Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Koken op de Big Green Egg
James Whetlor De Big Green Egg kent al jaren trouwe fans onder de barbecue-experts, maar niet iedereen is ermee bekend. We zien dat de tuin en het buitenleven steeds belangrijker voor ons wordt en daarmee het buiteneten. De Green Egg past perfect in dit plaatje. Een veelzijdige en praktische luxe barbecue. Dankzij de vorm en het materiaal keramiek is de Green Egg bestand tegen extreme temperaturen. Hierdoor ontstaat een perfecte luchtcirculatie in de EGG, waardoor voedsel gelijkmatig gaart op de gewenste temperatuur. In dit kookboek leer je als beginner over het gebruik en onderhoud van deze grill. Deze informatie is uitgebreid en heel duidelijk. Daarnaast bevat het boek 70 smakelijke recepten van chef-kok James Whetlor om meteen uit te testen. Ik viel direct voor de hele tarbot en de calçots, de verkoolde jonge preien uit Catalonië. In Koken op de Big Green Egg vind je informatie over de EGG set-up, het aansteken en gebruiken van de EGG, brandstof en tools. Daarna word je in twaalf stappen en gerechten ingewijd in de bereidingstechnieken. Met de tips en receptuur van James Whetlor kun je 70 verschillende gerechten bereiden, waaronder de bekende stukken vlees en bouten, hele vissen, verse groenten en verrukkelijke rubs, marinades en sausjes voor gezellige BBQ-buffetten. Dankzij Koken op de Big Green Egg verander je in een mum van tijd van een beginner in een EGG-pert en geniet je het hele jaar door van heerlijke gerechten. James Whetlor werkte twaalf jaar lang als chef-kok in Londen, waarna hij terugkeerde naar het dorp in Devon waar hij opgroeide en in River Cottage aan de slag ging. Zijn zaak Cabrito levert geitenvlees van een netwerk van boerderijen in het hele land aan slagers en restaurants. Koken op de Big Green Egg Auteur: James Whetlor Prijs: € 29,99 ISBN 978 90 2233 7882 Uitgeverij Manteau/ www.standaarduitgeverij.be |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]