Culinaire Producties
  • home
    • dagboek
  • kookboeken
  • kookboek recensies
    • 10 jaar dagelijkse kost
    • 1000 dingen doen
    • de aardappeleters
    • afvallen zonder honger
    • bakken met zuurdesem
    • bbq feast on fire
    • big green egg
    • borreltijd
    • bij de boer
    • bijzonder simpel
    • buiten eten
    • buitenkeuken
    • burgers
    • burgers en bbq bites
    • chinese take away
    • dagelijkse portie power
    • easy dinners
    • easy peasy 2.0
    • een kookboek
    • eten uit de natuur
    • food, fit, focus
    • gewoon vegan 1
    • gewoon vegan 2
    • gezond zondigen
    • groentekost
    • guilty pleasures
    • hart voor je lijf
    • het complete bbq boek
    • hoe leef je vegan
    • keto in 15 min.
    • ketokuur
    • koken, eten, leven
    • kookboek voor chaotisch leven
    • koolhydraatarme bijbel
    • kunst en koken
    • made at home
    • makkelijk midden oosters
    • modern vegetarisch
    • natuur op je bord
    • oesterboek
    • ovenbijbel
    • paleo 2.0
    • pizzabijbel
    • plant als medicijn
    • plants only kitchen
    • proeven als een pro
    • puur
    • restaurant de kas
    • sharon gaat lokaal
    • snel arabisch
    • stedenlust
    • succesvolle seizoensgerechten
    • vanavond vegan
    • vegan east
    • veggies and fish
    • het vleesboek
    • welke wijn waarbij?
    • wereld rond in 80 glazen
    • wijnroutes Europa
    • zes seizoenen
    • zuurgoed
  • kinderkookboek recensies
    • bakken zoet & hartig
    • een huis vol lekkers
    • fien & teun
    • het grote kinderkookboek
    • het waanzinnig kinderkookboek
    • koken met kikker
    • pizza & pasta
    • vegetarisch 2
    • zilveren lepel voor kinderen
  • journalistiek
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten >
      • asperges
      • limburg
      • texel
      • veluwe
  • recepten trouw
    • recepten trouw 2015
    • recepten trouw 2016
    • recepten trouw 2017
    • recepten trouw 2018
    • recepten trouw 2019
    • recepten trouw 2020
  • workshops
  • golf en gastronomie
    • golf met Robbert
    • Italie >
      • Italie Abruzzen
      • Italie Veneto
    • Marokko
    • Mijn drive
    • Het lievelingsgerecht >
      • Hiske vd Heuvel-Blom
      • Marieke Klosters
      • Regina Meij
      • Roland-Jan Schippers
      • Tilly Sintnicolaas
      • Uwe Goertz
    • Polen
    • Spanje >
      • Club de Golf Peralada
      • Gran Canaria-1
      • Gran Canaria-2
      • Ladies golf 1
      • Ladies golf 2
      • TorreMirona Golf Club
      • Wijn & cultuur
    • Turkije Belek - 1
    • Turkije Belek - 2
    • Turkije Belek - 3
    • Zuid-Afrika >
      • Hermanus golf club
      • Oubaai golf club
      • Pezula golf club
      • Simola golf course
  • BLOG
    • 65e kookboek
    • Advocaat
    • Alvis Drift - wijnen
    • Alvis Drift - nieuwsbrief mei '19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief sep.'19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief apr.'20
    • Alvis Drift - nieuwsbrief jul.'20
    • Asperges
    • Belgie - Wallonie
    • Culi column nieuw
    • Culinaire Producties gerestyled!
    • Dagboek
    • De Monnik dranken
    • Foodconsulting
    • Frankrijk - Auvergne kaas
    • Frankrijk - Franse boeren
    • Golf & gastronomie
    • Hertog Jan Grand Prestige
    • Hoofdgerechten
    • Ierland - Harrys Shack
    • Italie - Abruzzen
    • Italie - Aosta 1
    • Italie - Aosta 2
    • Italië - Marlene appels
    • Italie - Puglia
    • Italië - Truffels uit Alba
    • Italie - Verona
    • Kerstmenu
    • Keuken met eigen indentiteit
    • Kookboeken
    • Kookboekenweek 2019
    • Kookboekrecensies
    • Kroatie - Dubrovnik
    • Letland - Riga
    • Lievelingsgerecht van...
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Moeder kookboek
    • Moravische wijnen
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland
    • NVGJ
    • Opname TV Gelderland
    • Oud & nieuw
    • Porto
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven
    • Recepten Trouw
    • Reclamewerk
    • Schotland - whisky
    • Smaakexpeditie
    • Spanje - Catalonie
    • Spanje - Jerez sherry
    • Spanje - Manchego kaas
    • Spanje - Valencia
    • Sterrenkoks
    • Thailand - Puket
    • Topingredienten
    • Topkoks
    • Trouw afscheid
    • Twente - Landgans
    • Uit de keuken van 8 - 1
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 4
    • Uit de keuken van 8 - 5
    • Uit de keuken van 8 - 6
    • Uit de keuken van 8 - 7
    • Uit de keuken van 8 - 8
    • Uit de keuken van 8 - 9
    • Uit de keuken van 8 - 10
    • Vegetarisch
    • Veluwse streekgerechten
    • Vis & vegetarisch
    • Warre's port
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zout
    • Zuid Afrika - Hollandse wortels
    • Zuid-Afrika - Kaapstad culinair
    • Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus
    • Zuid-Afrika - Stellenbosch
    • Zuid-Afrika - Vergelegen
    • Zuid-Afrika - Waterkloof
    • Zuid-Afrika - Wijnhuis Newton Johnson
    • Zuid-Afrika - Wijnlanden
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • Bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • lezingen
    • zout
  • contact
    • contactformulier
    • workshop

De Monnik Dranken verrast

6/5/2021

0 Comments

 
CULINAIRE PRODUCTIES DE MONNIK DRANKEN
De Monnik Dranken, Oldenzaal, organiseert jaarlijks, op een bijzondere locatie ( Slot Zeist, Paleis Soestdijk) een grote wereldwijnproeverij voor zijn clientèle. Helaas kon dit grootschalige evenement zowel vorig als dit jaar niet doorgaan vanwege corona.

‘Tom Poes verzin een list’,  is, denk ik, het motto de laatste maanden geweest, met als oplossing: een week lang webinars van bekende, door De Monnik Dranken gevoerde, wijnbedrijven.

De klant (slijter, restaurateur, wijnhandelaar, speciaal-zaak) kan zelf van tevoren bepalen van welk wijnhuis hij, zij meer wil weten. Geeft zich vervolgens op voor dit seminar en ontvangt de te proeven wijnen thuis.

De webinars worden verzorgd door of de wijnmaker vanuit zijn eigen woonplaats ergens in de wereld  of de exportmanager en begeleid door een wijnspecialist van De Monnik zoals Joke Holster en Robert Handjes.
De Monnik Dranken voert als nationaal opererende drankengroothandel (importeur in dit geval) ruim 125 wijnhuizen uit zo’n 20 landen. Keuze genoeg dus, voor elk wat wils.

De eerste proefavond koos ik voor het nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnhuis Benguela Cove. De avond werd ge-leid door wijnmaker Johann Fourie en begeleid door Joke Holster.

Aan de Atlantische Oceaan ligt een rustige lagune, aan de monding van de Bot rivier. Daar, op de oostelijke oever, net ten noorden van het plaatsje Fisherhaven, ligt het wijngoed van Benguela Cove, met 62 ha aan wijngaarden. In 2013 kocht Penny Streeter OBE de op dat moment wat kwijnende wijngaarden en maakte er een buitengewoon succesvol wijngoed van. Daarnaast maakte zij er ook een succesvolle plek voor wijntoerisme van.

Op slecht 2,7 m boven zeeniveau is dit een uitgesproken koel terroir: de overheersend zuidoosten zeebries wordt verkoeld door de Benguela-stroom, die vanuit de zuidelijke Atlantische oceaan komt.

​Dat maakt dit stukje van Zuid-Afrika uniek qua wijnbouw: de rijpende druiven koelen ’s nachts flink af, er is meer dan voldoende neerslag en de rijping duurt hier lang, wat borg staat voor perfect frisse en heel verfijnde wijnen. 
​Intussen heeft Penny Streeter, met hulp van haar gelauwerde Zuid-Afrikaanse wijnmaker Johann Fourie, haar visie en opgedane ervaring ook gebruikt voor het opzetten van een tweetal wijngaarden in Sussex, in het zuiden van Engeland.

Onder leiding van Johann Fourie werden achtereenvolgens onderstaande wijnen geproefd:

  • Sauvignon blanc Lighthouse, een frisdroge, knisperige wijn met aroma van groene vijgen, in combinatie met tonen van grapefruit, vuursteen en afgerond met wat zoet tropisch fruit en citroensnoepjes. In de smaak vooral nuances van citroengras en ananas, in een -van begin tot eind- tintelfrisse zetting
  • Estate Sauvignon Blanc. Leuk om het verschil te proeven met de Lighthouse. Deze wijn heeft duidelijk meer body, is rijker van smaak, maar behoudt zijn frisheid en verfijning.
  • Estate Chardonnay, we proefden de 2019. Op het etiket van de fles staat vermeld dat de stokken voor deze geplukte druiven zijn geplant in 2006. De wijn heeft 11 maanden houtopvoeding gehad en er zijn slechts 12 vaten van geproduceerd. Het alcoholgehalte is 13,5% en de beste tijd om deze wijn te drinken is tussen 2020-2024. Voor meer informatie kun je de QR code op de fles scannen. Deze wijn was voor mij de verrassing van de proeverij van de Benguela Cove wijnen. Verrassend fris en rijk van smaak.
  • Estate Pinot Noir, elegant, rijk aan fruit en om in te bijten.
  • Lighthouse Syrah, rond, rijk, bramen, chocolade, zwarte peper, hout, vanille, paddestoelen. Kortom zoals een syrah behoort te zijn.
  • Lighthouse Moody Lagoon, typische Bordeaux blend. Ook hier, net als op de andere genoemde wijnen, alle info op het etiket op de fles. Blauwe bessen, kersen, chocolade, gekonfijte kersen, kruidnagel, peper, vanille, steranijs, tabak en truffel.

Uit de proeverij is gebleken dat Benguela Cove, Walker Bay, echt iets toevoegt aan het assortiment Zuid-Afrikaanse wijnen van De Monnik Dranken.

Benito Santes, Galicië, Spanje

Deze proefavond werd geleid en begeleid door Merche Fandiño, exportmanager van Benito Santos en Robert Handjes van De Monnik Dranken.

Een stukje algemene informatie:
Galicië ligt ten noorden van Portugal, in het uiterste noordwesten van Spanje. Net zo westelijk als het midden van Ierland. Net zo noordelijk als Boston. Klimaat langs de kust zeer afwijkend van de rest van Spanje: Zeer gematigd, vochtig, sterk beïnvloed door de Atlantische Oceaan.

Is geliefd onder Spanjaarden om er aan de zomerse hitte te ontsnappen, relatief dicht bevolkt. Heel lang één van de armste delen van Spanje: enorme emigratie tijdens de 20 e eeuw. Galicië bloeit op sinds de autonomie (1981). Prachtige, fjordenachtige kust.

De gebruikte druivenrassen in Rias Baixas, het westelijk gedeelte van Galicië:
  • Witte druivenrassen: Albariño, Treixadura, Loureira , Caiño blanco, Torrontés en Godello.
  • Rode druivenrassen: Caiño tinto, Espadeiro, Loureiro tinto, Sousón, Mencía, Brancellao, Pedral en Castañal.

De gebruikte druivenrassen in Monterrei, meer het binnenland:
  • Aanbevolen druivenrassen: Wit: Dona Branca, Godello en Treixadura. Rood: Mencía en Merenzao.
  • Toegelaten druivenrassen: Wit: Albariño, Blanca de Monterrei, Caíño Blanco en Loureira.
  • Rood: Tempranillo (Araúxa), Caíño Tinto en Sousón.

“Meer dan vijfenveertig jaar Galicische wijnen; toen ik nog jong was had ik , gedwongen door de omstandigheden van een oorlog waarin Spanjaarden tegen Spanjaarden vochten , geen andere keus dan te werken in de wijngaarden en de kelder van mijn grootvader, die ook mijn leermeester was." (uit : Dagboek van Benito Santos).

De geproefde wijnen :
  • Benito Santos Alberiño
  • Benito Santos Godello
  • Benito Santos Mencia
  • Benito Santos EO Albariño
  • Benito Santos Pago de Xoan Albariño

Algemene kenmerken van de Albarino wijnen
  • Kleur: Bleek strogeel.
  • Geur: Intens en zeer aromatisch, met rijp wit fruit en florale tonen.
  • Smaak: In de mond droog en fris, met een goede structuur en een aangename rondheid . Puur en mineraal op de afdronk.

Verrukkelijk bij wit vlees, bij vis en bij schelp -en schaaldieren. De rode Mencia doet onmiddellijk denken aan een Beaujolais. Het fruit stuift het glas uit. Een heerlijke zomerwijn om koel op het terras te drinken.

​Maison Lorgeril, Languedoc - Roussillon

De avond begon met een Introductie over de Languedoc Roussillon door exportmanager Frank Flügge. Als je Frank Flugge hoort en ziet praten, wil je eigenlijk het liefst direct in de auto stappen en naar de Languedoc Roussillon rijden.

De regio Languedoc Roussillon bevat circa 240.000 ha wijngaardoppervlakte, dit is 4% van het wereld wijngaardoppervak. Er wordt circa 10%  biologisch gewerkt en dit levert totaal 1/3 van de biologische wijn-productie van Frankrijk.

De verwachting voor 2021 is dat er 50% minder wijnproductie in Frankrijk zal zijn als gevolg van de late sneeuwval en koude dit jaar.

De Languedoc-Roussillon stond altijd bekend om zijn rode wijnen, maar dit is veranderd, er worden steeds meer witte wijnstokken in plaats van rode aangeplant. Dit jaar is de verwachting 25% rosé, 25% wit en 50% rood.

Lorgeril heeft eigen domaines in: Cabardès, Minervois La Livinière, Faugères en Saint Chinian

De geproefde wijnen o.l.v. Joke Holster & Frank Flügge:
  • Maset des Montagnes ‘Terroir d’Altitude’ 2019, Côtes du Roussillon
  • Domaine de la Borie Blanche 2019, Minervois
  • Domaine de la Borie Blanche ‘Terroir d’Altitude’ 2017, Minervois La Livinière
  • Château de Ciffre 2019 (bio), St Chinian
  • Château de Ciffre ‘Terroir d’Altitude’ 2018, St Chinian
  • Château de Ciffre ‘Terroir d’Altitude’ 2018, Faugères

Voor mij sprong de witte Maset des Montagnes Terroir d’Altitude’ 2019 (50% Grenache Blanc en 50% Macabeo) van de hoogste wijngaard , 400 meter hoogte met een terroir van leisteen en graniet eruit. Mooie frisheid en mineraliteit.
​
Serveer deze wijn niet te koud bij gegrilde vis en als aperitief.

De wijnen verrassen door een hoge prijs-kwaliteitsverhouding. Gemakkelijk te drinken, maar voldoende complexiteit om elke keer weer van te genieten. En dat komt geheel overeen met de filosofie van de familie: Lorgeril wil niet de grootste zijn, maar wel  de beste zijn, vooral in het maken van geweldige wijnen voor een betaalbare prijs.

​Een wijnreis langs de Loire, Frankrijk

De avond begon met een korte introductie over de Loire vallei en haar wijnen door Frederik Wilbrenninck, Loire specialist, woonachtig in Anjou. Als Frederik Wilbrenninck vertelt over de Loire, dan komen herinneringen boven van een mooi glas Vouvray of een koele Saumur-Champigny op een zonnig terras.

De wijngaarden van de Loire vallei zijn Frankrijks op twee na grootste AOP wijngebied. Het meest uitgestrekt, meest diverse wijngebied. Strekt zich uit van oost naar west, dwars over het land: een uniek profiel. Onder te verdelen in duidelijk te onderscheiden wijnstreken.

Proeven onder leiding van Frederik Wilbrenninck en Joke Holster:
  • Domaine de l’Epinay, Muscadet de Sèvre Maine ‘ sur lie’ 2019
  • Denis Meunier, Vouvray Silex 2018
  • Domaine des Souterrains,Touraine Chenonceaux Blanc 2019
  • Domaine des Souterrains,Touraine Gamay 2019
  • Logis de la Bouchardière , Chinon 2019
  • Domaine du Pré Sémelé , Sancerre Rouge 2018

Voor mij sprong de Domaine des Souterrains,Touraine Chenonceaux Blanc 2019 er boven uit. Een multi inzetbare gastronomische wijn, die ik eerst maar eens bij de asperges ga serveren.
0 Comments



Leave a Reply.

    BLOG

    Culinaire Producties

    Klik hier om te bewerken.
    culinaire producties blog sonja van de rhoer

    Sonja van de Rhoer

    Opgegroeid:
    als dochter van een
    dranken groothandelaar en limonadefabrikant
    en
    dronk haar eerste glas Beaujolais (Fleurie) als zesjarige, verdund met
    water, tijdens het
    zondagse diner.

    Is docent:
    Koken en Voedingsleer

    Werkte als:
    elektrohuishoudkundige
    bij het Energiebedrijf in
    Den Haag.

    Gaf jarenlang:
    kooklessen en lezingen
    over gezonde voeding aan leden van vrouwen-
    bonden en plattelandsvrouwen- verenigingen.

    Verzorgt:
    reportages, interviews en recepten.

    Kookt:
    voor de fotografie en
    verzorgt samen met
    fotografe Inez Pleizier
    de styling.
    Het resultaat van alle inspanningen in de
    keuken wordt door haar visueel vastgelegd en gepubliceerd.​
    ​ 
    Gepassioneerd:
    golfer met de juiste concentratie en bekeken course management.
    Als ze bij de Veluwse Golf
    Club speelt, geniet ze van wind in de haren, zon op
    ​het gezicht en spelen maar.

    Persoonlijke missie:
    mensen te laten ervaren wat ultieme smaakbeleving is, zodat zij uiteindelijk kiezen voor kwaliteit.
    Culinaire Producties - Column Rhoerbak Golf - Passie4Golf
    Fotografie: ​Ruud Taal

    Schrijft:
    de column "Rhoerbakgolf"
    op de website Passie4Golf 
    en
    wekelijks recepten voor Dagblad Trouw.

    Heeft:
    ruim 60 kookboeken op
    haar naam staan, waar-
    onder het Margriet
    kookboek
    (23ste druk) en het grote Vegetarisch
    Basiskookboek.​​​

    Persoonlijke missie:
    mensen te laten ervaren
    wat ultieme smaakbeleving
    is, zodat zij uiteindelijk
    kiezen voor kwaliteit.

    Archives

    June 2022
    March 2022
    January 2022
    November 2021
    October 2021
    June 2021
    May 2021
    January 2021
    December 2020
    September 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    March 2020
    December 2019
    November 2019
    October 2019
    September 2019
    August 2019
    June 2019
    March 2019
    February 2019
    May 2018
    April 2018
    March 2018
    December 2017
    October 2017
    July 2017
    May 2017
    April 2017
    March 2017
    February 2017
    January 2017
    November 2016
    September 2016
    August 2016
    July 2016
    May 2016
    April 2016
    March 2016
    February 2016
    January 2016
    December 2015
    November 2015

    Categories

    All

    Volg mij

    RSS

    RSS Feed

    Culinaire Producties - Chocolademouse
    Chocolade mousse
    Culinaire Producties - Roergemakken asperges
    Roergebakken asperges
    Culinaire Producties - Creoolse erwtensoep
    Creoolse erwtensoep
    Culinaire Producties - Frambozencharlotte
    Frambozencharlotte
    Foto
    Fruit Tiramisu
    Foto
    Gegrilleerde groenten
    Foto
    Gemarineerde oesters
    Foto
    Zalm op kruidensalade
    Foto
    Sashimi van tonijn
    Foto
    Hazenpeper
    Foto
    Gevulde Portobello
    Foto
    Advocaat
    Foto
    Kaiserschmarren
    Foto
    Aardbeien meloen salade
    Foto
    Pastasalade
    Foto
    Zuurkoolstamppot
    Foto
    Voorjaarsgerechten
    Foto
    Salade van Opperdoezer ronde & groene asperges
    Foto
    Gegratineerde hutspot
    Foto
    Tonijn op Japanse wijze
    Foto
    Hazenpeper met Roquefort en ontbijtkoek
    Foto
    Pasta met roodbaars
    Foto
    Witloftaart met comte en walnoten
    Foto
    Komkommersoep
    Foto
    Blini's met gerookte zalm
    Foto
    Groene salade met kruiden & bloemen
    Foto
    Salade met roergebakken asperges
    Foto
    Komkommergazpacho
    Foto
    Zuurkooltosti
    Foto
    Noedels met kip & cashewnoten
    Foto
    Asperges & eet-weetjes
    Foto
    Stamppotten
    Foto
    Tartiflette
    Foto
    Coquilles Saint Jacques met gember& paksoi
    Foto
    Cocktail Hollandse garnalen
    Foto
    Kerstrecepten
    Foto
    Hollandse kazen
    Foto
    Wildbouillon met verse tuinkruiden
    Foto
    Ossenhaas met paddestoelen
    Foto
    Kaasfondue

    OP SMAAKEXPEDITIE
    bij
    ​Angelique Schmeinck
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    ​Ambiance Travel artikelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
Culinaire Producties - Sonja van de Rhoer - Arnhemseweg 79 - 7331 BC Apeldoorn - +31 65 427 43 19 - sonja@culinaireproducties.nl
| home | dagboek | kookboeken | kookboekrecensies | kinderkookboekrecensies | journalistiek | 
​| recepten | recepten trouw | workshops | BLOG | golf & gastronomie | food consulting |
​| media | reclamewerk | lezingen | contact |
© Copyright Culinaire Productions | All rights reserved
​​Website powered by Design Unique
  • home
    • dagboek
  • kookboeken
  • kookboek recensies
    • 10 jaar dagelijkse kost
    • 1000 dingen doen
    • de aardappeleters
    • afvallen zonder honger
    • bakken met zuurdesem
    • bbq feast on fire
    • big green egg
    • borreltijd
    • bij de boer
    • bijzonder simpel
    • buiten eten
    • buitenkeuken
    • burgers
    • burgers en bbq bites
    • chinese take away
    • dagelijkse portie power
    • easy dinners
    • easy peasy 2.0
    • een kookboek
    • eten uit de natuur
    • food, fit, focus
    • gewoon vegan 1
    • gewoon vegan 2
    • gezond zondigen
    • groentekost
    • guilty pleasures
    • hart voor je lijf
    • het complete bbq boek
    • hoe leef je vegan
    • keto in 15 min.
    • ketokuur
    • koken, eten, leven
    • kookboek voor chaotisch leven
    • koolhydraatarme bijbel
    • kunst en koken
    • made at home
    • makkelijk midden oosters
    • modern vegetarisch
    • natuur op je bord
    • oesterboek
    • ovenbijbel
    • paleo 2.0
    • pizzabijbel
    • plant als medicijn
    • plants only kitchen
    • proeven als een pro
    • puur
    • restaurant de kas
    • sharon gaat lokaal
    • snel arabisch
    • stedenlust
    • succesvolle seizoensgerechten
    • vanavond vegan
    • vegan east
    • veggies and fish
    • het vleesboek
    • welke wijn waarbij?
    • wereld rond in 80 glazen
    • wijnroutes Europa
    • zes seizoenen
    • zuurgoed
  • kinderkookboek recensies
    • bakken zoet & hartig
    • een huis vol lekkers
    • fien & teun
    • het grote kinderkookboek
    • het waanzinnig kinderkookboek
    • koken met kikker
    • pizza & pasta
    • vegetarisch 2
    • zilveren lepel voor kinderen
  • journalistiek
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten >
      • asperges
      • limburg
      • texel
      • veluwe
  • recepten trouw
    • recepten trouw 2015
    • recepten trouw 2016
    • recepten trouw 2017
    • recepten trouw 2018
    • recepten trouw 2019
    • recepten trouw 2020
  • workshops
  • golf en gastronomie
    • golf met Robbert
    • Italie >
      • Italie Abruzzen
      • Italie Veneto
    • Marokko
    • Mijn drive
    • Het lievelingsgerecht >
      • Hiske vd Heuvel-Blom
      • Marieke Klosters
      • Regina Meij
      • Roland-Jan Schippers
      • Tilly Sintnicolaas
      • Uwe Goertz
    • Polen
    • Spanje >
      • Club de Golf Peralada
      • Gran Canaria-1
      • Gran Canaria-2
      • Ladies golf 1
      • Ladies golf 2
      • TorreMirona Golf Club
      • Wijn & cultuur
    • Turkije Belek - 1
    • Turkije Belek - 2
    • Turkije Belek - 3
    • Zuid-Afrika >
      • Hermanus golf club
      • Oubaai golf club
      • Pezula golf club
      • Simola golf course
  • BLOG
    • 65e kookboek
    • Advocaat
    • Alvis Drift - wijnen
    • Alvis Drift - nieuwsbrief mei '19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief sep.'19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief apr.'20
    • Alvis Drift - nieuwsbrief jul.'20
    • Asperges
    • Belgie - Wallonie
    • Culi column nieuw
    • Culinaire Producties gerestyled!
    • Dagboek
    • De Monnik dranken
    • Foodconsulting
    • Frankrijk - Auvergne kaas
    • Frankrijk - Franse boeren
    • Golf & gastronomie
    • Hertog Jan Grand Prestige
    • Hoofdgerechten
    • Ierland - Harrys Shack
    • Italie - Abruzzen
    • Italie - Aosta 1
    • Italie - Aosta 2
    • Italië - Marlene appels
    • Italie - Puglia
    • Italië - Truffels uit Alba
    • Italie - Verona
    • Kerstmenu
    • Keuken met eigen indentiteit
    • Kookboeken
    • Kookboekenweek 2019
    • Kookboekrecensies
    • Kroatie - Dubrovnik
    • Letland - Riga
    • Lievelingsgerecht van...
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Moeder kookboek
    • Moravische wijnen
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland
    • NVGJ
    • Opname TV Gelderland
    • Oud & nieuw
    • Porto
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven
    • Recepten Trouw
    • Reclamewerk
    • Schotland - whisky
    • Smaakexpeditie
    • Spanje - Catalonie
    • Spanje - Jerez sherry
    • Spanje - Manchego kaas
    • Spanje - Valencia
    • Sterrenkoks
    • Thailand - Puket
    • Topingredienten
    • Topkoks
    • Trouw afscheid
    • Twente - Landgans
    • Uit de keuken van 8 - 1
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 4
    • Uit de keuken van 8 - 5
    • Uit de keuken van 8 - 6
    • Uit de keuken van 8 - 7
    • Uit de keuken van 8 - 8
    • Uit de keuken van 8 - 9
    • Uit de keuken van 8 - 10
    • Vegetarisch
    • Veluwse streekgerechten
    • Vis & vegetarisch
    • Warre's port
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zout
    • Zuid Afrika - Hollandse wortels
    • Zuid-Afrika - Kaapstad culinair
    • Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus
    • Zuid-Afrika - Stellenbosch
    • Zuid-Afrika - Vergelegen
    • Zuid-Afrika - Waterkloof
    • Zuid-Afrika - Wijnhuis Newton Johnson
    • Zuid-Afrika - Wijnlanden
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • Bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • lezingen
    • zout
  • contact
    • contactformulier
    • workshop