Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Eten uit de natuur - Op zoek naar voedsel uit de wildernis
Gina Rae La Cerva Twee eeuwen geleden bestond ons dieet grotendeels uit verzameld, gejaagd of gevangen voedsel uit het wild. Tegenwoordig komt onze dagelijkse maaltijd zelden rechtstreeks uit de natuur en worden die gerechten enkel opgediend in toprestaurants. Gina Rae La Cerva toont de gevolgen van die verschuiving, zoals het verlies van smaken en een afname van biodiversiteit. Ze biedt een nieuw perspectief op ons hedendaags eetpatroon, schetst een informatieve en persoonlijke geschiedenis van eten sinds de steentijd en interviewt voedingsdeskundigen en topchefs over koken volgens tradities uit de wildernis. Eten uit de natuur is een culinaire wereldreis die begint in Kopenhagen en eindigt met een feestmaal in Amerika met Zweeds elandvlees dat de auteur in haar koffer meesmokkelde. Eten uit de natuur leest als een roman. Gina Rae La Cerva is geograaf en milieuantropoloog. Ze studeerde milieuweten-schappen aan Yale University en filosofie aan de universiteit van Cambridge. Ze woont in New York. Eten uit de natuur Auteur: Gina Rae La Cerva Prijs: € 24,50 ISBN: 9789029540261 Uitgeverij: De Arbeiderspers |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]