer dan een kleur
    • Schotland - whisky
    • Smaakexpeditie
    • Spanje - Catalonie
    • Spanje - Jerez sherry
    • Spanje - Manchego kaas
    • Spanje - Valencia
    • Sterrenkoks
    • Thailand - Puket
    • Topingredienten
    • Topkoks
    • Trouw afscheid
    • Turkish Airlines
    • Twente - Landgans
    • Uit de keuken van 8 - 1
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 4
    • Uit de keuken van 8 - 5
    • Uit de keuken van 8 - 6
    • Uit de keuken van 8 - 7
    • Uit de keuken van 8 - 8
    • Uit de keuken van 8 - 9
    • Uit de keuken van 8 - 10
    • Uit de keuken van 8 - 11
    • Vegetarisch
    • Veluwse streekgerechten
    • Vis & vegetarisch
    • Warre's port
    • Wine Professional 2025
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zamora 1
    • Zamora 2
    • Zamora 3
    • Zout
    • Zuid-Afrika - B&B
    • Zuid Afrika - Hollandse wortels
    • Zuid-Afrika - Kaapstad culinair
    • Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus
    • Zuid-Afrika - Stellenbosch
    • Zuid-Afrika - Vergelegen
    • Zuid-Afrika - Waterkloof
    • Zuid-Afrika - Wijnhuis Newton Johnson
    • Zuid-Afrika - Wijnlanden
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • Bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • lezingen
    • zout
  • contact
    • contactformulier
    • workshop

Zuid-Afrika - Kaapstad culinair

8/29/2019

0 Comments

 
CULINAIRE PRODUCTIES AMBIANCE TRAVEL
De mooie regio’s rondom Kaapstad bieden het beste op culinair en wijngebied. Wie lekker wilt in Zuid-Afrika komt algauw in deze regio terecht. Geniet van de mooie wijnen waar gedreven wijnboeren u met veel enthousiasme over zullen vertellen. Maar maak vooral gebruik van de gelegenheid om in talloze toprestaurants te kunnen lunchen en/of dineren voor een betaalbare prijs, schrijft culinair journalist Sonja van de Rhoer. Later dit jaar begeleidt zij een exclusieve culinaire wijnreis voor AmbianceTravel, voor max 14 personen.​
CULINAIRE PRODUCTIES AMBIANCE TRAVEL ZUID-AFRIKA KAAPSTAD CULINAIR
Lekker eten in Zuid-Afrika
Voor een sublieme ervaring Zuid-Afrikaans eten dineren bij Myoga, het restaurant bij het Vineyard hotel, vlakbij de beroemde Kirstenbosch gardens. Een uitgelezen manier om te genieten van bijzondere gerechten in combinatie met de mooiste Zuid-Afrikaanse wijnen.

​Kies, als het enigszins mogelijk is, voor het 7 gangen tasting menu. Bij elke gang keuze uit meerdere gerechten met een passend wijnadvies. 
Tip: er wordt een heel mooi menu voor vegetariërs en veganisten geserveerd. ​

Bekend is het restaurant de Test Kitchen, maar het ‘zusje’ de Pot Luck Club biedt ook gegarandeerd een onvergetelijke herinnering eten in Zuid-Afrika. Misschien te combineren met een bezoek aan de kleurrijke zaterdag markt bij de Old Biscuit Mill.

​Of kies voor een avond private dining in de Reverie Social Table. ​Ben je op de eerste donderdag van de maand in Kaapstad, ga dan naar de “First Thursdays” – een unieke ervaring in Bree Street waar alle galeries en wijnbars bijdragen aan een feest op straat. Een aan te raden restaurant in de buurt is The Short Market Club.


Afrikaans eten
Leuk om zelf te koken? Doe dan een kookworkshop in moslimwijk Bo-Kaap. Loop daarna door naar V&A Waterfront en bezoek het nieuwe museum Zeitz MOCAAA of drink een Wine by the glass bij Belthazar’s wijnbar.

Morgenster
​
En als je in Somerset West bent breng dan absoluut een bezoek aan Morgenster Wine & Olive Estate. De onlangs overleden Giulio Bertrand kocht dit, in 1711 gestichte, bedrijf in 1992. Bertrand liet het hoofdgebouw restaureren en won advies in bij experts, welke wijnstokken en olijfbomen aan te planten. Zo adviseerde Pierre Lurton van Chateau Cheval Blanc en Chateau d’Yguem druiven aan te planten om Bordeaux stijl blends te maken.

​Naast Bordeaux stijl wijnen kon Bertrand zijn Italiaanse afkomst niet verloochenen. Wijnmaker Henry Kotzé heeft een prachtige Italian collectie neergezet, met als motto: “Laat het fruit schijnen in de wijn’. Wijnen met namen als Tosca, Caruso en Nabucco, gemaakt van de typisch Italiaanse druivenrassen sangiovese en nebbiolo. Het verschil met een Italiaanse nebbiolo is dat de Zuid-Afrikaanse nebbiolo eerder drinkbaar is door de grotere hoeveelheid zon. En hierdoor goedkoper kan zijn.
Foto
Olijfolie
De olijfoliën van Morgenster zijn van een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Bertrand ging een partnership aan met het Olive Oil Research Institute in Italië.

​Via hen importeerde hij verschillende rassen olijfbomen om op deze manier een uitstekende olijfolie te kunnen produceren.

​Onder het mom van: ‘Geen concessies als het om kwaliteit gaat’, staat de Morgenster extra virgin olijfolie al meer dan 10 jaar aan de top in prestigieuze competities. ​
Tijdens een olijfolie proeverij leer je hoe een goede olijfolie te herkennen. Allereerst verwarm je de olijfolie in je hand, daarna volgt ruiken en proeven, (te boeken via [email protected]).

Een goede kwaliteit extra virgin olijfolie ruikt als naar artisjokken, groene kruiden of groene appels. De smaak zal fris en knisperig zijn. Een mindere kwaliteit olie ruikt naar rijpe bananen of ander overrijp fruit, kaas of wijn. 


Sonja van de Rhoer
0 Comments

Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus

8/29/2019

0 Comments

 
Geniet van dit mooie landschap met de prachtige, glooiende en groene wijngaarden afgewisseld met de karakteristieke witte Kaaps-Hollandse huizen. Geniet van de mooie wijnen.
CULINAIRE PRODUCTIES ZUID-AFRIKA KAAPSTAD EN HERMANUS
Kaapstad
Bekend is de Pot Luck Club, het ‘zusje’ van de Test Kitchen. Ga op een zaterdag lunchen na een bezoek aan de Old Biscuit Mill foodmarket. Minder bekend is Reverie Social Table, private dining, een bijzondere ervaring.

​
Myoga, restaurant bij het Vineyard hotel (hier ook luxe overnachten). Leuk is het om een kookworkshop te volgen in de trendy wijk Bo-Kaap. Loop daarna door naar V&A Waterfront en bezoek het nieuwe museum Zeitz MOCAAA of drink een Wine by the glass bij Belthazar’s wijnbar.
Hermanus
Hier is het goed toeven bij restaurant Origins, logeren kan in het bijbehorende Marine Hotel. Of ga lunchen bij Bientangs Cave, het beste restaurant ter wereld om walvissen te spotten. Lizette’s kitchen is ook de moeite meer dan waard.

​Voor een bijzondere wijnervaring is een bezoek aan Creations Wines in de Hemel en Aarde Vallei, één van de wijnvalleien rondom Hermanus, een must. Bij Creation Wines worden diverse bijzondere Food & Wine pairings aangeboden, zoals een lunch met tien amuse hapjes.

Sonja van de Rhoer

0 Comments

Somerset West​ Waterkloof Wine Estate

8/29/2019

0 Comments

 
CULINAIRE PRODUCTIES AMBIANCE TRAVEL
Het was in 1993 dat Paul Boutinot op zoek ging naar een wijngaard waar hij wijnen zou kunnen maken die bij zijn persoonlijkheid pasten. Wijnen die weergeven wat de bodem en het klimaat (terroir) biedt. Biodynamische wijnen die met respect voor de natuur worden gemaakt. Boutinot vond deze locatie te midden van een diep ravijn op de zuidelijke hellingen van de Schapenberg, die uitkijken over de False Bay: de naam Waterkloof was geboren en de eerste wijnen onder deze naam verschenen in 2005 op de markt. Sinds 2008 is Waterkloof volledig biodynamisch. In de wijngaarden wordt met zeven paarden gewerkt voor het onderhoud, schrijft culinair journalist Sonja van de Rhoer. Waterkloof wordt onder meer bezocht tijdens de exclusieve culinaire wijnreis die wij aanbieden (max 14 personen) onder begeleiding van Sonja van de Rhoer.
CULINAIRE PRODUCTIES AMBIANCE TRAVEL SOMERSET WEST WATERKLOOF WINE ESTATE
Keldermeester is de jonge, bevlogen Nadia Barnard. ‘Ik geloof dat een grote wijn in de wijngaard wordt gemaakt. We maken gezonde wijnen, hiervoor heb je een bodem vol leven nodig.

​Door op biodynamische wijze te werken met gebruik van compost van onze eigen koeien en kippen, verkrijgen we kwalitatief zeer goede druiven. Mijn doel is zo voorzichtig mogelijk met deze druiven om te gaan en er een zo mooi mogelijke wijn mee te maken.’
Bekende wijnen van Waterkloof Wine Estate
Bekende Waterkloof wijnen: Circumstance: rood, wit, rosé. Wijnen die de omstandigheden waaronder de druiven groeien weergeven. Circle of Life: wit en rood. Deze wijnen vertellen het verhaal van Waterkloof, levendig en biodynamisch. Seriously Cool: wijnen van de oudste wijngaarden (geplant tussen 1960-1970). False Bay: knisperig frisse Chenin blanc van oude stokken, fruitige rosé en volle Pinotage voor een lage prijs.
CULINAIRE PRODUCTIES SOMERSET WEST WATERKLOOF WINE ESTATE
Tasting room Waterkloof
In 2009 werd de moderne, strakke kelder, met daarboven de tasting room en het sterrenkwaliteit waardige restaurant gebouwd. Een ware blikvanger als je ‘boven’ komt op de weg ernaar toe. De menukaart in het restaurant biedt tal van verrassende gerechten, die als ‘plaatjes, Instagram-waardig’, op de borden komen. Vanzelfsprekend zal de sommelier een bijpassend Waterkloof wijnadvies geven.

Fietsen en wandelen bij Stellenbosch
Te veel gegeten en/of gedronken tijdens de reis door de Cape Winelands? Een beetje beweging doet wonderen. Wat te denken van een fietstour door historisch Stellenbosch inclusief bezoek aan twee wijn estates.

​Op een mountainbike onder leiding van een gids als fietsend langs de high lights in en om Stellenbosch. Onderweg uitleg over de diverse gebouwen en druivenrassen en twee (kleine) wijnproeverijen. Gelukkig ligt het tempo niet te hoog zodat er rustig wijn kan worden geproefd. Op Lanzerac Wine Estate, één van de oudste beroemde wijnhuizen, is de proeverij wijn en chocolade aan te bevelen. Leuk om de smaken van de witte, melk en pure chocolade terug te vinden in de bijpassende wijnen. Bij Stark-Conde is het uitzicht op de omringende bergen spectaculair.

Voor meer informatie: www.toursinstellenbosch.co.za of www.adventureshop.co.za. Alternatief is een historische wandeling door Stellenbosch onder leiding van Teddy Hall. Deze wijnmaker vertelt over de Kaaps-Hollandse huizen waar hij zijn wijnen naar heeft vernoemd.

Sonja van de Rhoer is culinair journalist. Zij heeft een vaste rubriek in Trouw en publiceerde onder meer het Margriet Kookboek. In november 2018 en maart 2019 begeleidt zij een kleine groep liefhebbers op reis door Kaapstad en omgeving. Bekijk deze exclusieve culinaire wijnreis elders op deze website.
Ook het restaurant is een goede plek voor levensgenieters.

Sonja van de Rhoer

0 Comments

Noga uit Tzaneen

8/29/2019

0 Comments

 
CULINAIRE PRODUCTIES NOGA UIT TZANEEN
Onderweg vanuit Johannesburg naar Krugerpark voor een wild life ervaring? Maak dan een kleine omweg naar het mooie Tzaneen, een handige stop om de ene dag niet te ver te hoeven reizen en de volgende dag op tijd aan te komen in bijvoorbeeld Timbavati Private Game Reserve.​
CULINAIRE PRODUCTIES NOGA UIT TZANEEN
Verwen jezelf tijdens je rondreis Zuid-Afrika in Tzaneen met de noga uit een klein fabriekje ooit gesticht als een project voor onderwijs en geniet voor de altijd groene macadamiabomen die hotel Coach House, bij de Zuid-Afrikaanse stad Tzaneen omringen.

​Hun vruchten vormen de basis van de noga die in de Coach House Nougat Company naast het hotel wordt gemaakt en welke de gasten voor het slapen op hun hoofdkussen vinden.
​
Tuinen
Coach House is omringd door 15 hectare mooi aangeplante tuinen. ​

Blauwe agapathus bloeit overal en het uitzicht op de bergen van Magoesbaskloof is adembenemend. In de hoteltuinen groeien inheemse aloë-veraplanten. Ook bevatten ze uitgestrekte boomgaarden met macadamiabomen.​​

​
Waterfabriek
De boomgaarden, niet alleen met macadamia bomen, maar ook met hazelnoot-, amandel-, mango, lychee- en papajabomen, maken dat de directeur van het hotel ongeveer 500 man aan het werk heeft om de oogsten te verzorgen en de nogafabriek te runnen.Daarnaast heeft hij een waterfabriek, waar onder de naam Cheviot Bronwater flessen water worden gebotteld. En dan is er ook nog de Cheviot-unit, waar uit macadamia en amarula olie wordt geperst, die vervolgens in flessen terechtkomt.

Onderwijs
Het is een echt "community project" (gemeenschapsproject), waar mensen uit de omgeving die niet geschoold zijn een opleiding krijgen en een baan voor het leven hebben. Bovendien gaat een deel van de winst naar lokale projecten, bijvoorbeeld het bouwen van klaslokalen bij de plaatselijke school, waardoor meer kinderen onderwijs kunnen volgen.
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]
Waterfabriek
De boomgaarden, niet alleen met macadamia bomen, maar ook met hazelnoot-, amandel-, mango, lychee- en papajabomen, maken dat de directeur van het hotel ongeveer 500 man aan het werk heeft om de oogsten te verzorgen en de nogafabriek te runnen.Daarnaast heeft hij een waterfabriek, waar onder de naam Cheviot Bronwater flessen water worden gebotteld. En dan is er ook nog de Cheviot-unit, waar uit macadamia en amarula olie wordt geperst, die vervolgens in flessen terechtkomt.

Onderwijs
Het is een echt "community project" (gemeen-schapsproject), waar mensen uit de omgeving die niet geschoold zijn een opleiding krijgen en een baan voor het leven hebben. Bovendien gaat een deel van de winst naar lokale projecten, bijvoorbeeld het bouwen van klaslokalen bij de plaatselijke school, waardoor meer kinderen onderwijs kunnen volgen.

Hobby
De nogafabriek is ooit begonnen als een hobby van twee vrouwen, die in een hoekje van de hotelkeuken de macadamianoten bewerkten en er noga van maakten. 

Er wordt per maand circa 3500 kilogram noga geproduceerd, bijna geheel handwerk. De halal en kosher gecertificeerde noga is zelfs in de taxfree winkel op de internationale luchthaven van Johannesburg te koop.
Foto
Amandelen 
Volgens de Larousse Gastronomique -een culinair naslagwerk- is noga heel oud en heeft het waarschijnlijk zijn oorsprong in het Middellandse Zeegebied, regio Griekenland, Turkije en mogelijk het Nabije Oosten. Het werd in vroeger tijden gewoonlijk alleen gemaakt van walnoten.

Maar tegenwoordig vindt men amandelen meer geschikt. Eigenlijk kunnen bijna alle notensoorten gebruikt worden - zoals pistache, amandel, hazelnoot, walnoot en macadamianoot.
 Vooral de laatste geeft een heel bijzondere dimensie aan de volheid van de smaak en de geur van de noga.

Chocoladelaagje

In Tzaneen worden de noten geplukt, gesorteerd, gekraakt, weer gesorteerd en op kwaliteit uitgezocht. Vervolgens gaan de noten naar de nogakeuken van de nogafabriek. Hier worden ze door en door verwarmd voordat ze aan een mengsel bestaande uit vloeibare honing, suiker en eiwit worden toegevoegd. Dit wordt verwarmd tot exact 31 graden, nadat er flink geroerd is in een grote kom. Dan wordt het uitgegoten op een stuk rijstpapier in een soort bakblik. Er wordt nog een laag rijstpapier overheen gelegd en zo laat men het afkoelen.

​
Vierkant of langwerpig
Vervolgens wordt de noga in vierkante of langwerpige blokjes gesneden, zo nodig met een schaar bijgeknipt en met de hand verpakt. Het assortiment bestaat uit macadamianoga, al dan niet met een chocoladelaagje, een mix van amandel- en hazelnootnoga, al dan niet met een laagje chocola. Verder worden er een soort macadamiakoekjes met chocolade gemaakt, naast shortbread en gesuikerde macadamianootjes. Heerlijke lekkernijen, waar zonder schuldgevoel van kan worden genoten omdat je weet dat er een goed doel mee wordt gesteund. 

Tzaneen komt in diverse van de Ambiance rondreizen voor, zoals in de rondreis Hoogtepunten van Zuid-Afrika.

Sonja van de Rhoer
0 Comments

    BLOG

    Culinaire Producties

    culinaire producties blog sonja van de rhoer

    Sonja van de Rhoer

    Opgegroeid:
    als dochter van een
    dranken groothandelaar en limonadefabrikant
    en
    dronk haar eerste glas Beaujolais (Fleurie) als zesjarige, verdund met
    water, tijdens het
    zondagse diner.

    Is docent:
    Koken en Voedingsleer

    Werkte als:
    elektrohuishoudkundige
    bij het Energiebedrijf in
    Den Haag.

    Gaf jarenlang:
    kooklessen en lezingen
    over gezonde voeding aan leden van vrouwen-
    bonden en plattelandsvrouwen- verenigingen.

    Verzorgt:
    reportages, interviews en recepten.

    Kookt:
    voor de fotografie en
    verzorgt samen met
    fotografe Inez Pleizier
    de styling.
    Het resultaat van alle inspanningen in de
    keuken wordt door haar visueel vastgelegd en gepubliceerd.​
    ​ 
    Gepassioneerd:
    golfer met de juiste concentratie en bekeken course management.
    Als ze bij de Veluwse Golf
    Club speelt, geniet ze van wind in de haren, zon op
    ​het gezicht en spelen maar.

    Persoonlijke missie:
    mensen te laten ervaren wat ultieme smaakbeleving is, zodat zij uiteindelijk kiezen voor kwaliteit.
    Culinaire Producties - Column Rhoerbak Golf - Passie4Golf
    Fotografie: ​Ruud Taal

    Schrijft:
    de column "Rhoerbakgolf"
    op de website Passie4Golf 
    en
    wekelijks recepten voor Dagblad Trouw.

    Heeft:
    ruim 60 kookboeken op
    haar naam staan, waar-
    onder het Margriet
    kookboek
    (23ste druk) en het grote Vegetarisch
    Basiskookboek.​​​

    Persoonlijke missie:
    mensen te laten ervaren
    wat ultieme smaakbeleving
    is, zodat zij uiteindelijk
    kiezen voor kwaliteit.

    Archives

    June 2025
    December 2024
    July 2024
    June 2024
    February 2024
    October 2023
    June 2023
    April 2023
    June 2022
    March 2022
    January 2022
    November 2021
    October 2021
    June 2021
    May 2021
    January 2021
    December 2020
    September 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    March 2020
    December 2019
    November 2019
    October 2019
    September 2019
    August 2019
    June 2019
    March 2019
    February 2019
    May 2018
    April 2018
    March 2018
    December 2017
    October 2017
    July 2017
    May 2017
    April 2017
    March 2017
    February 2017
    January 2017
    November 2016
    September 2016
    August 2016
    July 2016
    May 2016
    April 2016
    March 2016
    February 2016
    January 2016
    December 2015
    November 2015

    Categories

    All

    Volg mij

    RSS

    RSS Feed

    Culinaire Producties - Chocolademouse
    Chocolade mousse
    Culinaire Producties - Roergemakken asperges
    Roergebakken asperges
    Culinaire Producties - Creoolse erwtensoep
    Creoolse erwtensoep
    Culinaire Producties - Frambozencharlotte
    Frambozencharlotte
    Foto
    Fruit Tiramisu
    Foto
    Gegrilleerde groenten
    Foto
    Gemarineerde oesters
    Foto
    Zalm op kruidensalade
    Foto
    Sashimi van tonijn
    Foto
    Hazenpeper
    Foto
    Gevulde Portobello
    Foto
    Advocaat
    Foto
    Kaiserschmarren
    Foto
    Aardbeien meloen salade
    Foto
    Pastasalade
    Foto
    Zuurkoolstamppot
    Foto
    Voorjaarsgerechten
    Foto
    Salade van Opperdoezer ronde & groene asperges
    Foto
    Gegratineerde hutspot
    Foto
    Tonijn op Japanse wijze
    Foto
    Hazenpeper met Roquefort en ontbijtkoek
    Foto
    Pasta met roodbaars
    Foto
    Witloftaart met comte en walnoten
    Foto
    Komkommersoep
    Foto
    Blini's met gerookte zalm
    Foto
    Groene salade met kruiden & bloemen
    Foto
    Salade met roergebakken asperges
    Foto
    Komkommergazpacho
    Foto
    Zuurkooltosti
    Foto
    Noedels met kip & cashewnoten
    Foto
    Asperges & eet-weetjes
    Foto
    Stamppotten
    Foto
    Tartiflette
    Foto
    Coquilles Saint Jacques met gember& paksoi
    Foto
    Cocktail Hollandse garnalen
    Foto
    Kerstrecepten
    Foto
    Hollandse kazen
    Foto
    Wildbouillon met verse tuinkruiden
    Foto
    Ossenhaas met paddestoelen
    Foto
    Kaasfondue

    OP SMAAKEXPEDITIE
    bij
    ​Angelique Schmeinck
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    ​Ambiance Travel artikelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
Culinaire Producties - Sonja van de Rhoer - Arnhemseweg 79 - 7331 BC Apeldoorn - +31 65 427 43 19 - [email protected]
| home | dagboek | kookboeken | kookboekrecensies | kinderkookboekrecensies | journalistiek | 
​| recepten | workshops | BLOG | golf & gastronomie | food consulting | media | reclamewerk | lezingen | contact |
© Copyright Culinaire Productions | All rights reserved
  • home
    • dagboek
  • kookboeken
  • kookboek recensies
    • 10 jaar dagelijkse kost
    • 1000 dingen doen
    • bbq feast on fire
    • de aardappeleters
    • afvallen zonder honger
    • bakken met zuurdesem
    • big green egg I
    • big green egg II
    • borreltijd
    • boter, kaas en havermelk
    • bij de boer
    • bijzonder simpel
    • buiten eten
    • buitenkeuken
    • burgers
    • burgers en bbq bites
    • chinese take away
    • dagelijkse portie power
    • de mosterd van meus
    • easy dinners
    • easy peasy 2.0
    • een kookboek
    • eten uit de natuur
    • feest
    • food, fit, focus
    • gewoon vegan 1
    • gewoon vegan 2
    • gezond zondigen
    • groentekost
    • guilty pleasures
    • hart voor je lijf
    • het complete bbq boek
    • het kookboek v Nederland
    • hoe leef je vegan
    • keto in 15 min.
    • ketokuur
    • koken, eten, leven
    • kookboek voor chaotisch leven
    • koolhydraatarme bijbel
    • Korean vegan
    • kunst en koken
    • made at home
    • makkelijk midden oosters
    • mangiamo!
    • modern vegetarisch
    • natuur op je bord
    • oesterboek
    • ovenbijbel
    • paleo 2.0
    • pizzabijbel
    • plant als medicijn
    • plants only kitchen
    • proeven als een pro
    • puur
    • restaurant de kas
    • sharon gaat lokaal
    • snel arabisch
    • stedenlust
    • succesvolle seizoensgerechten
    • uitzonderlijke wisky's
    • vanavond vegan
    • vegan east
    • veggies and fish
    • vijftig tinten amore
    • vleesboek
    • welke wijn waarbij?
    • wereld rond in 80 glazen
    • wijnroutes Europa
    • zes seizoenen
    • zuurgoed
  • kinderkookboek recensies
    • bakken zoet & hartig
    • een huis vol lekkers
    • fien & teun
    • het grote kinderkookboek
    • het waanzinnig kinderkookboek
    • koken met kikker
    • koken met pettson
    • pizza & pasta
    • vegetarisch 2
    • zilveren lepel voor kinderen
  • journalistiek
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten >
      • asperges
      • limburg
      • texel
      • veluwe
  • workshops
  • golf en gastronomie
    • Golf met Robbert
    • Italie >
      • Italie Abruzzen
      • Italie Veneto
    • Marokko
    • Mijn drive
    • Het lievelingsgerecht >
      • Hiske vd Heuvel-Blom
      • Marieke Klosters
      • Regina Meij
      • Roland-Jan Schippers
      • Tilly Sintnicolaas
      • Uwe Goertz
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje >
      • Club de Golf Peralada
      • Gran Canaria-1
      • Gran Canaria-2
      • Ladies golf 1
      • Ladies golf 2
      • TorreMirona Golf Club
      • Wijn & cultuur
    • Turkije Belek - 1
    • Turkije Belek - 2
    • Turkije Belek - 3
    • Zuid-Afrika >
      • Hermanus golf club
      • Oubaai golf club
      • Pezula golf club
      • Simola golf course
  • BLOG
    • 65e kookboek
    • Advocaat
    • Alaska duurzame vis
    • Alvis Drift - wijnen
    • Alvis Drift - nieuwsbrief mei '19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief sep.'19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief apr.'20
    • Alvis Drift - nieuwsbrief jul.'20
    • Asperges
    • Belgie - Wallonie
    • Castilla de Leon
    • Culi column nieuw
    • Culinaire Producties gerestyled!
    • Castillo de Leon
    • Dagboek
    • De Monnik dranken
    • Faia food
    • Foodconsulting
    • Frankrijk - Auvergne kaas
    • Frankrijk - Franse boeren
    • Golf & gastronomie
    • Haute cuisine en Grand Dance
    • Hertog Jan Grand Prestige
    • Hoofdgerechten
    • Ierland - Harrys Shack
    • Italie - Abruzzen
    • Italie - Aosta 1
    • Italie - Aosta 2
    • Italië - Marlene appels
    • Italie - Puglia
    • Italië - Truffels uit Alba
    • Italie - Verona
    • Kerstmenu
    • Keuken met eigen indentiteit
    • Kookboeken
    • Kookboekenweek 2019
    • Kookboekrecensies
    • Kroatie - Dubrovnik
    • Label Rouge kippen
    • Letland - Riga
    • Lievelingsgerecht van...
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Moeder kookboek
    • Moravische wijnen
    • Nieuwe wijnen
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland
    • NVGJ
    • Opname TV Gelderland
    • Oud & nieuw
    • Porto
    • Prins Hendrik Texel
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven
    • Reclamewerk
    • Rose veel meer dan een kleur
    • Schotland - whisky
    • Smaakexpeditie
    • Spanje - Catalonie
    • Spanje - Jerez sherry
    • Spanje - Manchego kaas
    • Spanje - Valencia
    • Sterrenkoks
    • Thailand - Puket
    • Topingredienten
    • Topkoks
    • Trouw afscheid
    • Turkish Airlines
    • Twente - Landgans
    • Uit de keuken van 8 - 1
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 4
    • Uit de keuken van 8 - 5
    • Uit de keuken van 8 - 6
    • Uit de keuken van 8 - 7
    • Uit de keuken van 8 - 8
    • Uit de keuken van 8 - 9
    • Uit de keuken van 8 - 10
    • Uit de keuken van 8 - 11
    • Vegetarisch
    • Veluwse streekgerechten
    • Vis & vegetarisch
    • Warre's port
    • Wine Professional 2025
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zamora 1
    • Zamora 2
    • Zamora 3
    • Zout
    • Zuid-Afrika - B&B
    • Zuid Afrika - Hollandse wortels
    • Zuid-Afrika - Kaapstad culinair
    • Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus
    • Zuid-Afrika - Stellenbosch
    • Zuid-Afrika - Vergelegen
    • Zuid-Afrika - Waterkloof
    • Zuid-Afrika - Wijnhuis Newton Johnson
    • Zuid-Afrika - Wijnlanden
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • Bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • lezingen
    • zout
  • contact
    • contactformulier
    • workshop