Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
De Buitenkeuken - Verhalen, wijn en recepten rond het vuur
Ollie Swets en Charlotte Marres In De Buitenkeuken trekken Charlotte Marres en Olle Swets met hun mobiele keuken Nederland en Vlaanderen in op zoek naar onafhankelijke voedselproducenten met een bijzonder verhaal. Buiten op het land of water waar hun producten vandaan komen, koken ze het hele jaar door met de seizoenen mee op open vuur voor en met boeren, vissers, wildplukkers, telers en herders. Op het drooggevallen wad, waar de kokkelvisser zijn kokkels raapt, bij de aspergeteler, waar ze vers uitgestoken asperges eten direct naast het bed of mee op pad met de herders, waarna ze op de hei eten bereiden boven een driepoot. Vuur verbindt en onder het koken komen de beste verhalen los. Olle en Charlotte schreven daarnaast ook alle recepten uit die ze bij de producenten op het land hebben gekookt, steeds met een bijpassende wijntip en met foto’s waar je direct trek van krijgt. En je hoeft heus niet altijd een vuur te ontsteken, de recepten zijn evengoed geschikt voor de keuken thuis. Een heerlijk lees- en kookboek met prachtige fotografie! De Buitenkeuken Auteurs: Ollie Swets en Charlotte Marres Prijs: € 32,50 ISBN: 9789038810713 Uitgever: Nijgh Cuisine |
Over de auteurs Olle Swets (1979) is ondernemer en eigenaar van De Wijnwinkel in Amsterdam. Een onafhankelijke importeur en distributeur van zuivere wijnen van toonaangevende wijnmakers. Sinds hij zich kan herinneren kookt hij het liefst buiten op vuur. Charlotte Marres (1978) is fotograaf. Voor het vorige boek De wijnboer bundelde ze haar krachten met die van haar man Olle Swets en gingen ze samen op avontuur. |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]