Rondom Merano staat alles in het teken van appels. Zo is er een leuk appelhotel, waar de gasten hun eigen appelboom krijgen als ze 5 jaar komen, wordt er in de Thermen bij de wellness gewerkt met appelbehandelingen en staan er overal appelgerechten op de menukaart, zowel zoet als hartig.
Ingrediënten voor de cocktail en salade voor 4 personen:
- Snijd de kapjes van de koolrabi’s en hol ze uit. Zet ze in de koelkast. Pers het vruchtvlees uit in een slowjuicer, sapcentrifuge of pureer het met weinig tonic in een blender of keukenmachine. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukken. Pers ze uit op dezelfde manier als het koolrabi-vruchtvlees. Meng de sappen en zet ze afgedekt in de koelkast tot ze door en door koud zijn.
- Voeg een scheutje wodka of tonic toe. Knip de citroenmelisseblaadjes fijn.
- Schenk het sap terug in de gekoelde koolrabi’s en garneer met citroenmelisse. Serveer met een rietje als verfrissende aperitiefdrank.
- Appel-avocado salade
- Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze met schil in dunne plakjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes.
- Leg de plakjes appel en avocado afgewisseld op de bordjes en bedruppel met citroensap. Klop een dressing van de appelazijn, olijfolie, zout, peper en fijngeknipte bieslook naar smaak en schenk de dressing over de salade.
Marlene® is nu een internationaal merk kwaliteitsappels waarvan de bekendheid vanuit Zuid-Europa nu is uitgebreid naar Noord-Europa, het Midden-Oosten en een aantal andere landen, verspreid over de gehele wereld.