Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Burgers
Laurentz Craane Wie kan beter een boek over Burgers schrijven dan de drievoudig winnaar van de wedstrijd: lekkerste hamburger van Nederland? Laurentz Craane, chef in burgerrestaurant Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem zoekt altijd met passie naar innovatieve culinaire combinaties. Met de zestig recepten van Craane geniet je van de beste hamburgers die je ooit gegeten hebt? Burgerrecepten (vis, vlees en vega) voor zowel de beginnende kok die wil leren, als voor de ervaren kok die graag uitgedaagd wil worden en álles zelf wil maken. Alle type burgers komen aan bod: smokey pork burger, thai fishcurry burger, Marokkaanse burger of de gefrituurde risottoburger met rode biet. Maar ook bijgerechten en smaakmakers, zoals zelfgemaakte chipotle en roasted aioli. De verrassende cocktailmixen van Gerbrand Kruijssen sluiten perfect aan op de smaakbeleving van de burgers. De smaken en technieken van burgers komen terug in de cocktails. Burgers Auteur(s): Laurentz Craane, Gerbrand Kruijssen Prijs: € 20,- ISBN 978 90 3880 8444 Uitgever: Nijgh & van Ditmar/www.nijghenvanditmar.nl |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]