Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Mangiamo all'italiana
Sarah Puozzo La bella Italia Mijn goede collega, de Venetiaanse culinair journaliste en (tv-)kok Sarah Puozzo, staat voor mij symbool voor al het goede uit Italië. Deze mooie vrouw weet waar ze het culinair gezien over heeft. Haar passie voor eten en drinken werkt aanstekelijk op een ieder in haar omgeving. Mangiamo all'italiana is een reisgids die leest als een roman en je laat kennis maken met unieke culinaire en culturele belevingen in Italië. Van het mystieke wijn proeven met de paters van de Karmelietenorde in Veneto tot het eten van fluweelzachte tortellini van de godin Venus in Emilia-Romagna. In het boek staan 66 recepten uit de dampende pannen van de verschillende Italiaanse keukens. Dit is het eerste boek waarbij de bijbehorende playlist, podcast en vlogs ervoor zorgen dat je de reis volledig zelf kunt ervaren en het verhaal tot leven komt. Een unieke beleving! De Belgisch-Italiaanse Sarah Puozzo is het gezicht achter het online magazine Sarahpuozzo.com. Daarnaast is ze te zien op njam (in the mix en Open vuur) en Cheflix. Ze heeft een achtergrond in communicatie en foodjournalistiek en volgde koks-opleidingen bij gerenommeerde scholen in Parijs en Italië. In 2020 behaalde ze de ‘Master of Pasta’-titel in Italië en startte ze de eerste Pasta Academy in België en Nederland. Mangiamo all'italiana Sarah Puozzo Prijs: €34,99 ISBN: 9789401496179 Met bijbehorende playlist, podcast en vlogs Uitgeverij Lannoo |
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]