Culinaire Producties
  • home
    • dagboek
  • kookboeken
  • kookboek recensies
    • 10 jaar dagelijkse kost
    • 1000 dingen doen
    • bbq feast on fire
    • de aardappeleters
    • afvallen zonder honger
    • bakken met zuurdesem
    • big green egg I
    • big green egg II
    • borreltijd
    • boter, kaas en havermelk
    • bij de boer
    • bijzonder simpel
    • buiten eten
    • buitenkeuken
    • burgers
    • burgers en bbq bites
    • chinese take away
    • dagelijkse portie power
    • de mosterd van meus
    • easy dinners
    • easy peasy 2.0
    • een kookboek
    • eten uit de natuur
    • feest
    • food, fit, focus
    • gewoon vegan 1
    • gewoon vegan 2
    • gezond zondigen
    • groentekost
    • guilty pleasures
    • hart voor je lijf
    • het complete bbq boek
    • het kookboek v Nederland
    • hoe leef je vegan
    • keto in 15 min.
    • ketokuur
    • koken, eten, leven
    • kookboek voor chaotisch leven
    • koolhydraatarme bijbel
    • Korean vegan
    • kunst en koken
    • made at home
    • makkelijk midden oosters
    • mangiamo!
    • modern vegetarisch
    • natuur op je bord
    • oesterboek
    • ovenbijbel
    • paleo 2.0
    • pizzabijbel
    • plant als medicijn
    • plants only kitchen
    • proeven als een pro
    • puur
    • restaurant de kas
    • sharon gaat lokaal
    • snel arabisch
    • stedenlust
    • succesvolle seizoensgerechten
    • uitzonderlijke wisky's
    • vanavond vegan
    • vegan east
    • veggies and fish
    • vijftig tinten amore
    • vleesboek
    • welke wijn waarbij?
    • wereld rond in 80 glazen
    • wijnroutes Europa
    • zes seizoenen
    • zuurgoed
  • kinderkookboek recensies
    • bakken zoet & hartig
    • een huis vol lekkers
    • fien & teun
    • het grote kinderkookboek
    • het waanzinnig kinderkookboek
    • koken met kikker
    • koken met pettson
    • pizza & pasta
    • vegetarisch 2
    • zilveren lepel voor kinderen
  • journalistiek
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten >
      • asperges
      • limburg
      • texel
      • veluwe
  • workshops
  • golf en gastronomie
    • Golf met Robbert
    • Italie >
      • Italie Abruzzen
      • Italie Veneto
    • Marokko
    • Mijn drive
    • Het lievelingsgerecht >
      • Hiske vd Heuvel-Blom
      • Marieke Klosters
      • Regina Meij
      • Roland-Jan Schippers
      • Tilly Sintnicolaas
      • Uwe Goertz
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje >
      • Club de Golf Peralada
      • Gran Canaria-1
      • Gran Canaria-2
      • Ladies golf 1
      • Ladies golf 2
      • TorreMirona Golf Club
      • Wijn & cultuur
    • Turkije Belek - 1
    • Turkije Belek - 2
    • Turkije Belek - 3
    • Zuid-Afrika >
      • Hermanus golf club
      • Oubaai golf club
      • Pezula golf club
      • Simola golf course
  • BLOG
    • 65e kookboek
    • Advocaat
    • Alaska duurzame vis
    • Alvis Drift - wijnen
    • Alvis Drift - nieuwsbrief mei '19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief sep.'19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief apr.'20
    • Alvis Drift - nieuwsbrief jul.'20
    • Asperges
    • Belgie - Wallonie
    • Castilla de Leon
    • Culi column nieuw
    • Culinaire Producties gerestyled!
    • Castillo de Leon
    • Dagboek
    • De Monnik dranken
    • Faia food
    • Foodconsulting
    • Frankrijk - Auvergne kaas
    • Frankrijk - Franse boeren
    • Golf & gastronomie
    • Haute cuisine en Grand Dance
    • Hertog Jan Grand Prestige
    • Hoofdgerechten
    • Ierland - Harrys Shack
    • Italie - Abruzzen
    • Italie - Aosta 1
    • Italie - Aosta 2
    • Italië - Marlene appels
    • Italie - Puglia
    • Italië - Truffels uit Alba
    • Italie - Verona
    • Kerstmenu
    • Keuken met eigen indentiteit
    • Kookboeken
    • Kookboekenweek 2019
    • Kookboekrecensies
    • Kroatie - Dubrovnik
    • Label Rouge kippen
    • Letland - Riga
    • Lievelingsgerecht van...
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Moeder kookboek
    • Moravische wijnen
    • Nieuwe wijnen
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland
    • NVGJ
    • Opname TV Gelderland
    • Oud & nieuw
    • Porto
    • Prins Hendrik Texel
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven
    • Reclamewerk
    • Rose veel meer dan een kleur
    • Schotland - whisky
    • Smaakexpeditie
    • Spanje - Catalonie
    • Spanje - Jerez sherry
    • Spanje - Manchego kaas
    • Spanje - Valencia
    • Sterrenkoks
    • Thailand - Puket
    • Topingredienten
    • Topkoks
    • Trouw afscheid
    • Turkish Airlines
    • Twente - Landgans
    • Uit de keuken van 8 - 1
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 4
    • Uit de keuken van 8 - 5
    • Uit de keuken van 8 - 6
    • Uit de keuken van 8 - 7
    • Uit de keuken van 8 - 8
    • Uit de keuken van 8 - 9
    • Uit de keuken van 8 - 10
    • Uit de keuken van 8 - 11
    • Vegetarisch
    • Veluwse streekgerechten
    • Vis & vegetarisch
    • Warre's port
    • Wine Professional 2025
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zamora 1
    • Zamora 2
    • Zamora 3
    • Zout
    • Zuid-Afrika - B&B
    • Zuid Afrika - Hollandse wortels
    • Zuid-Afrika - Kaapstad culinair
    • Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus
    • Zuid-Afrika - Stellenbosch
    • Zuid-Afrika - Vergelegen
    • Zuid-Afrika - Waterkloof
    • Zuid-Afrika - Wijnhuis Newton Johnson
    • Zuid-Afrika - Wijnlanden
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • Bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • lezingen
    • zout
  • contact
    • contactformulier
    • workshop

Smullen in Wallonië

10/11/2017

0 Comments

 

Wallonië, een land vol lekkere smaken!

Een van de meest aangename manieren om een streek te verkennen is lekker eten en drinken te combineren met cultuur, natuur en ontspanning. Wallonië biedt al deze mogelijkheden. Ideaal om vanuit Nederland een lang weekend of een week door te brengen in deze regio waar het leven goed is.

Bekend zijn de bieren uit de regio, denk aan de abdijen van Orval, Chimay en Rochefort, minder bekend zijn de wijnen uit deze regio. De geschiedenis van de wijnbouw dateert al vanaf de middeleeuwen. Wijnstokken werden aangeplant door monniken die voor hun vieringen een zuivere en gezonde drank nodig hadden. in de 14e eeuw hadden alle grote steden zoals ​Doornik, Dinant, Namen, Hoei, Luik ... hun eigen wijngaarden.

[klik op een afbeelding voor grotere weergave]

Op bezoek bij Domaine Viticole du Chenoy

Perle de Wallonië, een lekkere bubbel uit de wijngaard van du Chenoy.
Foto
Eigenaar Philippe Grafé is nu 80 jaar.
Op zijn ​65ste begon hij op dit
​domein ​wijn te maken.
Foto
Wie heeft de snelste slak?
​Beeldengroep in Namen.
Foto
Voorgerechtje van slakken (petit gris)
​op twee manieren bereid.

Foto

​Wat is België
zonder bier??

Vi Keute di Namour Brune is een bruin bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8.50. Het wordt gebrouwen in Brasserie Du Bocq.

​Een ander bekend streekproduct is het stukje biétrumé (karamel-snoepje) ​dat bij het bier wordt geserveerd.



Foto

Foto
Foto


​
​Chateau de Bioul

Geen golfbaan, maar de wijngaarden
​​van Chateau de Bioul.

Diner bij La Fête au Palais in Lustin


Tournedos met choronsaus en Vlaamse frieten bij
Le Grill des Tanneurs in Namen

 Perfect gegrilleerd en een
​verrukkelijke saus.
Ook het dessert bij Les Tanneurs
​is niet te versmaden.

Een 'must'...

... om te doen als je in Namen bent.

​Een wandeling rond de Citadel met een lid van de organisatie ​Cuisine sauvage www.cuisinesauvage.org.

​Niet alleen leerzame, humoristische wandelingen, ook kooklessen en workshops op afspraak. 

​Hondsdraf voor de salade of stamppot, de wortels van de daslook, net als de blaadjes lekker in de soep.
Foto

Diner in restaurant Le Moma in Annevoie-Rouillon

​
Dessert met de beroemde
aardbeien van Wépion.

​Wépion is bekend als de hoofdstad
van de aardbei.
Al in de 17de en 18de eeuw werden hier aardbeien geteeld in de tuinen.

De grote groei kwam in de 19de eeuw.
​Vandaag vertegenwoordigt de teelt van aardbeien van Wépion een kwart van alle aardbeienteelt in Wallonnië.
Foto

De Escargots Petits-Gris de Namur
van Corinne De Wulf in Bierwart

Mevrouw De Wulf begon in 1987 met de kweek, de selectie en de culinaire insteek van de 'petits-gris' escargots. Ze sudderen volgens een oud recept in een court-bouillon van verse groenten met kruiden en witte wijn voor een perfecte smaak. Bovendien worden op de hoeve 'vergeten groenten' geteeld.
Quiche met escargots en escargots met kruidenboter
0 Comments



Leave a Reply.

    BLOG

    Culinaire Producties

    culinaire producties blog sonja van de rhoer

    Sonja van de Rhoer

    Opgegroeid:
    als dochter van een
    dranken groothandelaar en limonadefabrikant
    en
    dronk haar eerste glas Beaujolais (Fleurie) als zesjarige, verdund met
    water, tijdens het
    zondagse diner.

    Is docent:
    Koken en Voedingsleer

    Werkte als:
    elektrohuishoudkundige
    bij het Energiebedrijf in
    Den Haag.

    Gaf jarenlang:
    kooklessen en lezingen
    over gezonde voeding aan leden van vrouwen-
    bonden en plattelandsvrouwen- verenigingen.

    Verzorgt:
    reportages, interviews en recepten.

    Kookt:
    voor de fotografie en
    verzorgt samen met
    fotografe Inez Pleizier
    de styling.
    Het resultaat van alle inspanningen in de
    keuken wordt door haar visueel vastgelegd en gepubliceerd.​
    ​ 
    Gepassioneerd:
    golfer met de juiste concentratie en bekeken course management.
    Als ze bij de Veluwse Golf
    Club speelt, geniet ze van wind in de haren, zon op
    ​het gezicht en spelen maar.

    Persoonlijke missie:
    mensen te laten ervaren wat ultieme smaakbeleving is, zodat zij uiteindelijk kiezen voor kwaliteit.
    Culinaire Producties - Column Rhoerbak Golf - Passie4Golf
    Fotografie: ​Ruud Taal

    Schrijft:
    de column "Rhoerbakgolf"
    op de website Passie4Golf 
    en
    wekelijks recepten voor Dagblad Trouw.

    Heeft:
    ruim 60 kookboeken op
    haar naam staan, waar-
    onder het Margriet
    kookboek
    (23ste druk) en het grote Vegetarisch
    Basiskookboek.​​​

    Persoonlijke missie:
    mensen te laten ervaren
    wat ultieme smaakbeleving
    is, zodat zij uiteindelijk
    kiezen voor kwaliteit.

    Archives

    June 2025
    December 2024
    July 2024
    June 2024
    February 2024
    October 2023
    June 2023
    April 2023
    June 2022
    March 2022
    January 2022
    November 2021
    October 2021
    June 2021
    May 2021
    January 2021
    December 2020
    September 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    March 2020
    December 2019
    November 2019
    October 2019
    September 2019
    August 2019
    June 2019
    March 2019
    February 2019
    May 2018
    April 2018
    March 2018
    December 2017
    October 2017
    July 2017
    May 2017
    April 2017
    March 2017
    February 2017
    January 2017
    November 2016
    September 2016
    August 2016
    July 2016
    May 2016
    April 2016
    March 2016
    February 2016
    January 2016
    December 2015
    November 2015

    Categories

    All

    Volg mij

    RSS

    RSS Feed

    Culinaire Producties - Chocolademouse
    Chocolade mousse
    Culinaire Producties - Roergemakken asperges
    Roergebakken asperges
    Culinaire Producties - Creoolse erwtensoep
    Creoolse erwtensoep
    Culinaire Producties - Frambozencharlotte
    Frambozencharlotte
    Foto
    Fruit Tiramisu
    Foto
    Gegrilleerde groenten
    Foto
    Gemarineerde oesters
    Foto
    Zalm op kruidensalade
    Foto
    Sashimi van tonijn
    Foto
    Hazenpeper
    Foto
    Gevulde Portobello
    Foto
    Advocaat
    Foto
    Kaiserschmarren
    Foto
    Aardbeien meloen salade
    Foto
    Pastasalade
    Foto
    Zuurkoolstamppot
    Foto
    Voorjaarsgerechten
    Foto
    Salade van Opperdoezer ronde & groene asperges
    Foto
    Gegratineerde hutspot
    Foto
    Tonijn op Japanse wijze
    Foto
    Hazenpeper met Roquefort en ontbijtkoek
    Foto
    Pasta met roodbaars
    Foto
    Witloftaart met comte en walnoten
    Foto
    Komkommersoep
    Foto
    Blini's met gerookte zalm
    Foto
    Groene salade met kruiden & bloemen
    Foto
    Salade met roergebakken asperges
    Foto
    Komkommergazpacho
    Foto
    Zuurkooltosti
    Foto
    Noedels met kip & cashewnoten
    Foto
    Asperges & eet-weetjes
    Foto
    Stamppotten
    Foto
    Tartiflette
    Foto
    Coquilles Saint Jacques met gember& paksoi
    Foto
    Cocktail Hollandse garnalen
    Foto
    Kerstrecepten
    Foto
    Hollandse kazen
    Foto
    Wildbouillon met verse tuinkruiden
    Foto
    Ossenhaas met paddestoelen
    Foto
    Kaasfondue

    OP SMAAKEXPEDITIE
    bij
    ​Angelique Schmeinck
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    ​Ambiance Travel artikelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
Culinaire Producties - Sonja van de Rhoer - Arnhemseweg 79 - 7331 BC Apeldoorn - +31 65 427 43 19 - [email protected]
| home | dagboek | kookboeken | kookboekrecensies | kinderkookboekrecensies | journalistiek | 
​| recepten | workshops | BLOG | golf & gastronomie | food consulting | media | reclamewerk | lezingen | contact |
© Copyright Culinaire Productions | All rights reserved
  • home
    • dagboek
  • kookboeken
  • kookboek recensies
    • 10 jaar dagelijkse kost
    • 1000 dingen doen
    • bbq feast on fire
    • de aardappeleters
    • afvallen zonder honger
    • bakken met zuurdesem
    • big green egg I
    • big green egg II
    • borreltijd
    • boter, kaas en havermelk
    • bij de boer
    • bijzonder simpel
    • buiten eten
    • buitenkeuken
    • burgers
    • burgers en bbq bites
    • chinese take away
    • dagelijkse portie power
    • de mosterd van meus
    • easy dinners
    • easy peasy 2.0
    • een kookboek
    • eten uit de natuur
    • feest
    • food, fit, focus
    • gewoon vegan 1
    • gewoon vegan 2
    • gezond zondigen
    • groentekost
    • guilty pleasures
    • hart voor je lijf
    • het complete bbq boek
    • het kookboek v Nederland
    • hoe leef je vegan
    • keto in 15 min.
    • ketokuur
    • koken, eten, leven
    • kookboek voor chaotisch leven
    • koolhydraatarme bijbel
    • Korean vegan
    • kunst en koken
    • made at home
    • makkelijk midden oosters
    • mangiamo!
    • modern vegetarisch
    • natuur op je bord
    • oesterboek
    • ovenbijbel
    • paleo 2.0
    • pizzabijbel
    • plant als medicijn
    • plants only kitchen
    • proeven als een pro
    • puur
    • restaurant de kas
    • sharon gaat lokaal
    • snel arabisch
    • stedenlust
    • succesvolle seizoensgerechten
    • uitzonderlijke wisky's
    • vanavond vegan
    • vegan east
    • veggies and fish
    • vijftig tinten amore
    • vleesboek
    • welke wijn waarbij?
    • wereld rond in 80 glazen
    • wijnroutes Europa
    • zes seizoenen
    • zuurgoed
  • kinderkookboek recensies
    • bakken zoet & hartig
    • een huis vol lekkers
    • fien & teun
    • het grote kinderkookboek
    • het waanzinnig kinderkookboek
    • koken met kikker
    • koken met pettson
    • pizza & pasta
    • vegetarisch 2
    • zilveren lepel voor kinderen
  • journalistiek
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten >
      • asperges
      • limburg
      • texel
      • veluwe
  • workshops
  • golf en gastronomie
    • Golf met Robbert
    • Italie >
      • Italie Abruzzen
      • Italie Veneto
    • Marokko
    • Mijn drive
    • Het lievelingsgerecht >
      • Hiske vd Heuvel-Blom
      • Marieke Klosters
      • Regina Meij
      • Roland-Jan Schippers
      • Tilly Sintnicolaas
      • Uwe Goertz
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje >
      • Club de Golf Peralada
      • Gran Canaria-1
      • Gran Canaria-2
      • Ladies golf 1
      • Ladies golf 2
      • TorreMirona Golf Club
      • Wijn & cultuur
    • Turkije Belek - 1
    • Turkije Belek - 2
    • Turkije Belek - 3
    • Zuid-Afrika >
      • Hermanus golf club
      • Oubaai golf club
      • Pezula golf club
      • Simola golf course
  • BLOG
    • 65e kookboek
    • Advocaat
    • Alaska duurzame vis
    • Alvis Drift - wijnen
    • Alvis Drift - nieuwsbrief mei '19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief sep.'19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief apr.'20
    • Alvis Drift - nieuwsbrief jul.'20
    • Asperges
    • Belgie - Wallonie
    • Castilla de Leon
    • Culi column nieuw
    • Culinaire Producties gerestyled!
    • Castillo de Leon
    • Dagboek
    • De Monnik dranken
    • Faia food
    • Foodconsulting
    • Frankrijk - Auvergne kaas
    • Frankrijk - Franse boeren
    • Golf & gastronomie
    • Haute cuisine en Grand Dance
    • Hertog Jan Grand Prestige
    • Hoofdgerechten
    • Ierland - Harrys Shack
    • Italie - Abruzzen
    • Italie - Aosta 1
    • Italie - Aosta 2
    • Italië - Marlene appels
    • Italie - Puglia
    • Italië - Truffels uit Alba
    • Italie - Verona
    • Kerstmenu
    • Keuken met eigen indentiteit
    • Kookboeken
    • Kookboekenweek 2019
    • Kookboekrecensies
    • Kroatie - Dubrovnik
    • Label Rouge kippen
    • Letland - Riga
    • Lievelingsgerecht van...
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Moeder kookboek
    • Moravische wijnen
    • Nieuwe wijnen
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland
    • NVGJ
    • Opname TV Gelderland
    • Oud & nieuw
    • Porto
    • Prins Hendrik Texel
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven
    • Reclamewerk
    • Rose veel meer dan een kleur
    • Schotland - whisky
    • Smaakexpeditie
    • Spanje - Catalonie
    • Spanje - Jerez sherry
    • Spanje - Manchego kaas
    • Spanje - Valencia
    • Sterrenkoks
    • Thailand - Puket
    • Topingredienten
    • Topkoks
    • Trouw afscheid
    • Turkish Airlines
    • Twente - Landgans
    • Uit de keuken van 8 - 1
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 4
    • Uit de keuken van 8 - 5
    • Uit de keuken van 8 - 6
    • Uit de keuken van 8 - 7
    • Uit de keuken van 8 - 8
    • Uit de keuken van 8 - 9
    • Uit de keuken van 8 - 10
    • Uit de keuken van 8 - 11
    • Vegetarisch
    • Veluwse streekgerechten
    • Vis & vegetarisch
    • Warre's port
    • Wine Professional 2025
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zamora 1
    • Zamora 2
    • Zamora 3
    • Zout
    • Zuid-Afrika - B&B
    • Zuid Afrika - Hollandse wortels
    • Zuid-Afrika - Kaapstad culinair
    • Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus
    • Zuid-Afrika - Stellenbosch
    • Zuid-Afrika - Vergelegen
    • Zuid-Afrika - Waterkloof
    • Zuid-Afrika - Wijnhuis Newton Johnson
    • Zuid-Afrika - Wijnlanden
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • Bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • lezingen
    • zout
  • contact
    • contactformulier
    • workshop