Culinair journalist en wijnexpert Sonja van de Rhoer neemt u mee op een 8-daagse ontdekkingsreis langs grotere en bekende en kleinere en onbekende restaurants. Zij laat u kennis maken met bijzondere wine estates én brengt u in contact met de wijnboeren. Op het programma staan drie nachten Kaapstad, twee nachten Stellenbosch en twee nachten Hermanus – de laatste is bekender om de walvissen dan om de wijngebieden eromheen. En dat is jammer. Er kunnen slechts veertien mensen mee op deze exclusieve reis. Verlenging, met bijvoorbeeld een safari of bezoek aan de tuinroute, is uiteraard mogelijk. Vanwege de langere vliegreis is een langer verblijf zeker aan te raden.
Inbegrepen:
- Vervoer per luxe touringcar en transfer naar hotel
- Verblijf in drie 4* en 5* (boutique) hotels, incl. ontbijt
- Diner bij het vernieuwende Reverie Social Table, Kaapstad
- Diner bij fine dining restaurant Myoga, Kaapstad
- Wine-tasting en typisch Zuid-Afrikaanse braai, bij wine-estate Lyngrove, Stellenbosch
- Diner bij Origins, Hermanus.
- Shared dining bij Lizettes Restaurant, Hermanus
- Lunch in Belthazars wijn bar, V&A Waterfront, Kaapstad
- Lunch op het terras van Delaire Graff met het mooiste uitzicht van Stellenbosch,
- Wine tasting en lunch bij Waterkloof, Somerset West.
- Bezoek aan en wine tasting by het mooie Boschendal.
- Food & wine pairing bij Creation Wines (Hemel & Aarde vallei)
- Wandeling door de Bo-Kaap en kookworkshop en aansluitend lunch
- Bezoek aan V&A Waterfront
- Bezoek aan Old Biscuit Mill foodmarket, Kaapstad
- Bezoek aan en wandeling door de wereldberoemde botanische Kirstenbosch tuinen, Kaapstad
- Wandeling La Motte Wine-estate, Franschhoek
– Zuid-Afrikaanse 'Champagne', ook bekend als MCC, Franschhoek
- Olive Oil tasting Morgenster, Somerset West
- Historische wandeling door Stellenbosch met wijnmaker Teddy Hall, gevolgd door lunch.
Alle verblijf, vervoer, lunches, diners, tastings en extra activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen. Exclusief: vliegtickets Amsterdam – Kaapstad, persoonlijke uitgaven en hapjes en drankjes buiten het programma om. (Het programma kan op onderdelen nog gewijzigd worden). Opmerking: de genoemde prijs is gebaseerd op twee personen in een 2-persoonskamer.
Wel interesse maar nog niet dit jaar? Dezelfde reis staat ook voor het najaar van 2020 op het programma! De reis gaat door bij een minimum van tien deelnemers.
Over Sonja van de Rhoer: dochter van een drankengroothandelaar, van jongs af aan bekend met het proeven en herkennen van wijnen. Is culinair journalist en opgeleid als docent Koken en Voedingsleer. Zij schrijft al vele jaren recepten voor dagblad Trouw en heeft daarnaast meer dan zestig kookboeken op haar naam staan, waar onder het Margriet Kookboek (23ste druk) en Vegetarisch Basiskookboek. Wordt in binnen- en buitenland uitgenodigd (ook als jurylid) voor professionele wijnproeverijen. Persoonlijke missie: mensen bewust laten worden van hun smaakbeleving, zodat zij uiteindelijk kiezen voor kwaliteit. Zij zal met haar enthousiasme en kennis deze reis nog meer verrijken. Zie ook haar blogs over Zuid Afrika op www.culinaireproducties.nl.
voor meer informatie: https://www.ambiancetravel.nl/rondreis/zuid-afrika/exclusieve-culinaire-wijnreis-door-de-kaapse-wijnlanden-maximaal-14-personen