Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Het Oesterboek - Over de magie van de oester
Aad Smaal, Cees van Hemert en Margot Verhaagen Ontdek de verrassende wereld van de oester! Het bijzondere karakter van de Zeeuwse oesters komt tot uiting in het enige echte Oesterboek. Oesters zijn superfood. Ze zijn lekker, gezond en het is een feest om ze te serveren. Geur en smaak brengen liefhebbers in vervoering. Oesters hebben iets magisch. Maar de oester heeft ook een interessante geschiedenis. De prehistorische oester diende als belangrijke voedselbron en de vetzuren in de oester hebben onze verre voorouders geholpen bij de evolutie tot mens. Al in de Oudheid geloofde men in de heilzame werking van het schelpdier tegen akelige kwalen. De oermens werd slimmer door het eten van veel oesters. Op beroemde 17deeeuwse schilderijen (onder andere Jan Steen) staan verleidelijke oesters symbool voor het opwekken van wellust. Tegenwoordig kweekt men oesterbroed op land en wil men verdwenen oesterbanken terugbrengen in de zee. Het Oesterboek brengt de magie van de oester tot leven met illustraties, historie, interviews, verhalen en anekdotes, en bijzondere oesterrecepten van negen bekende chef-koks: DP Arkenbout, Wouter Kik, Syrco Bakker, the Blend Brothers, Edwin Vinke, Richard Ekkebus, Thijs Meliefste, Thomas d’Hooghe en Nick Bril. Het Oesterboek Over de magie van de oester Auteurs: Aad Smaal, Cees van Hemert en Margot Verhaagen Prijs: € 39,99 ISBN: 9789401481137 Uitgeverij: Lannoo (www.lannoo.com) |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]