Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Made at Home
Giorgio Locatelli Giorgio Locatelli, een van de bekendste Italiaanse chef-koks ter wereld heeft drie toppers van kookboeken geschreven. Made in Italy, Made in Sicily en Made at Home, verscheen onlangs de midprice paperback van Made at Home. Boordevol gemakkelijk te bereiden gerechten die de chef thuis voor zijn gezin op tafel brengt. Locatelli: ‘ Ik merk dat ik me meer en meer richt op groenten, niet alleen wat smaak betreft, maar ook vanwege de schoonheid die hun verschillende texturen geven aan een salade of een gerecht, soms al doordat ik ze op verschillende manieren snijd. Deze salade vernoemde hij naar zijn vrouw Plaxy. Toen ik nog maar net in Londen woonde, was mijn verhemelte nog niet echt gewend aan specerijen. In de streek Lombardije waar ik vandaan kom, voegen we soms een snufje chilipeper toe aan een pastasaus, maar daar bleef het wel bij. Plaxy leerde me pittiger gerechten te eten, wat in die tijd behoorlijk gedurfd was. Maar hoe vaker je pittig eet, hoe meer je in staat bent ook de afzonderlijke smaken van het eten te blijven proeven en niet door de scherpte te worden afgeleid, en zo leerde ik op dezelfde manier van specerijen te genieten als zij’. Wortel-appelsalade met munt Ingrediënten voor 6 personen (heerlijk bijgerecht bij een vegetarische bbq):
Made at Home Auteur: Giorgio Locatelli Prijs: € 22,- ISBN 978 94 6464 009 8 Uitgever: Fontaine Uitgevers |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]