Culinaire Producties
  • home
    • dagboek
  • kookboeken
  • kookboek recensies
    • bijzonder simpel
    • chinese take away
    • easy dinners
    • flavour
    • gewoon vegan
    • gezond zondigen
    • guilty pleasures
    • hart voor je lijf
    • hoe leef je vegan
    • keto in 15 min.
    • ketokuur
    • koken, eten, leven
    • modern vegetarisch
    • ovenbijbel
    • paleo 2.0
    • plant als medicijn
    • plants only kitchen
    • vegan east
    • veggies and fish
  • kinderkookboek recensies
    • bakken zoet & hartig
    • een huis vol lekkers
    • fien & teun
    • het grote kinderkookboek
    • het waanzinnig kinderkookboek
    • koken met kikker
    • pizza & pasta
    • vegetarisch 2
  • journalistiek
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten >
      • asperges
      • limburg
      • texel
      • veluwe
  • recepten trouw
    • recepten trouw 2015
    • recepten trouw 2016
    • recepten trouw 2017
    • recepten trouw 2018
    • recepten trouw 2019
    • recepten trouw 2020
  • workshops
  • golf en gastronomie
    • Golf met Robbert
    • Italie >
      • Italie Abruzzen
      • Italie Veneto
    • Marokko Tazegzout
    • Het lievelingsgerecht >
      • Hiske vd Heuvel-Blom
      • Marieke Klosters
      • Regina Meij
      • Roland-Jan Schippers
      • Tilly Sintnicolaas
      • Uwe Goertz
    • Polen Modry Las Golf Club
    • Spanje Costa Brava >
      • Club de Golf Peralada
      • Ladies golf 1
      • Ladies golf 2
      • TorreMirona Golf Club
      • Wijn & cultuur
    • Zuid-Afrika >
      • Hermanus golf club
      • Oubaai golf club
      • Pezula golf club
      • Simola golf course
  • BLOG
    • Advocaat
    • Alvi's Drift wijnen
    • Alvi's Drift nieuwsbrief mei '19
    • Alvi's Drift nieuwsbrief sep.'19
    • Alvi's Drift nieuwsbrief apr.'20
    • Alvi's Drift nieuwsbrief jul.'20
    • Asperges
    • Belgie - Wallonie
    • Culinaire Producties gerestyled!
    • Dagboek
    • Foodconsulting
    • Frankrijk - Auvergne kaas
    • Frankrijk - Franse boeren
    • Golf & gastronomie
    • Hertog Jan Grand Prestige
    • Hoofdgerechten
    • Ierland - Harrys Shack
    • Italie - Abruzzen
    • Italie - Aosta 1
    • Italie - Aosta 2
    • Italië - Marlene appels
    • Italie - Puglia
    • Italië - Truffels uit Alba
    • Italie - Verona
    • Kerstmenu
    • Kookboeken
    • Kookboekenweek 2019
    • Kroatie - Dubrovnik
    • Letland - Riga
    • Lievelingsgerecht van...
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Moravische wijnen
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland
    • Oud & nieuw
    • Porto
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven
    • Recepten Trouw
    • Reclamewerk
    • Schotland - whisky
    • Smaakexpeditie
    • Spanje - Catalonie
    • Spanje - Jerez sherry
    • Spanje - Manchego kaas
    • Spanje - Valencia
    • Sterrenkoks
    • Thailand - Puket
    • Topingredienten
    • Topkoks
    • Trouw afscheid
    • Twente - Landgans
    • Uit de keuken van 8 - 1
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Vegetarisch
    • Veluwse streekgerechten
    • Vis & vegetarisch
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zout
    • Zuid Afrika - Hollandse wortels
    • Zuid-Afrika - Kaapstad culinair
    • Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus
    • Zuid-Afrika - Stellenbosch
    • Zuid-Afrika - Vergelegen
    • Zuid-Afrika - Waterkloof
    • Zuid-Afrika - Wijnhuis Newton Johnson
    • Zuid-Afrika - Wijnlanden
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • lezingen
    • zout
  • contact
    • contactformulier
    • workshop

Uit de keuken van 8

12/4/2020

0 Reacties

 
Foto

GASTAUTEUR SONJA VAN DE RHOER

Koningsoesterzwam: duurzaam en veelzijdig


Sinds kort is er een echte koningsoesterzwam uit eigen land in de supermarkt verkrijgbaar. Deze paddenstoel kenden we al als geïmporteerde versie onder de naam Eryngii en wordt gezien als een goed alternatief voor vlees in gerechten. De koningsoesterzwam is de grootste paddenstoel uit de oesterzwam (pleurotes) familie. Hij heeft.....
LEES MEER >>
CULINAIRE PRODUCTIES UIT DE KEUKEN VAN 8 KONINGSOESTERZWAM
MEER UIT DE KEUKEN VAN 8
0 Reacties

Grand Prestige Vatgerijpt van Hertog Jan

9/13/2020

0 Reacties

 

Dit jaar met invloed van ruige Schotse whiskystreken

Als fervent whiskyliefhebster reed ik op maandag 7 september j.l. naar de Arcense bierbrouwerij, voor de lancering van vier speciaalbieren gerijpt op whiskyvaten uit de Highlands, Lowlands, Speyside en Islay. Vorig jaar mocht ik bij het Betuws Wijndomein van Arina en Diederik de Grand Prestige Vatgerijpt, gerijpt in wijnvaten van het Betuws Wijndomein, proeven. Dit keer is het bier van de vierde editie van de Grand Prestige negen maanden op smaak gekomen in houten vaten van vier Schotse distilleerderijen, elk met een heel eigen karakter.
CULINAIRE PRODUCTIES HERTOG JAN VATGERIJPT
De vaten waarin de Grand Prestige heeft gerijpt, komen uit vier whiskystreken: de Highlands, de Lowlands, Speyside en Islay. De vier verschillende bieren uit Hertog Jan’s Vatgerijpt Whisky Series smaken daardoor allemaal anders. Van robuust en krachtig uit de Highlands tot zacht en subtiel uit de Schotse Lowlands, en van de fruitige aroma’s uit Speyside tot de kenmerkende, rokerige whiskysmaak van het turfeiland Islay. Het leuke is dat je de verschillende whisky’s echt herkent. Zo proefde ik de Auchentoshan en de Laphroaig duidelijk terug in het bier van de betreffende streek.
 
Smaak van het vat
‘Als wij de vaten binnenkrijgen, lijken ze leeg. Maar in het hout zit dan nog zeker tien liter van de drank,’ legt meesterbrouwer Gerard van den Broek van Hertog Jan uit.

​‘Wij vullen de vaten met onze Grand Prestige om deze te verrijken met de smaak van het distillaat die in het vat heeft gezeten, en met de smaak van het vat zelf. Dat natuurlijke proces begint traditiegetrouw in het voorjaar, als de temperatuur stijgt en het bier de kans krijgt om alle aroma’s die in het hout liggen opgeslagen aan te spreken. Het mooie is dat je de smaken kan linken aan de regio’s.
Hertog Jan’s meesterbrouwer Gerard van den Broek ondernam de reis naar Schotland om de vier whiskyregio’s en hun smaken beter te leren kennen. ‘Ik was verbijsterd door het rijke smaakpalet,’ zegt hij over de whisky die op het desolate eiland Islay wordt gestookt. ‘Ziltig, als jodium, met gerookte turf en een zweempje verbrand rubber. Je proeft het eiland, de elementen. En dan die mooie lange afdronk! You either hate it, or you have a friend for life.’
 
Geduld is een schone taak
Het thema van de Vatgerijpt Series ‘Geduld is een schone taak’ is dit jaar, onbedoeld, treffender dan ooit en geldt bij uitstek voor de Grand Prestige Vatgerijpt van Hertog Jan. Vatgerijpt 2020 wordt op 12 september gelanceerd. Vanaf dan zijn de bieren voor € 20 per fles (75 cl) ook online verkrijgbaar via de online brouwerijwinkel van Hertog Jan, inclusief een speciaal ontwikkeld proefglas dat een combinatie is van het tulpvormige bierglas van Grand Prestige en een whiskyglas. Een set van vier flessen (met vier gratis proefglazen) kost € 80. Let op: in eerdere jaren waren alle flessen Vatgerijpt binnen mum van tijd uitverkocht.
In de horeca is Grand Prestige Vatgerijpt exclusief verkrijgbaar bij de leden van het Hertog Jan Genootschap.
0 Reacties

ALVIS DRIFT WIJNCLUB - NIEUWSBRIEF 7-2020

7/25/2020

0 Reacties

 
CULINAIRE PRODUCTIES ALVI'S DRIFT
[ Klik op een afbeelding voor het recept ]
CULINAIRE PRODUCTIES ALVI'S DRIFT
CULINAIRE PRODUCTIES ALVI'S DRIFT
0 Reacties

ALVIS DRIFT WIJNCLUB - NIEUWSBRIEF 4-2020

7/25/2020

0 Reacties

 
CULINAIRE PRODUCTIES ALVI'S DRIFT
[ Klik op een afbeelding voor het recept ]
CULINAIRE PRODUCTIES ALVI'S DRIFT
CULINAIRE PRODUCTIES ALVI'S DRIFT
0 Reacties

Uit de keuken van 8

6/30/2020

0 Reacties

 
Foto

GASTAUTEUR SONJA VAN DE RHOER

Foto
Parmesan gnocchi
Deze Parmezaanse gnocchi at ik tijdens mijn vakantie in Zuid-Afrika – gelukkig nog net voor het Corona-virus alles op z’n kop zette – bij restaurant Rust en Vrede in Stellenbosch. Chef-kok Fabio Daniel gaf me een kijkje in de keuken. Zijn vrouw Ronda liet me de mooiste wijnen van het domein proeven. Een feest om hier te mogen zijn. Wie hier wil dineren zal zo’n maand of 3 van tevoren moeten reserveren. Voor mij is dit het ten volle waard. Hier klopt alles. Niet alleen de meer dan uitstekende en verrassende gerechten, de mooie perfect in harmonie zijnde wijnen, maar ook en vooral de mensen. Dit is gastvrijheid zoals gastvrijheid hoort te zijn. Vanaf het warme welkom vanaf de parkeerplaats, de ontvangst op het terras met oneindig mooi uitzicht, de vakbekwaamheid en vriendelijke bediening aan tafel tot aan de laatste afscheidsgroet.

Chef-kok Fabio Daniel geeft de Frans georiënteerde keuken een touche mee van zijn Braziliaanse en Italiaanse achtergrond. Tevens herken je aan de lokale verse producten, de invloed van zijn Zuid-Afrikaanse vrouw Ronda, Master of Wine en marketing- en hospitality manager bij het wijnbedrijf.
Voorbereiding: 1 uur 25 min
Bereidingstijd: 20 min
Aantal personen: 4 ​​
Ingrediënten
  • 3 el extra virgin olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1-2 el verse tijmblaadjes, fijngehakt
  • 125 ml rode wijn
  • 500 g tomaten, in stukken
  • 250 g aardappelen, geschild
  • 12 groene aspergepunten
  • 100 g suiker
  • 70 ml azijn
  • 60 gram aardappelmeel plus extra voor het uitrollen 1 ei + 1 eidooier
  • 80 g Parmezaanse kaas, geraspt + wat extra balsamico-azijn
  • zwarte Kalamata olijven 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de olijfolie, ui, knoflook en tijm in een pan en laat ongeveer een minuut pruttelen tot ze zacht zijn. Voeg de wijn toe en laat 3 minuten doorkoken.
  3. Voeg de tomaten toe en laat een uur heel zachtjes sudderen. Voeg zout naar smaak toe.
  4. Was intussen de aardappelen en pof ze in de oven circa 1 uur tot ze zacht zijn.
  5. Verwarm in een pan al roerende 100 ml water met de suiker en azijn tot een marinade. Laat de marinade afkoelen.
  6. Blancheer de asperges in gezouten water 11⁄2 minuut en spoel ze in een zeef koud onder stromend water.
  7. Neem 4 van de asperges en schil deze. Leg de geschilde asperges in de marinade en zet deze in de koelkast tot het serveren.
  8. Pel de aardappelen en pureer ze met een pureestamper. Voeg aardappelmeel, ei, eidooier, kaas en iets zout toe en meng met een houten lepel tot een egale gnocchi massa.
  9. Bestrooi het werkvlak met aardappelmeel. Verdeel de aardappelmassa in drieën en rol er lange ‘slangen’ van. Snijd de ‘slangen’ in plakken van 1,5 cm dikte .
  10. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Kook de gnocchi ’s 3-5 minuten of tot ze boven komen drijven.
  11. Schep de gnocchi ’s met een schuimspaan uit het water, laat ze even uitlekken en doe ze over in een met olijfolie bestreken kom.
  12. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met olijfolie en bak de gnocchi’s tot ze wat kleur krijgen. Keer ze en bak de andere kant.
  13. Wrijf het tomatenmengsel door een zeef of pureer het met een staafmixer tot een lekkere saus. Breng de tomatensaus op smaak met balsamicoazijn.
  14. Schep de tomatensaus in diepe borden. Leg de gnocchi in de saus en in elk bord ook 2 asperges. Strooi er wat Parmezaanse kaas over en garneer met een gemarineerde asperge en olijven. 

Sonja van de Rhoer
0 Reacties

RECEPTEN IN TROUW

5/18/2020

0 Reacties

 

Dagblad Trouw bedankt Sonja, Janny, Henja & Rianne

Foto
LEES HET HELE ARTIKEL >>
CULINAIRE PRODUCTIES RECEPTEN TROUW REDACTIE
0 Reacties

Zuid-Afrika - Stellenbosch culinaire tips

3/10/2020

0 Reacties

 
Foto
KLIK HIER VOOR HET VOLLEDIGE ARTIKEL
0 Reacties

Italie, Abruzzen

12/17/2019

0 Reacties

 
Foto
VERSE VIS, SPAGHETTI ALLA CHITARRA EN NATUURLIJK MONTEPULCIANO D’ABRUZZEN
De regio Abruzzen – van het Latijnse Aprutium, ‘het land van de zwijnen’ is een nog redelijk onontdekte streek in Italië. Het ligt zo’n 3 uur rijden, 200 kilometer, ten oosten van Rome, ten noorden van de regio Puglia en ten zuiden van de Marche. Sonja van de Rhoer, culinair journalist en auteur, ging voor AmbianceTravel  met de Italiaanse chef-kok Antonella Barbella op reis naar haar geboortestreek en ontdekt de culinaire verrassingen van de Abruzzen. Haar conclusie: gá en laat je verwennen!
CULINAIRE PRODUCTIES AMBIANCE TRAVEL ABRUZZEN
Lange zandstranden
De Abruzzo is, vooral bij de Romeinen, bekend om de lange zandstranden  enerzijds en het bergmassief van de Apennijnen anderzijds. Het bekendste deel van de 130 kilometer lange kustlijn is de Trabocchi kust. Trabocchi zijn unieke vissershutten gebouwd op houten palen, een aantal meters uit de kust, bereikbaar over een soort loopbrug. De spannend uitziende constructies zijn door vissers rond 1400 gebouwd om vanaf deze plek eenvoudig hun netten uit te kunnen gooien en via een ingenieus systeem, een lange houten arm, een soort antenne, weer binnen te halen.
​
Restaurantje in trabochhi
De meeste trabocchi zien er niet al te stevig uit en zijn voor bezoekers gesloten. Andere herbergen meestal een restaurant waar je, in de zomermaanden, heel romantisch zittend boven het water kunt genieten van vers gevangen vis, zoals gefrituurde ansjovis, witvis, inktvis of een lekkere pasta.
CULINAIRE PRODUCTIES AMBIANCE TRAVEL ABRUZZEN ITALIE

​Castello Medievale di Roccascalegna

Vergeet absoluut niet om voor of na het truffels zoeken het Castello Medievale di Roccascalegna te bezoeken. Een spectaculair middeleeuws kasteel dat hoog gelegen op een rots boven het groene bergland van verre zichtbaar is. Parkeer in het lager gelegen dorpje Roccascalegna waar de duizend inwoners pas sinds circa 2009 elektriciteit en stromend water hebben. Doe stevige schoenen aan, koop een flesje water en bereid je voor op een stevige klim, eerst via de weg, vervolgens door middel van trappen, naar boven, met prachtige vergezichten en verrassende doorkijkjes. Het kasteel fungeert regelmatig als filmlocatie.
Een van de leukste locaties is Trabocco Sasso della Cajana. Liever vaste grond onder de voeten? Pal aan de overkant van de trabocco ligt Ristorante Caldora van de gebroeders Marco en Luca Caldora voor verrukkelijke visgerechten, al bereidt chef Marco ook met alle liefde vleesgerechten voor wie dit wenst.

Truffels zoeken
Ga een ochtend of middag truffels zoeken bij L’Alveare Agriturismo (Contrada Capriglia, Roccascalegna). Samen met een truffeljager en zijn hond snuffelend op pad om samen truffels te vinden is echt een belevenis.
CULINAIRE PRODUCTIES AMBIANCE TRAVEL ABRUZZEN ITALIE
Lanciano, pizzette en arrosticini
Een van de grotere plaatsen in de Abruzzen in Lanciano. Hier wordt op zijn Italiaans geflaneerd op de autovrije, brede, luxueuze boulevard, hartje centrum. Een ruime keuze uit restaurants, ijssalons en luxe winkels maken het feestje hier compleet. Ga naar een pizzeria en bestel verschillende pizzettes, klein formaat pizza met een middellijn van circa 12-16 cm,  snijd deze in punten en proef zoveel mogelijke soorten beleg. Of bezoek een ouderwets ingerichte theesalon en bestel een thé complet of een grote coupe ijs.  Ga ’s avonds bij Ristorante Ferramenta Arroisticini e Diversi, arrosticini eten, de beroemde traditionele spiesjes van lams-of schapenvlees.
CULINAIRE PRODUCTIES BLOG AMBIANCE TRAVEL ITALIE ABRUZZEN
Montepulciano d’Abruzzen, Pecorino
De bekendste wijnen uit de Abruzzen zijn de rode Montepulciano d’Abruzzo en de witte Pecorino. Ondanks het feit dat de wijngaarden in deze regio een oppervlakte van slechts 34.000 hectare beslaan wordt hier in Italië het meeste aantal volumes wijn geproduceerd.
Tot de blauwe druivenrassen behoren in deze regio Montepulciano en Sangiovese en tot de witte Trebbiano, Passerina, Pecorino en Cococciola. De Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane is de enige wijn met een DOCG kwaliteitslabel (gecontroleerde herkomst-benaming). De wijnen uit de Abruzzen worden gekenmerkt door een volle rijke smaak.
CULINAIRE PRODCTIES BLOG AMBIANCE TRAVEL ITALIE ABRUZZEN
0 Reacties

KOOKBOEKENWEEK 2019

11/13/2019

0 Reacties

 
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKENWEEK 2019 MARGRIET KOOKBOEK
De aanraders van Sonja van de Rhoer
Sonja van de Rhoer komt uit Apeldoorn en is auteur van ruim zestig kookboeken, waaronder Het Margriet Kookboek.

​Van dit kookboek zijn inmiddels meer dan 1.200.000 exemplaren verkocht en is toe aarde 25ste druk! Het is zo'n typisch kookboek dat met vetvlekken en ezelsoren bij mensen in de kast staat en een boek dat al jarenlang alle hypes doorstaat.

​​Daarnaast schrijft Sonja al 30 jaar lang wekelijks voor Dagblad Trouw een culinaire rubriek.

Speciaal voor de Kookboekenweek 2019 heeft Sonja van de Rhoer een aantal boeken uit de bibliotheek voor jou als lezer geselecteerd!
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKENWEEK 2019
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKENWEEK 2019
0 Reacties

Italie Aosta en het Aostadal (2)

11/1/2019

0 Reacties

 
CULINAIRE PRODUCTIES AMBIANCE TRAVEL

Stad vol Romeinse cultuur in de Alpen

Aosta is de hoofdstad van de gelijknamige regio Aostadal (Valle d’Aosta). Deze vallei is sinds mensenheugenis een belangrijk strategisch kruispunt in de geschiedenis geweest. Veroveraars trokken met hun legers voorbij en bouwden burchten en kastelen in de door bergen omsloten veilige vallei. Keizer Augustus veroverde het gebied in 25 voor Christus en gaf de stad de naam Augusta Praetoria. Nu zijn Aosta en het Aostadal té mooi om niet te bezoeken. Gelukkig is de stad nog relatief onbekend en niet overlopen door toeristen. Culinair journalist Sonja van de Rhoer bezocht de stad en streek en schreef erover, uiteraard ook met tips over eten en drinken.
CULINAIRE PRODUCTIES AMBIANCE TRAVEL ITALIE AOSTADAL
CULINAIRE PRODUCTIES AMBIANCE TRAVEL ITALIE AOSTADAL
CULINAIRE PRODUCTIES AMBIANCE TRAVEL ITALIE AOSTADAL
CULINAIRE PRODUCTIES AMBIANCE TRAVEL ITALIE AOSTADAL
CULINAIRE PRODUCTIES AMBIANCE TRAVEL ITALIE AOSTADAL
CULINAIRE PRODUCTIES AMBIANCE TRAVEL ITALIE AOSTADAL
Aosta,stad vol Romeinse cultuur in de Alpen 
Nog steeds herinneren veel goed geconserveerde restanten en monumenten aan de tijden van de veroveraars. Zoals de Arco Onorario d’Augusto (Augustus triomfboog) bij de toegang tot de stad; het Criptoportico Forense (de ondergrondse galerijen), het TeaAAtro Romano (amfitheater), de Ponte Romano (brug) en de Collegiata dei Santi Pietro e Orso (kerk van San’Orso). Aosta straalt een warm gevoel van kleinschaligheid uit, maar is doordrenkt met historie.

De stad is zó mooi met al zijn oudheden en overal uitzicht op de prachtige bergen waarvan de toppen vrijwel het hele jaar door bedekt zijn met een laagje sneeuw. Het is heel bijzonder dat deze verborgen parel niet wordt overlopen door toeristen. En… heel prettig, je voelt je hier veilig ’s avonds op straat, ook als vrouw alleen. De mensen zijn hartelijk en gastvrij. Het centrum is autovrij, er zijn ruim voldoende leuke (delicatessen) winkeltjes, ijssalons en restaurants. Cultuur, gastronomie en sfeer, het is er allemaal.
CULINAIRE PRODUCTIES AMBIANCE TRAVEL ITALIE AOSTADAL
CULINAIRE PRODUCTIES AMBIANCE TRAVEL ITALIE AOSTADAL
CULINAIRE PRODUCTIES AMBIANCE TRAVEL ITALIE AOSTADAL
Bergdorp Avise 
Avise is een klein authentiek bergdorp tussen Aosta en Courmayeur in. De kerk, de San Brizio Parish, is een bezoek meer dan waard. Loop door de smalle straatjes van het dorpje en waan je eeuwen terug in de tijd. Ga lunchen bij de wijnbar en restaurant Enoteca di Avise bij het te bezoeken Castello dei Signori. Grootvader is wijnmaker en zijn kleindochter bedient in het restaurant. Kies een van de lokale specialiteiten zoals de Seupa à la Vapelenentse, een stevige soep met als belangrijkste ingrediënten Fontina kaas, savooiekool, brood en kaneel. Je kunt deze soep vergelijken met een Franse uiensoep. Of de nog voedzamer Seupetta di Cogne die naast de Fontina kaas ook brood, risottorijst, nootmuskaat en gesmolten boter bevat. De soep wordt gloeiend heet opgediend. Drink er een glas rode wijn van het huis bij
Forte di Brard, stukje geschiedenis
Vanaf de snelweg zie je het fort in de verte al liggen. Het ligt hoog boven het kleine middeleeuwse miniplaatsje Bard (75 inwoners). Gebouwd tegen de rotsen ziet het er indruk-wekkend uit. Het is mogelijk om via een wandelroute naar boven te lopen, maar het is net zo spectaculair om met de snelle glazen lift helemaal naar boven te gaan. Hier kun je genieten van het mooie uitzicht op de vallei om vervolgens verdieping naar verdieping weer te dalen. Trek voor een bezoek aan het fort minimaal een halve dag uit, maar een hele dag verveelt ook niet. Bezoek de vaste (over het ontstaan en de geschiedenis van het fort) en de wisselende exposities en sla zeker het Museum van de Alpen niet over. Hier wordt elk aspect van het leven in de Alpen op een boeiende manier verteld en zichtbaar gemaakt. Loop nog even door het plaatsje Bard, eet een ijsje of eet een hapje bij een van de vele restaurants.
CULINAIRE PRODUCTIES AMBIANCE TRAVEL ITALIE AOSTA EN HET AOSTADAL
​Wil je weten hoe het voelt om in een fort te leven? Er zijn twee hotelkamers beschikbaar. Wel vroeg boeken!
0 Reacties
<<Vorige

    BLOG

    Culinaire Producties

    culinaire producties blog sonja van de rhoer

    Sonja van de Rhoer

    Opgegroeid:
    als dochter van een
    dranken groothandelaar en limonadefabrikant
    en
    dronk haar eerste glas Beaujolais (Fleurie) als zesjarige, verdund met
    water, tijdens het
    zondagse diner.

    Is docent:
    Koken en Voedingsleer

    Werkte als:
    elektrohuishoudkundige
    bij het Energiebedrijf in
    Den Haag.

    Gaf jarenlang:
    kooklessen en lezingen
    over gezonde voeding aan leden van vrouwen-
    bonden en plattelandsvrouwen- verenigingen.

    Verzorgt:
    reportages, interviews en recepten.

    Kookt:
    voor de fotografie en
    verzorgt samen met
    fotografe Inez Pleizier
    de styling.
    Het resultaat van alle inspanningen in de
    keuken wordt door haar visueel vastgelegd en gepubliceerd.​
    ​ 
    Gepassioneerd:
    golfer met de juiste concentratie en bekeken course management.
    Als ze bij de Veluwse Golf
    Club speelt, geniet ze van wind in de haren, zon op
    ​het gezicht en spelen maar.

    Persoonlijke missie:
    mensen te laten ervaren wat ultieme smaakbeleving is, zodat zij uiteindelijk kiezen voor kwaliteit.
    Culinaire Producties - Column Rhoerbak Golf - Passie4Golf
    Fotografie: ​Ruud Taal

    Schrijft:
    de column "Rhoerbakgolf"
    op de website Passie4Golf 
    en
    wekelijks recepten voor Dagblad Trouw.

    Heeft:
    ruim 60 kookboeken op
    haar naam staan, waar-
    onder het Margriet
    kookboek
    (23ste druk) en het grote Vegetarisch
    Basiskookboek.​​​

    Persoonlijke missie:
    mensen te laten ervaren
    wat ultieme smaakbeleving
    is, zodat zij uiteindelijk
    kiezen voor kwaliteit.

    Archives

    December 2020
    September 2020
    Juli 2020
    Juni 2020
    Mei 2020
    Maart 2020
    December 2019
    November 2019
    Oktober 2019
    September 2019
    Augustus 2019
    Juni 2019
    Maart 2019
    Februari 2019
    Mei 2018
    April 2018
    Maart 2018
    December 2017
    Oktober 2017
    Juli 2017
    Mei 2017
    April 2017
    Maart 2017
    Februari 2017
    Januari 2017
    November 2016
    September 2016
    Augustus 2016
    Juli 2016
    Mei 2016
    April 2016
    Maart 2016
    Februari 2016
    Januari 2016
    December 2015
    November 2015

    Categories

    Alles

    Volg mij

    RSS

    RSS-feed

    Culinaire Producties - Chocolademouse
    Chocolade mousse
    Culinaire Producties - Roergemakken asperges
    Roergebakken asperges
    Culinaire Producties - Creoolse erwtensoep
    Creoolse erwtensoep
    Culinaire Producties - Frambozencharlotte
    Frambozencharlotte
    Foto
    Fruit Tiramisu
    Foto
    Gegrilleerde groenten
    Foto
    Gemarineerde mosselen
    Foto
    Gerookte zalm
    Foto
    Gegrilde harderfilet
    Foto
    Hazenpeper met Roquefort
    Foto
    Foto
    Advocaat
    Foto
    Kaiserschmarren
    Foto
    Aardbeien meloen salade
    Foto
    Pastasalade
    Foto
    Zuurkoolstamppot
    Foto
    Voorjaarsgerechten
    Foto
    Salade van Opperdoes Ronde & groene asperges
    Foto
    Gegratineerde hutspot
    Foto
    Tonijn op Japanse wijze
    Foto
    Hazenpeper met Roquefort en ontbijtkoek
    Foto
    Pasta met roodbaars
    Foto
    Witloftaart met comte en walnoten
    Foto
    Komkommersoep
    Foto
    Blini's met gerookte zalm
    Foto
    Groene salade met kruiden & bloemen
    Foto
    Salade met roergebakken asperges
    Foto
    Komkommergazpacho
    Foto
    Zuurkooltosti
    Foto
    Noedels met kip & cashewnoten
    Foto
    Asperges & eet-weetjes
    Foto
    Stamppotten
    Foto
    Tartiflette
    Foto
    Coquilles Saint Jacques met gember& paksoi
    Foto
    Cocktail Hollandse garnalen
    Foto
    Kerstrecepten
    Foto
    Hollandse kazen
    Foto
    Wildbouillon met verse tuinkruiden
    Foto
    Ossenhaas met paddestoelen
    Foto
    Kaasfondue

    OP SMAAKEXPEDITIE
    bij
    ​Angelique Schmeinck
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    ​Ambiance Travel artikelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
Culinaire Producties - Sonja van de Rhoer - Arnhemseweg 79 - 7331 BC Apeldoorn - +31 65 427 43 19 - sonja@culinaireproducties.nl
| home | kookboeken | kookboekrecensies | journalistiek | recepten | recepten trouw | workshops | BLOG |
| golf & gastronomie | food consulting | media | reclamewerk | lezingen |
© Copyright Culinaire Productions | All rights reserved
​​Website powered by Design Unique
  • home
    • dagboek
  • kookboeken
  • kookboek recensies
    • bijzonder simpel
    • chinese take away
    • easy dinners
    • flavour
    • gewoon vegan
    • gezond zondigen
    • guilty pleasures
    • hart voor je lijf
    • hoe leef je vegan
    • keto in 15 min.
    • ketokuur
    • koken, eten, leven
    • modern vegetarisch
    • ovenbijbel
    • paleo 2.0
    • plant als medicijn
    • plants only kitchen
    • vegan east
    • veggies and fish
  • kinderkookboek recensies
    • bakken zoet & hartig
    • een huis vol lekkers
    • fien & teun
    • het grote kinderkookboek
    • het waanzinnig kinderkookboek
    • koken met kikker
    • pizza & pasta
    • vegetarisch 2
  • journalistiek
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten >
      • asperges
      • limburg
      • texel
      • veluwe
  • recepten trouw
    • recepten trouw 2015
    • recepten trouw 2016
    • recepten trouw 2017
    • recepten trouw 2018
    • recepten trouw 2019
    • recepten trouw 2020
  • workshops
  • golf en gastronomie
    • Golf met Robbert
    • Italie >
      • Italie Abruzzen
      • Italie Veneto
    • Marokko Tazegzout
    • Het lievelingsgerecht >
      • Hiske vd Heuvel-Blom
      • Marieke Klosters
      • Regina Meij
      • Roland-Jan Schippers
      • Tilly Sintnicolaas
      • Uwe Goertz
    • Polen Modry Las Golf Club
    • Spanje Costa Brava >
      • Club de Golf Peralada
      • Ladies golf 1
      • Ladies golf 2
      • TorreMirona Golf Club
      • Wijn & cultuur
    • Zuid-Afrika >
      • Hermanus golf club
      • Oubaai golf club
      • Pezula golf club
      • Simola golf course
  • BLOG
    • Advocaat
    • Alvi's Drift wijnen
    • Alvi's Drift nieuwsbrief mei '19
    • Alvi's Drift nieuwsbrief sep.'19
    • Alvi's Drift nieuwsbrief apr.'20
    • Alvi's Drift nieuwsbrief jul.'20
    • Asperges
    • Belgie - Wallonie
    • Culinaire Producties gerestyled!
    • Dagboek
    • Foodconsulting
    • Frankrijk - Auvergne kaas
    • Frankrijk - Franse boeren
    • Golf & gastronomie
    • Hertog Jan Grand Prestige
    • Hoofdgerechten
    • Ierland - Harrys Shack
    • Italie - Abruzzen
    • Italie - Aosta 1
    • Italie - Aosta 2
    • Italië - Marlene appels
    • Italie - Puglia
    • Italië - Truffels uit Alba
    • Italie - Verona
    • Kerstmenu
    • Kookboeken
    • Kookboekenweek 2019
    • Kroatie - Dubrovnik
    • Letland - Riga
    • Lievelingsgerecht van...
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Moravische wijnen
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland
    • Oud & nieuw
    • Porto
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven
    • Recepten Trouw
    • Reclamewerk
    • Schotland - whisky
    • Smaakexpeditie
    • Spanje - Catalonie
    • Spanje - Jerez sherry
    • Spanje - Manchego kaas
    • Spanje - Valencia
    • Sterrenkoks
    • Thailand - Puket
    • Topingredienten
    • Topkoks
    • Trouw afscheid
    • Twente - Landgans
    • Uit de keuken van 8 - 1
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Vegetarisch
    • Veluwse streekgerechten
    • Vis & vegetarisch
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zout
    • Zuid Afrika - Hollandse wortels
    • Zuid-Afrika - Kaapstad culinair
    • Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus
    • Zuid-Afrika - Stellenbosch
    • Zuid-Afrika - Vergelegen
    • Zuid-Afrika - Waterkloof
    • Zuid-Afrika - Wijnhuis Newton Johnson
    • Zuid-Afrika - Wijnlanden
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • lezingen
    • zout
  • contact
    • contactformulier
    • workshop