Wallonië, een land vol lekkere smaken!
Bekend zijn de bieren uit de regio, denk aan de abdijen van Orval, Chimay en Rochefort, minder bekend zijn de wijnen uit deze regio. De geschiedenis van de wijnbouw dateert al vanaf de middeleeuwen. Wijnstokken werden aangeplant door monniken die voor hun vieringen een zuivere en gezonde drank nodig hadden. in de 14e eeuw hadden alle grote steden zoals Doornik, Dinant, Namen, Hoei, Luik ... hun eigen wijngaarden.
Op bezoek bij Domaine Viticole du Chenoy
|
Diner bij La Fête au Palais in Lustin
Tournedos met choronsaus en Vlaamse frieten bij
Le Grill des Tanneurs in Namen
Perfect gegrilleerd en een verrukkelijke saus. | Ook het dessert bij Les Tanneurs is niet te versmaden. |
|
Diner in restaurant Le Moma in Annevoie-Rouillon
Dessert met de beroemde aardbeien van Wépion. Wépion is bekend als de hoofdstad van de aardbei. Al in de 17de en 18de eeuw werden hier aardbeien geteeld in de tuinen. De grote groei kwam in de 19de eeuw. Vandaag vertegenwoordigt de teelt van aardbeien van Wépion een kwart van alle aardbeienteelt in Wallonnië. |