Golfen in Abruzzen, ItalieDe regio Abruzzen ligt ter hoogte van Rome en wel tussen het berggebied de Apennijnen ( het hoogste punt ligt in de Abruzzen) aan de westkant en de Adriatische kust aan de oostkant. Het is een regio waar massatoerisme een onbekend woord is. Wel zie je er in de maand augustus veel Italianen, vooral uit Rome, die hun vakantie aan de kust doorbrengen.
Voor ons betekent vakantievieren in Italië: lekker eten en mooie wijnen drinken. Maar een fervente golfliefhebber wil daarnaast natuurlijk ook nog graag een balletje slaan. En dat kan: met uitzicht op de bergen en wetende dat na een rondje golf het strand op 20 minuten rijden ligt
Hij is inderdaad goed te spelen voor de hoge tot gemiddelde handicapper door te kiezen voor de veilige weg naar de vlag met een of twee extra slagen. De lage handicapper wordt uitgedaagd om ‘er voor te gaan’ en op deze manier zijn of haar handicap ook echt te spelen. Vergeet vooral de altijd aanwezige wind niet, de ene keer uit zee de andere keer uit de bergen, als een extra moeilijkheidsgraad tijdens het spel. Hole 2 is een pittige par 3, lang met twee bunkers ervoor en een green die van rechts naar links afloopt. Probeer voor de green te blijven met je afslag.
Signature holes zijn holes 11 en 12. Hole 11 met een green in een boonvorm met geen ruimte erachter. Hole 12 met water voor de green. Let op de pinpositie, hoe meer de vlag vooraan staat, hoe moeilijker de approach over het water.
Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de grote verschillen in temperatuur tijdens dag en nacht. Alle druiven worden met de hand geplukt en in de kelder wordt er door de wijnmaker een elegante, smaakvolle wijn.
Zelf de Spaghetti alla Chitarra uitproberen
Ik bezocht, als onderdeel van een culinaire reis met de Italiaanse chef kok Antonella Barbella, een van de laatste chitarra makers in Chieti, een familiebedrijfje waar het ambacht van houtbewerking van vader op zoon gaat.
Om te gebruiken wordt op de chitarra een stuk vers gemaakt pastadeeg van 3 mm dikte gelegd, vervolgens wordt er met de bijbehorende deegroller over de snaren gerold. Als het deeg is gesneden wordt dit opgevangen in de bak onder de snaren. In tegenstelling tot gewone spaghetti is de spaghetti chitarra niet rond maar vierkant van vorm. Voor dit recept kan ook papardelle of gewone spaghetti worden gebruikt. Pecorino is een harde Italiaanse schapenkaas met een wat droge, iets zilte, pittige smaak dankzij de schapenmelk. In plaats van pecorino kan ook worden gekozen voor Parmezaan, pittige Texelse schapenkaas of een pittig belegen Goudse.
|
Golf
|