Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Het Korean Vegan kookboek - Recepten en verhalen uit omma’s Koreaanse keuken
Joanne Lee Molinaro ‘Slurp, Hat klinkt zachtjes, maar ongegeneerd. Mijn vader neemt een slokje van een lepel doenjang chigae uit de verweerde ddukbaegi die net niet in het midden van de tafel staat’. Deze inleiding van het Korean Vegan kookboek zorgde ervoor dat ik begon te lezen en niet meer ophield. Wat een heerlijke familiegeschiedenis en wat een uitleg over de ook voor mij – grotendeels – onbekende ingrediënten en recepten. In Het Korean Vegan kookboek verweeft de Koreaans-Amerikaanse Joanne Lee Molinaro meer dan tachtig heerlijke, unieke en prachtig in beeld gebrachte recepten met een indrukwekkende familiegeschiedenis waarin de Koreaanse keuken een hoofdrol speelt. Leer zowel de plantaardige als de Koreaanse keuken beter kennen met deze moderne klassieker die bewijst dat die twee perfect hand-in-hand gaan. Toen Joanne Lee Molinaro vegan werd, bleken de belangrijkste ingrediënten van de authentiek-Koreaanse gerechten die ze van haar omma (moeder) had geleerd, gewoon plantaardig te zijn. Zo lenen de Koreaanse doenjang (gefermenteerde sojaboonpasta), gochujang (chilipeperpasta) of dashima (zeewier) zich perfect voor vegan gerechten vol smaakexplosies om nooit meer te vergeten. Joanne Lee Molinaro is een Koreaans-Amerikaanse advocaat en food blogger. In 2016 stapte ze over op een plantaardig dieet en uit passie hiervoor begon ze later dat jaar met ‘The Korean Vegan’. Op onder meer haar razend populaire TikTok-account vervlecht ze unieke, plantaardige recepten met haar persoonlijke levensverhaal als immigranten-dochter. Haar debuut, The Korean Vegan Cookbook werd een instant New York Times-bestseller en werd door The New Yorker en The New York Times uitgeroepen tot een van de beste kookboeken van het jaar. Het Korean Vegan kookboek - Recepten en verhalen uit omma’s Koreaanse keuken Auteur: Joanne Lee Molinaro Prijs: € 34,99 ISBN: 9789000385515 Uitgeverij: Spectrum; spectrumboeken.nl |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]