Culinaire Producties
  • home
    • dagboek
  • kookboeken
  • kookboek recensies
    • 10 jaar dagelijkse kost
    • 1000 dingen doen
    • de aardappeleters
    • afvallen zonder honger
    • bakken met zuurdesem
    • bbq feast on fire
    • big green egg
    • borreltijd
    • bij de boer
    • bijzonder simpel
    • buiten eten
    • buitenkeuken
    • burgers
    • burgers en bbq bites
    • chinese take away
    • dagelijkse portie power
    • easy dinners
    • easy peasy 2.0
    • een kookboek
    • eten uit de natuur
    • food, fit, focus
    • gewoon vegan 1
    • gewoon vegan 2
    • gezond zondigen
    • groentekost
    • guilty pleasures
    • hart voor je lijf
    • het complete bbq boek
    • hoe leef je vegan
    • keto in 15 min.
    • ketokuur
    • koken, eten, leven
    • kookboek voor chaotisch leven
    • koolhydraatarme bijbel
    • kunst en koken
    • made at home
    • makkelijk midden oosters
    • modern vegetarisch
    • natuur op je bord
    • oesterboek
    • ovenbijbel
    • paleo 2.0
    • pizzabijbel
    • plant als medicijn
    • plants only kitchen
    • proeven als een pro
    • puur
    • restaurant de kas
    • sharon gaat lokaal
    • snel arabisch
    • stedenlust
    • succesvolle seizoensgerechten
    • vanavond vegan
    • vegan east
    • veggies and fish
    • het vleesboek
    • welke wijn waarbij?
    • wereld rond in 80 glazen
    • wijnroutes Europa
    • zes seizoenen
    • zuurgoed
  • kinderkookboek recensies
    • bakken zoet & hartig
    • een huis vol lekkers
    • fien & teun
    • het grote kinderkookboek
    • het waanzinnig kinderkookboek
    • koken met kikker
    • pizza & pasta
    • vegetarisch 2
    • zilveren lepel voor kinderen
  • journalistiek
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten >
      • asperges
      • limburg
      • texel
      • veluwe
  • recepten trouw
    • recepten trouw 2015
    • recepten trouw 2016
    • recepten trouw 2017
    • recepten trouw 2018
    • recepten trouw 2019
    • recepten trouw 2020
  • workshops
  • golf en gastronomie
    • golf met Robbert
    • Italie >
      • Italie Abruzzen
      • Italie Veneto
    • Marokko
    • Mijn drive
    • Het lievelingsgerecht >
      • Hiske vd Heuvel-Blom
      • Marieke Klosters
      • Regina Meij
      • Roland-Jan Schippers
      • Tilly Sintnicolaas
      • Uwe Goertz
    • Polen
    • Spanje >
      • Club de Golf Peralada
      • Gran Canaria-1
      • Gran Canaria-2
      • Ladies golf 1
      • Ladies golf 2
      • TorreMirona Golf Club
      • Wijn & cultuur
    • Turkije Belek - 1
    • Turkije Belek - 2
    • Turkije Belek - 3
    • Zuid-Afrika >
      • Hermanus golf club
      • Oubaai golf club
      • Pezula golf club
      • Simola golf course
  • BLOG
    • 65e kookboek
    • Advocaat
    • Alvis Drift - wijnen
    • Alvis Drift - nieuwsbrief mei '19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief sep.'19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief apr.'20
    • Alvis Drift - nieuwsbrief jul.'20
    • Asperges
    • Belgie - Wallonie
    • Culi column nieuw
    • Culinaire Producties gerestyled!
    • Dagboek
    • De Monnik dranken
    • Foodconsulting
    • Frankrijk - Auvergne kaas
    • Frankrijk - Franse boeren
    • Golf & gastronomie
    • Hertog Jan Grand Prestige
    • Hoofdgerechten
    • Ierland - Harrys Shack
    • Italie - Abruzzen
    • Italie - Aosta 1
    • Italie - Aosta 2
    • Italië - Marlene appels
    • Italie - Puglia
    • Italië - Truffels uit Alba
    • Italie - Verona
    • Kerstmenu
    • Keuken met eigen indentiteit
    • Kookboeken
    • Kookboekenweek 2019
    • Kookboekrecensies
    • Kroatie - Dubrovnik
    • Letland - Riga
    • Lievelingsgerecht van...
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Moeder kookboek
    • Moravische wijnen
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland
    • NVGJ
    • Opname TV Gelderland
    • Oud & nieuw
    • Porto
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven
    • Recepten Trouw
    • Reclamewerk
    • Schotland - whisky
    • Smaakexpeditie
    • Spanje - Catalonie
    • Spanje - Jerez sherry
    • Spanje - Manchego kaas
    • Spanje - Valencia
    • Sterrenkoks
    • Thailand - Puket
    • Topingredienten
    • Topkoks
    • Trouw afscheid
    • Twente - Landgans
    • Uit de keuken van 8 - 1
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 4
    • Uit de keuken van 8 - 5
    • Uit de keuken van 8 - 6
    • Uit de keuken van 8 - 7
    • Uit de keuken van 8 - 8
    • Uit de keuken van 8 - 9
    • Uit de keuken van 8 - 10
    • Vegetarisch
    • Veluwse streekgerechten
    • Vis & vegetarisch
    • Warre's port
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zout
    • Zuid Afrika - Hollandse wortels
    • Zuid-Afrika - Kaapstad culinair
    • Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus
    • Zuid-Afrika - Stellenbosch
    • Zuid-Afrika - Vergelegen
    • Zuid-Afrika - Waterkloof
    • Zuid-Afrika - Wijnhuis Newton Johnson
    • Zuid-Afrika - Wijnlanden
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • Bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • lezingen
    • zout
  • contact
    • contactformulier
    • workshop
Foto

Golfen in Abruzzen, Italie

De regio Abruzzen ligt ter hoogte van Rome en wel tussen het berggebied de Apennijnen ( het hoogste punt ligt in de Abruzzen) aan de westkant en de Adriatische kust aan de oostkant. Het is een regio waar massatoerisme een onbekend woord is. Wel zie je er in de maand augustus veel Italianen, vooral uit Rome, die hun vakantie aan de kust doorbrengen.
Voor ons betekent vakantievieren in Italië: lekker eten en mooie wijnen drinken. Maar een fervente golfliefhebber wil daarnaast natuurlijk ook nog graag een balletje slaan. En dat kan: met uitzicht op de bergen en wetende dat na een rondje golf het strand op 20 minuten rijden ligt
Culinaire Producties Golf en gastronomie  Italie Abruzzen
Miglianico Golf & Country Club
Golf Club Miglianico is een 18 holes golfbaan, par 72, met een lengte van 5875 meter. De baan is omringd door bos, olijf- en wijngaarden en naast de vele bunkers, out of bounds zijn er spannende water-hindernissen.

De fairways en greens zijn goed onder-houden, mooi gras dat het hele jaar door groen blijft. De baan is goed voor iedereen te lopen, de hoogteverschillen zijn minimaal.

De baan
De golfbaan, aangelegd door een van de beroemdste Amerikaanse golfarchitecten, Ronald Kirby, ziet er op het oog heel gemakkelijk uit. ​
Hij is inderdaad goed te spelen voor de hoge tot gemiddelde handicapper door te kiezen voor de veilige weg naar de vlag met een of twee extra slagen. De lage handicapper wordt uitgedaagd om ‘er voor te gaan’ en op deze manier zijn of haar handicap ook echt te spelen. Vergeet vooral de altijd aanwezige wind niet, de ene keer uit zee de andere keer uit de bergen, als een extra moeilijkheidsgraad tijdens het spel. Hole 2 is een pittige par 3, lang met twee bunkers ervoor en een green die van rechts naar links afloopt. Probeer voor de green te blijven met je afslag.
​
Signature holes zijn holes 11 en 12. Hole 11 met een green in een boonvorm met geen ruimte erachter. Hole 12 met water voor de green. Let op de pinpositie, hoe meer de vlag vooraan staat, hoe moeilijker de approach over het water.
Lekker eten op de golfbaan
De Miglianico Golfclub beschikt over een uitstekend restaurant. Er wordt goed gekookt en er staan mooie wijnen op de kaart. Vermeldenswaardig is dat alle olijfolie afkomstig is van olijven van de eigen 1400 olijfbomen op de golfbaan.

Zo lunchte ik er met een omelet van struisvogeleieren met groene asperges en geroosterde tomaten en olijven in een deegje. Daarna ravioli met padde-stoelen.

​Spaghetti alla chitarra*, kalfsvlees met rucola en tomaat en eigen olijfolie. Dessert met aardbeien, kersen en amandelkoekjes. In het restaurant worden vanzelfsprekend de bekende, uit dit gebied afkomstige, rode Montepulciano d’Abruzzen en de witte Pecorino en Trebbiano wijnen geschonken. Kenmerk van deze wijnen is een volle en rijke smaak. Vandaar dat ik verrast werd door de frisheid van de geschonken wijnen afkomstig van het nabij gelegen bedrijf Inalto.

​Eigenaar is Aldofo De Cecco, inderdaad zoon van… de bekende De Cecco pasta, die in Nederland overal te koop is. De Adolfo De Cecco wijnen worden gemaakt van druiven die groeien in wijngaarden op 450 meter boven zeeniveau. Druiven die groeien in een natuurlijk amfitheater waardoor de druiven niet alleen zon krijgen, maar deze ook vast houden. 
Culinaire Producties Golf en gastronomie  Italie Abruzzen
Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de grote verschillen in temperatuur tijdens dag en nacht. Alle druiven worden met de hand geplukt en in de kelder wordt er door de wijnmaker een elegante, smaakvolle wijn.
Zelf de Spaghetti alla Chitarra uitproberen
Culinaire Producties Golf en gastronomie  Italie Abruzzen
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 400 gram papardelle (brede spaghetti)
  • zout;
voor de saus:
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 3 eetlepels bladpeterselie
  • 1 rode peper
  • 0,5 dl rode wijn
  • ​0,5 (circa 225 gram) blik tomatenblokjes op sap
  • geraspte pecorino kaas
De spaghetti dankt zijn naam niet aan het muziek-instrument, de gitaar, maar aan een (beuken)houten rechthoekige bak waarop aan de bovenkant naast elkaar, metalen draden (snaren) zijn gespannen. De chitarra stamt uit 1800 en is afkomstig uit de Chieti in de Abruzzen regio in Midden-Italië. 
Ik bezocht, als onderdeel van een culinaire reis met de Italiaanse chef kok Antonella Barbella, een van de laatste chitarra makers in Chieti, een familiebedrijfje waar het ambacht van houtbewerking van vader op zoon gaat.

​
Om te gebruiken wordt op de chitarra een stuk vers gemaakt pastadeeg van 3 mm dikte gelegd, vervolgens wordt er met de bijbehorende deegroller over de snaren gerold. Als het deeg is gesneden wordt dit opgevangen in de bak onder de snaren. In tegenstelling tot gewone spaghetti is de spaghetti chitarra niet rond maar vierkant van vorm. Voor dit recept kan ook papardelle of gewone spaghetti worden gebruikt. Pecorino is een harde Italiaanse schapenkaas met een wat droge, iets zilte, pittige smaak dankzij de schapenmelk. In plaats van pecorino kan ook worden gekozen voor Parmezaan, pittige Texelse schapenkaas of een pittig belegen Goudse. 

  • Breng een grote pan met water aan de kook, voeg wat zout toe.
  • Pel de uien en snijd ze in dunne plakken. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Verhit de boter en de olijfolie in een pan en smoor de ui en knoflook glazig. Scheur de blaadjes basilicum en snijd de peterselie fijn. Voeg beide kruiden toe. Maak de peper schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd hem heel fijn. Voeg de peper toe met de rode wijn en de tomatenblokjes op sap. 
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en laat, onafgedekt, een minuut of 3 zachtjes koken.
  • Kook intussen de papardelle beetgaar, giet af en bewaar 2-3 eetlepels kookwater.
  • Verdun de saus zo nodig met het achtergehouden kookwater en serveer direct met de geraspte pecorino.
Algemene info
De Miglianico Golf & Country Club ligt in Miglianico, provincie Chieti, in het hart van de Abruzzen.

Greenfee 18 holes weekend €65,00 - €75,00 (afhankelijk van het seizoen)

Greenfee 18 holes door de week €40,00

Miglianico, Chieti - cap. 66010 Miglianico (CHIETI) - P.IVA 02136740699
tel +39 0871 950566 | fax +39 0871 950363
​
​info@miglianicogolf.it en www.miglianicogolf.com.


Culinaire Producties Golf en gastronomie Italie Abruzzen

Golf
&
​gastronomie

Foto
Sonja van de Rhoer

Opgegroeid:
als dochter van een
dranken groothandelaar en limonadefabrikant
en
dronk haar eerste glas Beaujolais (Fleurie) als zesjarige, verdund met
water, tijdens het
zondagse diner.

Is docent:
Koken en Voedingsleer

Werkte als:
elektrohuishoudkundige
bij het Energiebedrijf in
Den Haag.

Gaf jarenlang:
kooklessen en lezingen
over gezonde voeding aan leden van vrouwen-
bonden en plattelandsvrouwen- verenigingen.

Verzorgt:
reportages, interviews en recepten.

Kookt:
voor de fotografie en
verzorgt samen met
fotografe Inez Pleizier
de styling.
Het resultaat van alle inspanningen in de
keuken wordt door haar visueel vastgelegd en gepubliceerd.​
​ 
Gepassioneerd:
golfer met de juiste concentratie en bekeken course management.
Als ze bij de Veluwse Golf
Club speelt, geniet ze van wind in de haren, zon op
​het gezicht en spelen maar.
    ​
Culinaire Producties - Sonja van de Rhoer - Arnhemseweg 79 - 7331 BC Apeldoorn - +31 65 427 43 19 - sonja@culinaireproducties.nl
| home | dagboek | kookboeken | kookboekrecensies | kinderkookboekrecensies | journalistiek | 
​| recepten | recepten trouw | workshops | BLOG | golf & gastronomie | food consulting |
​| media | reclamewerk | lezingen | contact |
© Copyright Culinaire Productions | All rights reserved
​​Website powered by Design Unique
  • home
    • dagboek
  • kookboeken
  • kookboek recensies
    • 10 jaar dagelijkse kost
    • 1000 dingen doen
    • de aardappeleters
    • afvallen zonder honger
    • bakken met zuurdesem
    • bbq feast on fire
    • big green egg
    • borreltijd
    • bij de boer
    • bijzonder simpel
    • buiten eten
    • buitenkeuken
    • burgers
    • burgers en bbq bites
    • chinese take away
    • dagelijkse portie power
    • easy dinners
    • easy peasy 2.0
    • een kookboek
    • eten uit de natuur
    • food, fit, focus
    • gewoon vegan 1
    • gewoon vegan 2
    • gezond zondigen
    • groentekost
    • guilty pleasures
    • hart voor je lijf
    • het complete bbq boek
    • hoe leef je vegan
    • keto in 15 min.
    • ketokuur
    • koken, eten, leven
    • kookboek voor chaotisch leven
    • koolhydraatarme bijbel
    • kunst en koken
    • made at home
    • makkelijk midden oosters
    • modern vegetarisch
    • natuur op je bord
    • oesterboek
    • ovenbijbel
    • paleo 2.0
    • pizzabijbel
    • plant als medicijn
    • plants only kitchen
    • proeven als een pro
    • puur
    • restaurant de kas
    • sharon gaat lokaal
    • snel arabisch
    • stedenlust
    • succesvolle seizoensgerechten
    • vanavond vegan
    • vegan east
    • veggies and fish
    • het vleesboek
    • welke wijn waarbij?
    • wereld rond in 80 glazen
    • wijnroutes Europa
    • zes seizoenen
    • zuurgoed
  • kinderkookboek recensies
    • bakken zoet & hartig
    • een huis vol lekkers
    • fien & teun
    • het grote kinderkookboek
    • het waanzinnig kinderkookboek
    • koken met kikker
    • pizza & pasta
    • vegetarisch 2
    • zilveren lepel voor kinderen
  • journalistiek
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten >
      • asperges
      • limburg
      • texel
      • veluwe
  • recepten trouw
    • recepten trouw 2015
    • recepten trouw 2016
    • recepten trouw 2017
    • recepten trouw 2018
    • recepten trouw 2019
    • recepten trouw 2020
  • workshops
  • golf en gastronomie
    • golf met Robbert
    • Italie >
      • Italie Abruzzen
      • Italie Veneto
    • Marokko
    • Mijn drive
    • Het lievelingsgerecht >
      • Hiske vd Heuvel-Blom
      • Marieke Klosters
      • Regina Meij
      • Roland-Jan Schippers
      • Tilly Sintnicolaas
      • Uwe Goertz
    • Polen
    • Spanje >
      • Club de Golf Peralada
      • Gran Canaria-1
      • Gran Canaria-2
      • Ladies golf 1
      • Ladies golf 2
      • TorreMirona Golf Club
      • Wijn & cultuur
    • Turkije Belek - 1
    • Turkije Belek - 2
    • Turkije Belek - 3
    • Zuid-Afrika >
      • Hermanus golf club
      • Oubaai golf club
      • Pezula golf club
      • Simola golf course
  • BLOG
    • 65e kookboek
    • Advocaat
    • Alvis Drift - wijnen
    • Alvis Drift - nieuwsbrief mei '19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief sep.'19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief apr.'20
    • Alvis Drift - nieuwsbrief jul.'20
    • Asperges
    • Belgie - Wallonie
    • Culi column nieuw
    • Culinaire Producties gerestyled!
    • Dagboek
    • De Monnik dranken
    • Foodconsulting
    • Frankrijk - Auvergne kaas
    • Frankrijk - Franse boeren
    • Golf & gastronomie
    • Hertog Jan Grand Prestige
    • Hoofdgerechten
    • Ierland - Harrys Shack
    • Italie - Abruzzen
    • Italie - Aosta 1
    • Italie - Aosta 2
    • Italië - Marlene appels
    • Italie - Puglia
    • Italië - Truffels uit Alba
    • Italie - Verona
    • Kerstmenu
    • Keuken met eigen indentiteit
    • Kookboeken
    • Kookboekenweek 2019
    • Kookboekrecensies
    • Kroatie - Dubrovnik
    • Letland - Riga
    • Lievelingsgerecht van...
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Moeder kookboek
    • Moravische wijnen
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland
    • NVGJ
    • Opname TV Gelderland
    • Oud & nieuw
    • Porto
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven
    • Recepten Trouw
    • Reclamewerk
    • Schotland - whisky
    • Smaakexpeditie
    • Spanje - Catalonie
    • Spanje - Jerez sherry
    • Spanje - Manchego kaas
    • Spanje - Valencia
    • Sterrenkoks
    • Thailand - Puket
    • Topingredienten
    • Topkoks
    • Trouw afscheid
    • Twente - Landgans
    • Uit de keuken van 8 - 1
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 4
    • Uit de keuken van 8 - 5
    • Uit de keuken van 8 - 6
    • Uit de keuken van 8 - 7
    • Uit de keuken van 8 - 8
    • Uit de keuken van 8 - 9
    • Uit de keuken van 8 - 10
    • Vegetarisch
    • Veluwse streekgerechten
    • Vis & vegetarisch
    • Warre's port
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zout
    • Zuid Afrika - Hollandse wortels
    • Zuid-Afrika - Kaapstad culinair
    • Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus
    • Zuid-Afrika - Stellenbosch
    • Zuid-Afrika - Vergelegen
    • Zuid-Afrika - Waterkloof
    • Zuid-Afrika - Wijnhuis Newton Johnson
    • Zuid-Afrika - Wijnlanden
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • Bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • lezingen
    • zout
  • contact
    • contactformulier
    • workshop