Castilla Y Léon is misschien een wat minder bekende streek in Spanje, het is qua oppervlakte groter dan Portugal. De regio kenmerkt zich door rust en ruimte. Prachtig natuurschoon en een lage bevolkingsgraad. Volop ruimte voor de talloze wijngaarden, fruitbomen en hopaanplant. Grote toeristentrekkers zijn de op de Unesco Wereld Erfgoedlijst staande Jacobsweg (pelgrimsweg naar Santiago de Compostella) die door Castilla Y Léon loopt en Las Médulas een fantastisch rood gekleurd berglandschap ontstaan door de gouddelving door de Romeinen. Dit was ooit de grootste goudmijn op het Iberisch schiereiland. Nu zijn de imposante kleibergen begroeit met kastanjebomen zodat een rijke schakering aan rood en groen is ontstaan. Absoluut de moeite waard om te bezoeken. |
0 Comments
Leave a Reply. |
BLOGCulinaire ProductiesSonja van de Rhoer
Opgegroeid: als dochter van een dranken groothandelaar en limonadefabrikant en dronk haar eerste glas Beaujolais (Fleurie) als zesjarige, verdund met water, tijdens het zondagse diner. Is docent: Koken en Voedingsleer Werkte als: elektrohuishoudkundige bij het Energiebedrijf in Den Haag. Gaf jarenlang: kooklessen en lezingen over gezonde voeding aan leden van vrouwen- bonden en plattelandsvrouwen- verenigingen. Verzorgt: reportages, interviews en recepten. Kookt: voor de fotografie en verzorgt samen met fotografe Inez Pleizier de styling. Het resultaat van alle inspanningen in de keuken wordt door haar visueel vastgelegd en gepubliceerd. Gepassioneerd: golfer met de juiste concentratie en bekeken course management. Als ze bij de Veluwse Golf Club speelt, geniet ze van wind in de haren, zon op het gezicht en spelen maar. Persoonlijke missie: mensen te laten ervaren wat ultieme smaakbeleving is, zodat zij uiteindelijk kiezen voor kwaliteit. Fotografie: Ruud Taal
Schrijft:
de column "Rhoerbakgolf" op de website Passie4Golf en wekelijks recepten voor Dagblad Trouw. Heeft: ruim 60 kookboeken op haar naam staan, waar- onder het Margriet kookboek (23ste druk) en het grote Vegetarisch Basiskookboek. Persoonlijke missie: mensen te laten ervaren wat ultieme smaakbeleving is, zodat zij uiteindelijk kiezen voor kwaliteit. Archives
July 2024
CategoriesVolg mijRSSOP SMAAKEXPEDITIE bij Angelique Schmeinck Ambiance Travel artikelen |