Culinaire Producties
  • home
    • dagboek
  • kookboeken
  • kookboek recensies
    • 10 jaar dagelijkse kost
    • bakken met zuurdesem
    • bij de boer
    • bijzonder simpel
    • chinese take away
    • dagelijkse portie power
    • easy dinners
    • een kookboek
    • food, fit, focus
    • gewoon vegan
    • gezond zondigen
    • guilty pleasures
    • hart voor je lijf
    • hoe leef je vegan
    • keto in 15 min.
    • ketokuur
    • koken, eten, leven
    • made at home
    • makkelijk midden oosters
    • modern vegetarisch
    • ovenbijbel
    • paleo 2.0
    • plant als medicijn
    • plants only kitchen
    • proeven als een pro
    • puur
    • reisgids voor dranken
    • simply
    • stedenlust
    • vanavond vegan
    • vegan east
    • veggies and fish
    • welke wijn waarbij?
    • wijnroutes Europa
  • kinderkookboek recensies
    • bakken zoet & hartig
    • een huis vol lekkers
    • fien & teun
    • het grote kinderkookboek
    • het waanzinnig kinderkookboek
    • koken met kikker
    • pizza & pasta
    • vegetarisch 2
    • zilveren lepel voor kinderen
  • journalistiek
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten >
      • asperges
      • limburg
      • texel
      • veluwe
  • recepten trouw
    • recepten trouw 2015
    • recepten trouw 2016
    • recepten trouw 2017
    • recepten trouw 2018
    • recepten trouw 2019
    • recepten trouw 2020
  • workshops
  • golf en gastronomie
    • golf met Robbert
    • Italie >
      • Italie Abruzzen
      • Italie Veneto
    • Marokko
    • mijn drive
    • Het lievelingsgerecht >
      • Hiske vd Heuvel-Blom
      • Marieke Klosters
      • Regina Meij
      • Roland-Jan Schippers
      • Tilly Sintnicolaas
      • Uwe Goertz
    • Polen
    • Spanje Costa Brava >
      • Club de Golf Peralada
      • Ladies golf 1
      • Ladies golf 2
      • TorreMirona Golf Club
      • Wijn & cultuur
    • Turkye Belek
    • Zuid-Afrika >
      • Hermanus golf club
      • Oubaai golf club
      • Pezula golf club
      • Simola golf course
  • BLOG
    • Advocaat
    • Alvis Drift - wijnen
    • Alvis Drift - nieuwsbrief mei '19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief sep.'19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief apr.'20
    • Alvis Drift - nieuwsbrief jul.'20
    • Asperges
    • Belgie - Wallonie
    • Culinaire Producties gerestyled!
    • Dagboek
    • Foodconsulting
    • Frankrijk - Auvergne kaas
    • Frankrijk - Franse boeren
    • Golf & gastronomie
    • Hertog Jan Grand Prestige
    • Hoofdgerechten
    • Ierland - Harrys Shack
    • Italie - Abruzzen
    • Italie - Aosta 1
    • Italie - Aosta 2
    • Italië - Marlene appels
    • Italie - Puglia
    • Italië - Truffels uit Alba
    • Italie - Verona
    • Kerstmenu
    • Kookboeken
    • Kookboekenweek 2019
    • Kroatie - Dubrovnik
    • Letland - Riga
    • Lievelingsgerecht van...
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Moravische wijnen
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland
    • Oud & nieuw
    • Porto
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven
    • Recepten Trouw
    • Reclamewerk
    • Schotland - whisky
    • Smaakexpeditie
    • Spanje - Catalonie
    • Spanje - Jerez sherry
    • Spanje - Manchego kaas
    • Spanje - Valencia
    • Sterrenkoks
    • Thailand - Puket
    • Topingredienten
    • Topkoks
    • Trouw afscheid
    • Twente - Landgans
    • Uit de keuken van 8 - 1
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 3
    • Vegetarisch
    • Veluwse streekgerechten
    • Vis & vegetarisch
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zout
    • Zuid Afrika - Hollandse wortels
    • Zuid-Afrika - Kaapstad culinair
    • Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus
    • Zuid-Afrika - Stellenbosch
    • Zuid-Afrika - Vergelegen
    • Zuid-Afrika - Waterkloof
    • Zuid-Afrika - Wijnhuis Newton Johnson
    • Zuid-Afrika - Wijnlanden
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • Bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • lezingen
    • zout
  • contact
    • contactformulier
    • workshop

Kookboekrecensies


De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.


Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
​in diverse vormen verschijnen.
Vegan east - Milou van der Will

Aziatisch eten is ‘hot’. Zo ook in de vegan keuken. Van streetfood tot basisreceptuur, van spicy tot lichtvoetige Aziatische salades en zoet: 'Vegan East' biedt 80 oosterse vegangerechten, bomvol smaak, die bovendien razendsnel op tafel staan. Van 'nasi goreng vegan style' tot en met homemade boemboes, kruidenmengsels en currypasta's.

Milou van der Will heeft de oosterse kookkunsten afgekeken van haar Indische opa en vader. Met haar keuze voor een plantaardig voedingspatroon ontstond de zoektocht naar de smaken van toen in een plantaardige jas: 'Als je kiest voor plantaardig eten, betekent dat niet dat je de smaak of textuur van vlees niet mag opzoeken. Ik omarm juist al die smaken van vroeger, speur naar de lekkerste ingrediënten, experimenteer, probeer klassiekers te evenaren, of steek ze juist in een nieuw, groen jasje.'

Kook mee en maak 'no-ajam opor', sambal goreng paksoi, 'meatless tonkatsu' en op houtskool geroosterde tofu-saté. Spannend en lekker vond ik de loempia met spicy zuurkool. Ook de zoetige zaligheden als mango-kokospudding en vegan spekkoek voor bij de koffie tot en met een winterse jackfruitrendang en plantaardige Koreaanse kimchi zijn de moeite meer dan waard.

Vegan east
Auteur: Milou van derWill
Prijs: € 25,95
ISBN: 978 94 6143 239 1
Uitgever: Good Cook B.V. 
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES VEGAN EASTS
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES VEGAN EASTS
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES VEGAN EASTS
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES VEGAN EASTS
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES VEGAN EASTS
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES VEGAN EASTS

​​klik op een afbeelding voor grotere weergave
MEER KOOKBOEKRECENSIES >>
ZIE OOK KINDERKOOKBOEKRECENSIES >>
Culinaire Producties - Sonja van de Rhoer - Arnhemseweg 79 - 7331 BC Apeldoorn - +31 65 427 43 19 - sonja@culinaireproducties.nl
| home | dagboek | kookboeken | kookboekrecensies | kinderkookboekrecensies | journalistiek | 
​| recepten | recepten trouw | workshops | BLOG | golf & gastronomie | food consulting |
​| media | reclamewerk | lezingen | contact |
© Copyright Culinaire Productions | All rights reserved
​​Website powered by Design Unique
  • home
    • dagboek
  • kookboeken
  • kookboek recensies
    • 10 jaar dagelijkse kost
    • bakken met zuurdesem
    • bij de boer
    • bijzonder simpel
    • chinese take away
    • dagelijkse portie power
    • easy dinners
    • een kookboek
    • food, fit, focus
    • gewoon vegan
    • gezond zondigen
    • guilty pleasures
    • hart voor je lijf
    • hoe leef je vegan
    • keto in 15 min.
    • ketokuur
    • koken, eten, leven
    • made at home
    • makkelijk midden oosters
    • modern vegetarisch
    • ovenbijbel
    • paleo 2.0
    • plant als medicijn
    • plants only kitchen
    • proeven als een pro
    • puur
    • reisgids voor dranken
    • simply
    • stedenlust
    • vanavond vegan
    • vegan east
    • veggies and fish
    • welke wijn waarbij?
    • wijnroutes Europa
  • kinderkookboek recensies
    • bakken zoet & hartig
    • een huis vol lekkers
    • fien & teun
    • het grote kinderkookboek
    • het waanzinnig kinderkookboek
    • koken met kikker
    • pizza & pasta
    • vegetarisch 2
    • zilveren lepel voor kinderen
  • journalistiek
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten >
      • asperges
      • limburg
      • texel
      • veluwe
  • recepten trouw
    • recepten trouw 2015
    • recepten trouw 2016
    • recepten trouw 2017
    • recepten trouw 2018
    • recepten trouw 2019
    • recepten trouw 2020
  • workshops
  • golf en gastronomie
    • golf met Robbert
    • Italie >
      • Italie Abruzzen
      • Italie Veneto
    • Marokko
    • mijn drive
    • Het lievelingsgerecht >
      • Hiske vd Heuvel-Blom
      • Marieke Klosters
      • Regina Meij
      • Roland-Jan Schippers
      • Tilly Sintnicolaas
      • Uwe Goertz
    • Polen
    • Spanje Costa Brava >
      • Club de Golf Peralada
      • Ladies golf 1
      • Ladies golf 2
      • TorreMirona Golf Club
      • Wijn & cultuur
    • Turkye Belek
    • Zuid-Afrika >
      • Hermanus golf club
      • Oubaai golf club
      • Pezula golf club
      • Simola golf course
  • BLOG
    • Advocaat
    • Alvis Drift - wijnen
    • Alvis Drift - nieuwsbrief mei '19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief sep.'19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief apr.'20
    • Alvis Drift - nieuwsbrief jul.'20
    • Asperges
    • Belgie - Wallonie
    • Culinaire Producties gerestyled!
    • Dagboek
    • Foodconsulting
    • Frankrijk - Auvergne kaas
    • Frankrijk - Franse boeren
    • Golf & gastronomie
    • Hertog Jan Grand Prestige
    • Hoofdgerechten
    • Ierland - Harrys Shack
    • Italie - Abruzzen
    • Italie - Aosta 1
    • Italie - Aosta 2
    • Italië - Marlene appels
    • Italie - Puglia
    • Italië - Truffels uit Alba
    • Italie - Verona
    • Kerstmenu
    • Kookboeken
    • Kookboekenweek 2019
    • Kroatie - Dubrovnik
    • Letland - Riga
    • Lievelingsgerecht van...
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Moravische wijnen
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland
    • Oud & nieuw
    • Porto
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven
    • Recepten Trouw
    • Reclamewerk
    • Schotland - whisky
    • Smaakexpeditie
    • Spanje - Catalonie
    • Spanje - Jerez sherry
    • Spanje - Manchego kaas
    • Spanje - Valencia
    • Sterrenkoks
    • Thailand - Puket
    • Topingredienten
    • Topkoks
    • Trouw afscheid
    • Twente - Landgans
    • Uit de keuken van 8 - 1
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 3
    • Vegetarisch
    • Veluwse streekgerechten
    • Vis & vegetarisch
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zout
    • Zuid Afrika - Hollandse wortels
    • Zuid-Afrika - Kaapstad culinair
    • Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus
    • Zuid-Afrika - Stellenbosch
    • Zuid-Afrika - Vergelegen
    • Zuid-Afrika - Waterkloof
    • Zuid-Afrika - Wijnhuis Newton Johnson
    • Zuid-Afrika - Wijnlanden
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • Bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • lezingen
    • zout
  • contact
    • contactformulier
    • workshop