Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Pizzabijbel
Simon Giacotto “Je denkt er misschien niet direct aan maar bloemkool als basis op de pizza is heel lekker”, aldus Simon Giaccotto, auteur van de Pizzabijbel en eigenaar van een florerende pizzacatering. Zijn Siciliaanse vader heeft de liefde voor pizza aangewakkerd en dit resulteerde voor Giaccotto – afkomstig uit de IT sector- in perfecte pizza’s uit de houtoven op locatie gebakken. In de Pizzabijbel geeft Giaccotto uitleg over de verschillende manieren om zelf pizzadeeg (lange rijstijd, korte rijstijd, snelle rijstijd, volkoren pizzadeeg, spelt pizzadeeg) te maken en hoe uit te rollen. Dat een pizzasteen echt noodzakelijk is, maar haal deze bij de steenhouwer voor een vele malen lager bedrag dan bij de kookwinkel. Behalve pizza’s komen ook basissauzen en focaccia’s aan de orde. Ontelbare variaties en tips (troubleshooter, wat kan er mis gaan en hoe los je dit op) maken dit boek een ‘must’ voor elke pizzaliefhebber. Pizzabijbel Auteur: Simon Giacotto Prijs: € 33,99 EAN: 9789048836925 Uitgeverij Carrera/www.carreraculinair.nl Pizza met bloemkoolpuree, mozzarella en Taleggio Ingrediënten voor 1 pizza:
|
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]