Twee dagen wandelen en lekker eten in de bergen. De uitnodiging klonk goed. Wie wil dat nu niet? Genieten van gezonde berglucht, prachtige alpenweiden in volle bloei, actief bezig zijn en vervolgens genieten van gerechten, bereid door Michelin sterrenkoks?
Na een voorspoedige vlucht met KLM naar Zurich, een taxirit van 3 uur over de Arlbergpass, werden we vriendelijk welkom geheten in Hotel Piz Buin, een prettig en goed hotel aan de rand van het centrum in Ischgl. Mooie kamers, heerlijk zwembad en prettige sauna en fitnessruimte.
’s Avonds diner in het mooiste hotel van Ischgl: Hotel Trofana Royal (5 sterren), waar een van de beste chef-koks van Oostenrijk Martin Sieberer de scepter zwaait. Martin Sieberer is al 7 jaar verantwoordelijk voor de (recept)coördinatie tussen de 4 internationale sterrenkoks die koken tijdens de jaarlijkse start van de Culinaire Jacobsweg.
De Culinaire Jacobsweg kan wandelend of per mountain (e-)bike worden afgelegd. Er zijn verschillende routes naar de 4 berghutten om boven te genieten van een sterrengerecht, gebaseerd op lokale producten. Voor wie dat wil, is er zelfs een boekje dat afgestempeld wordt als je een volgende berghut bezoekt. Ook de recepten van de chefs zijn mee te nemen.
De Grüner Veltliner is niet verkrijgbaar in Nederland, maar ik vond een uitstekend alternatief. Een Grüner Veltliner Terrassen Federspiel 2014, Domäne Wachau imperialwijnkoperij.nl
De tweede wijn was een Riesling Smaragd Freiheit 2012, wijngaard Jamek met tonen van abrikoos en witte peper. Uitstekende combinatie met de zalmforel met doperwtensaus en citroen en de ravioli gevuld met ui, bacon en alpenkaas.
De derde wijn was een rode van 2007 Herfstcuvee, wijngaard Schönberger, robuust en tanninerijk, de wijn kon het gerecht van in rode wijn gebraiseerde ossenstaart goed aan, maar was wat te stevig voor het delicaat gebakken kalfsvlees.
Aardbeien met basilicumijs sloot met de dessertwijn 2007 Ausbruch van wijngaard Krug het diner waardig af.
Een goede start om de volgende dag de bergen in te gaan!
Sonja