Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Welke wijn waarbij - Tips voor wijn- en spijscombinaties
Hubrecht Duijker Twintig jaar geleden kocht ik de eerste druk van Welke wijn waarbij van Hubrecht Duijker. Onlangs verscheen de 12de druk als herziene uitgave van deze bestseller. Voor mij dé wijngids voor het combineren van wijnen en gerechten op een eenvoudige manier beschreven. “Wanneer de keuken buitengewoon is, zou de wijn dat ook moeten zijn”, schreef Francis Lewis Gould. Schrijver en professor Gaston Roupnel stelde: “Goede wijn completeert een goed gerecht.” Vooropgesteld natuurlijk dat die wijn met zorg werd gekozen en liefst perfect past bij wat in de keuken werd bereid. Met dit in gedachten schreef Hubrecht Duijker Welke wijn waarbij Als wijn en spijs zorgvuldig worden gecombineerd, ontstaat een geheel dat meer is dan de som der delen. Je gaat dubbel genieten van zowel het drinken als het eten. Het genieten krijgt een extra dimensie. Met Welke wijn waarbij kun je makkelijk opzoeken wat de best passende wijnen zijn bij sushi, wilde eend, tamme eend, hazenpeper, brie, chocoladetaart en honderden andere gerechten, ja zelfs boerenkool met worst. In deze gids vind je het in een handomdraai, dankzij de praktische indeling en een uitstekend register: op wijn én op gerecht! Als extraatjes geven sommeliers en chef-koks hun persoonlijke wijn-spijstips. Welke wijn waarbij Auteur: Hubrecht Duijker Prijs € 14,99 ISBN 9789066116184 Uitgeverij Kosmos/ www.kosmosuitgevers.nl |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]