Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Vegan east
Milou van der Will Aziatisch eten is ‘hot’. Zo ook in de vegan keuken. Van streetfood tot basisreceptuur, van spicy tot lichtvoetige Aziatische salades en zoet: 'Vegan East' biedt 80 oosterse vegangerechten, bomvol smaak, die bovendien razendsnel op tafel staan. Van 'nasi goreng vegan style' tot en met homemade boemboes, kruidenmengsels en currypasta's. Milou van der Will heeft de oosterse kookkunsten afgekeken van haar Indische opa en vader. Met haar keuze voor een plantaardig voedingspatroon ontstond de zoektocht naar de smaken van toen in een plantaardige jas: 'Als je kiest voor plantaardig eten, betekent dat niet dat je de smaak of textuur van vlees niet mag opzoeken. Ik omarm juist al die smaken van vroeger, speur naar de lekkerste ingrediënten, experimenteer, probeer klassiekers te evenaren, of steek ze juist in een nieuw, groen jasje.' Kook mee en maak 'no-ajam opor', sambal goreng paksoi, 'meatless tonkatsu' en op houtskool geroosterde tofu-saté. Spannend en lekker vond ik de loempia met spicy zuurkool. Ook de zoetige zaligheden als mango-kokospudding en vegan spekkoek voor bij de koffie tot en met een winterse jackfruitrendang en plantaardige Koreaanse kimchi zijn de moeite meer dan waard. Vegan east Auteur: Milou van derWill Prijs: € 25,95 ISBN: 978 94 6143 239 1 Uitgever: Good Cook B.V. |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]