Culinaire Producties
  • home
    • dagboek
  • kookboeken
  • kookboek recensies
    • 10 jaar dagelijkse kost
    • 1000 dingen doen
    • bbq feast on fire
    • de aardappeleters
    • afvallen zonder honger
    • bakken met zuurdesem
    • big green egg I
    • big green egg II
    • borreltijd
    • boter, kaas en havermelk
    • bij de boer
    • bijzonder simpel
    • buiten eten
    • buitenkeuken
    • burgers
    • burgers en bbq bites
    • chinese take away
    • dagelijkse portie power
    • de mosterd van meus
    • easy dinners
    • easy peasy 2.0
    • een kookboek
    • eten uit de natuur
    • feest
    • food, fit, focus
    • gewoon vegan 1
    • gewoon vegan 2
    • gezond zondigen
    • groentekost
    • guilty pleasures
    • hart voor je lijf
    • het complete bbq boek
    • het kookboek v Nederland
    • hoe leef je vegan
    • keto in 15 min.
    • ketokuur
    • koken, eten, leven
    • kookboek voor chaotisch leven
    • koolhydraatarme bijbel
    • Korean vegan
    • kunst en koken
    • Loire
    • made at home
    • makkelijk midden oosters
    • mangiamo!
    • modern vegetarisch
    • natuur op je bord
    • oesterboek
    • ovenbijbel
    • paleo 2.0
    • pizzabijbel
    • plant als medicijn
    • plants only kitchen
    • proeven als een pro
    • puur
    • restaurant de kas
    • sharon gaat lokaal
    • snel arabisch
    • stedenlust
    • succesvolle seizoensgerechten
    • uitzonderlijke wisky's
    • vanavond vegan
    • vegan east
    • veggies and fish
    • vijftig tinten amore
    • vleesboek
    • welke wijn waarbij?
    • wereld rond in 80 glazen
    • wijnroutes Europa
    • zes seizoenen
    • zuurgoed
  • kinderkookboek recensies
    • bakken zoet & hartig
    • een huis vol lekkers
    • fien & teun
    • het grote kinderkookboek
    • het waanzinnig kinderkookboek
    • koken met kikker
    • koken met pettson
    • pizza & pasta
    • vegetarisch 2
    • zilveren lepel voor kinderen
  • journalistiek
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten >
      • asperges
      • limburg
      • texel
      • veluwe
  • workshops
  • golf en gastronomie
    • Golf met Robbert
    • Italie >
      • Italie Abruzzen
      • Italie Veneto
    • Marokko
    • Mijn drive
    • Het lievelingsgerecht >
      • Hiske vd Heuvel-Blom
      • Marieke Klosters
      • Regina Meij
      • Roland-Jan Schippers
      • Tilly Sintnicolaas
      • Uwe Goertz
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje >
      • Club de Golf Peralada
      • Gran Canaria-1
      • Gran Canaria-2
      • Ladies golf 1
      • Ladies golf 2
      • TorreMirona Golf Club
      • Wijn & cultuur
    • Turkije Belek - 1
    • Turkije Belek - 2
    • Turkije Belek - 3
    • Zuid-Afrika >
      • Hermanus golf club
      • Oubaai golf club
      • Pezula golf club
      • Simola golf course
  • BLOG
    • 65e kookboek
    • Advocaat
    • Alaska duurzame vis
    • Alvis Drift - wijnen
    • Alvis Drift - nieuwsbrief mei '19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief sep.'19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief apr.'20
    • Alvis Drift - nieuwsbrief jul.'20
    • Alvis Drift - wijnhuis
    • Asperges
    • Belgie - Wallonie
    • Castilla de Leon
    • Culi column nieuw
    • Culinaire Producties gerestyled!
    • Castillo de Leon
    • Dagboek
    • De Monnik dranken
    • Faia food
    • Foodconsulting
    • Frankrijk - Auvergne kaas
    • Frankrijk - Franse boeren
    • Golf & gastronomie
    • Haute cuisine en Grand Dance
    • Hertog Jan Grand Prestige
    • Hoofdgerechten
    • Ierland - Harrys Shack
    • Italie - Abruzzen
    • Italie - Aosta 1
    • Italie - Aosta 2
    • Italië - Marlene appels
    • Italie - Puglia
    • Italië - Truffels uit Alba
    • Italie - Verona
    • Kerstmenu
    • Keuken met eigen indentiteit
    • Kookboeken
    • Kookboekenweek 2019
    • Kookboekrecensies
    • Kroatie - Dubrovnik
    • Label Rouge kippen
    • Letland - Riga
    • Lievelingsgerecht van...
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Moeder kookboek
    • Moravische wijnen
    • Nieuwe wijnen
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland
    • NVGJ
    • Opname TV Gelderland
    • Oud & nieuw
    • Porto
    • Prins Hendrik Texel
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven
    • Reclamewerk
    • Rose veel meer dan een kleur
    • Schotland - whisky
    • Smaakexpeditie
    • Spanje - Catalonie
    • Spanje - Jerez sherry
    • Spanje - Manchego kaas
    • Spanje - Valencia
    • Sterrenkoks
    • Thailand - Puket
    • Topingredienten
    • Topkoks
    • Trouw afscheid
    • Turkish Airlines
    • Twente - Landgans
    • Uit de keuken van 8 - 1
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 4
    • Uit de keuken van 8 - 5
    • Uit de keuken van 8 - 6
    • Uit de keuken van 8 - 7
    • Uit de keuken van 8 - 8
    • Uit de keuken van 8 - 9
    • Uit de keuken van 8 - 10
    • Uit de keuken van 8 - 11
    • Vegetarisch
    • Veluwse streekgerechten
    • Vis & vegetarisch
    • Warre's port
    • Wine Professional 2025
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zamora 1
    • Zamora 2
    • Zamora 3
    • Zout
    • Zuid-Afrika - B&B
    • Zuid Afrika - Hollandse wortels
    • Zuid-Afrika - Kaapstad culinair
    • Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus
    • Zuid-Afrika - Stellenbosch
    • Zuid-Afrika - Vergelegen
    • Zuid-Afrika - Waterkloof
    • Zuid-Afrika - Wijnhuis Newton Johnson
    • Zuid-Afrika - Wijnlanden
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • Bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • lezingen
    • zout
  • contact
    • contactformulier
    • workshop

Kookboekrecensies


De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.


Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
​in diverse vormen verschijnen.

LOIRE, Frankrijk binnendoor
Ruud Couwenhoven

De bestseller over de Loirevallei, LOIRE, Frankrijk binnendoor is vernieuwd.  Inclusief website met Google Maps, gps-bestanden, extra tips, zoals een wijnroadtrip, 10 fietsroutes en een gratis luisterboek.
Voor iedereen die van Frankrijk, lekker eten, goede wijn, cultuur, auto- of motorrijden en fietsen houdt, een must.

Ruud Couwenhoven reist al sinds 1986 door Frankrijk en is altijd op zoek naar nieuwe verhalen voor zijn boeken, podcasts en frankrijkbinnendoor.nl. Hij neemt je mee in zijn verhalen en laat je meegenieten van zijn ervaringen.

Stap in de auto, camper of op de motor en laat je verrassen door een droomreis over rustige Franse binnenwegen en ontdek verrassende plekjes, imponerende kastelen, oude stadjes en gave dorpen. Kun je je fiets of e-bike meenemen? Doe dat dan vooral, want de Loirevallei is een fietsgebied bij uitstek! In 2021 verscheen de eerste uitgave van dit unieke boek. Met vele duizenden verkochte exemplaren is het een regelrechte bestseller. De compleet vernieuwde jubileumuitgave is vanaf nu online te bestellen en ook in de boekhandel en bij de ANWB verkrijgbaar.

In LOIRE staat alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie in de vallei van de Loire. Een wandel- en fietsgebied om van te likkebaarden en niet te ver weg. De bijzondere cover is krasvast en flexibel,  dus ook tijdens je reis is de bestseller over de Loire tegen een stootje bestand. Alle routes en adressen zijn gecontroleerd en vernieuwd en inclusief nieuwe adressen om te overnachten, lekker te eten en wijndomeinen!

Waarom dit boek over de vallei van de Loire?
Het idee voor LOIRE ontstond na een vraag via social media: “Hoi Ruud, ik ga in augustus vijf nachtjes naar de Loire. Heb jij een tip voor een paar leuke plaatsjes die héél gezellig zijn en waar je lekker kan eten en drinken? Een leuk rondje, niet te ver. Groetjes, Jennifer”.

Na de vraag van Jennifer volgden er een paar e-mails heen en weer. Zij bleek vinoloog te zijn en wilde een paar leuke dagen hebben en daarnaast relaxed genieten bij de Loire. De wijnen uit de vallei van de Loire waren nog een beetje een blinde vlek in haar wijnkennis en dus was een van haar wensen om bij goede wijnboeren te kunnen proeven. Haar vraag hield mij bezig en ik besloot een Wijn Roadtrip Loire te maken en die online te plaatsen.
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES LOIRE
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES LOIRE
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES LOIRE
Om aan Jennifers vraag naar goede wijndomeinen te voldoen, kon ik terugvallen op kennis en kunde in de familie. Marian en ik zijn vaak te vinden in de wijnwinkel van onze zoon Jordi. Hij runt in het hartje van Parijs, niet ver van de Bastille, de wijnwinkel Le Sourire au pied de l’échelle. In deze wijnwinkel worden wijnen verkocht van kleinschalige Franse wijnboeren die rechtstreeks bij hen worden ingekocht. Jordi is zelf betrokken bij de inkoop, het proeven en keuren van de wijn die in de winkel verkocht wordt, en als caviste, dat is een wijn- en drankadviseur, weet Jordi zijn klanten altijd te verrassen met een goede fles wijn. Hij behoort al meer dan tien jaar tot de beste cavistes van Frankrijk. Sinds oktober 2024 is hij zelfs doorgedrongen tot het selecte gezelschap van de acht beste cavistes van Frankrijk die in Cognac streden om de titel Meilleur Caviste de France. Dit is een tweejaarlijks evenement waar meer dan driehonderd wijnadviseurs uit heel Frankrijk aan meedoen.

Ik bedacht dus een route langs de rivier de Loire die Jennifer kon volgen en Jordi zocht er goede wijndomeinen bij. Deze Wijn Roadtrip Loire staat als extra bonus achter in het boek en helpt je bijzondere adressen te vinden om de lekkerste wijnen uit de vallei van de Loire te proeven. De route is ook een aanrader als je niet veel om wijn geeft en is een mooi alternatief om Parijs rechtsom te passeren.

Jordi is vooral een sportieve wijnkenner: hij heeft eens vanuit Parijs op zijn racefiets een vierdaagse tocht langs de Loire gemaakt, die eindigde in de gezellige stad Angers. Zijn ervaringen met een meerdaagse fietstocht langs de Loire vind je terug in het hoofdstuk Fietsen bij de Loire. Om een meerdaagse fietstocht langs de Loire te maken, hoef je echter absoluut geen wielrenner te zijn. De prachtige fietsroute La Loire à Vélo is ideaal om te fietsen of te e-biken over rustige en soms zelfs autovrije wegen, en een echte aanrader. Waarom? Dat ontdek je in de loop van dit boek.

Een van de mooiste riviervalleien van Europa
De Loirevallei is meer dan wijngaarden, wijndorpen en goede wijndomeinen. Wil je met de auto (met of zonder caravan), motor of camper een van de mooiste riviervalleien van Europa verkennen? In de hoofdstukken deel ik met plezier mijn ervaringen die ik in meer dan 25 jaar bij de Loire heb opgedaan.
CULINAIRE PRODUCTIES RUUD COUWENHOVEN
De fietstochten en road trips laten je een onvergetelijke tijd in de vallei van de Loire beleven en zijn allemaal in de praktijk getest. De opdracht aan mijzelf was om een boek te schrijven dat anders is dan alle andere reisboeken die ooit over de Loire zijn geschreven.

Natuurlijk laat ik bijvoorbeeld bekende en onbekende kastelen in de Loirevallei de revue passeren, maar je zult er geen uitgebreide beschrijvingen en historische feiten over lezen. Dit is mijn verhaal over de Loire en hoe ik deze prachtige streek heb ervaren en nog steeds ervaar. Er staan lekker veel compleet beschreven fietstochten en dagtrips met de auto in, zodat het jouw handleiding is om de Loirevallei te verkennen. De tips van locals en de expert-interviews geven je nog meer handvatten voor je vakantie.


Het diverse landschap, de indrukwekkende kastelen, de leuke wijndorpen, de middeleeuwse stadjes en de heerlijke lokale keuken zorgen ervoor dat je tijd tekortkomt om van alles te genieten. Ik weet bijna zeker dat je na een eerste kennismaking zult terugkeren, want in de vallei van de Loire verveel je je geen moment.

De afstand vanaf de Nederlandse grens hoeft geen excuus te zijn, want met circa 700 kilometer naar Saumur en zelfs minder tot aan Tours is het een afstand die makkelijk is te overbruggen. In het boek staan twee alternatieven om vanaf de Belgische grens met Frankrijk relaxed binnendoor te reizen. Doe er gewoon een paar dagen over om bij de Loire te komen en maak van je reis ook een vakantie! Dat is wat Frankrijk Binnendoor zo leuk maakt. Met de twee alternatieven links of rechts om Parijs heb ik de route naar de Loire alvast voor je uitgestippeld.



​​
LOIRE, Frankrijk binnendoor
Auteur: Ruud Couwenhoven
ISBN: 9789083010694
Prijs: € 25,00 inclusief gratis luisterboek!

CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES LOIRE
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES LOIRE
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES LOIRE
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES LOIRE
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES LOIRE
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES LOIRE
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES LOIRE
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES LOIRE
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES LOIRE
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES LOIRE
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES LOIRE
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES LOIRE
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES LOIRE
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES LOIRE
CULINAIRE PRODUCTIES KOOKBOEKRECENSIES LOIRE
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]
Fotos: Frankrijk Binnendoor
MEER KOOKBOEKRECENSIES >>
ZIE OOK KINDERKOOKBOEKRECENSIES >>
Culinaire Producties - Sonja van de Rhoer - Arnhemseweg 79 - 7331 BC Apeldoorn - +31 65 427 43 19 - [email protected]
| home | dagboek | kookboeken | kookboekrecensies | kinderkookboekrecensies | journalistiek | 
​| recepten | workshops | BLOG | golf & gastronomie | food consulting | media | reclamewerk | lezingen | contact |
© Copyright Culinaire Productions | All rights reserved
  • home
    • dagboek
  • kookboeken
  • kookboek recensies
    • 10 jaar dagelijkse kost
    • 1000 dingen doen
    • bbq feast on fire
    • de aardappeleters
    • afvallen zonder honger
    • bakken met zuurdesem
    • big green egg I
    • big green egg II
    • borreltijd
    • boter, kaas en havermelk
    • bij de boer
    • bijzonder simpel
    • buiten eten
    • buitenkeuken
    • burgers
    • burgers en bbq bites
    • chinese take away
    • dagelijkse portie power
    • de mosterd van meus
    • easy dinners
    • easy peasy 2.0
    • een kookboek
    • eten uit de natuur
    • feest
    • food, fit, focus
    • gewoon vegan 1
    • gewoon vegan 2
    • gezond zondigen
    • groentekost
    • guilty pleasures
    • hart voor je lijf
    • het complete bbq boek
    • het kookboek v Nederland
    • hoe leef je vegan
    • keto in 15 min.
    • ketokuur
    • koken, eten, leven
    • kookboek voor chaotisch leven
    • koolhydraatarme bijbel
    • Korean vegan
    • kunst en koken
    • Loire
    • made at home
    • makkelijk midden oosters
    • mangiamo!
    • modern vegetarisch
    • natuur op je bord
    • oesterboek
    • ovenbijbel
    • paleo 2.0
    • pizzabijbel
    • plant als medicijn
    • plants only kitchen
    • proeven als een pro
    • puur
    • restaurant de kas
    • sharon gaat lokaal
    • snel arabisch
    • stedenlust
    • succesvolle seizoensgerechten
    • uitzonderlijke wisky's
    • vanavond vegan
    • vegan east
    • veggies and fish
    • vijftig tinten amore
    • vleesboek
    • welke wijn waarbij?
    • wereld rond in 80 glazen
    • wijnroutes Europa
    • zes seizoenen
    • zuurgoed
  • kinderkookboek recensies
    • bakken zoet & hartig
    • een huis vol lekkers
    • fien & teun
    • het grote kinderkookboek
    • het waanzinnig kinderkookboek
    • koken met kikker
    • koken met pettson
    • pizza & pasta
    • vegetarisch 2
    • zilveren lepel voor kinderen
  • journalistiek
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten >
      • asperges
      • limburg
      • texel
      • veluwe
  • workshops
  • golf en gastronomie
    • Golf met Robbert
    • Italie >
      • Italie Abruzzen
      • Italie Veneto
    • Marokko
    • Mijn drive
    • Het lievelingsgerecht >
      • Hiske vd Heuvel-Blom
      • Marieke Klosters
      • Regina Meij
      • Roland-Jan Schippers
      • Tilly Sintnicolaas
      • Uwe Goertz
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje >
      • Club de Golf Peralada
      • Gran Canaria-1
      • Gran Canaria-2
      • Ladies golf 1
      • Ladies golf 2
      • TorreMirona Golf Club
      • Wijn & cultuur
    • Turkije Belek - 1
    • Turkije Belek - 2
    • Turkije Belek - 3
    • Zuid-Afrika >
      • Hermanus golf club
      • Oubaai golf club
      • Pezula golf club
      • Simola golf course
  • BLOG
    • 65e kookboek
    • Advocaat
    • Alaska duurzame vis
    • Alvis Drift - wijnen
    • Alvis Drift - nieuwsbrief mei '19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief sep.'19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief apr.'20
    • Alvis Drift - nieuwsbrief jul.'20
    • Alvis Drift - wijnhuis
    • Asperges
    • Belgie - Wallonie
    • Castilla de Leon
    • Culi column nieuw
    • Culinaire Producties gerestyled!
    • Castillo de Leon
    • Dagboek
    • De Monnik dranken
    • Faia food
    • Foodconsulting
    • Frankrijk - Auvergne kaas
    • Frankrijk - Franse boeren
    • Golf & gastronomie
    • Haute cuisine en Grand Dance
    • Hertog Jan Grand Prestige
    • Hoofdgerechten
    • Ierland - Harrys Shack
    • Italie - Abruzzen
    • Italie - Aosta 1
    • Italie - Aosta 2
    • Italië - Marlene appels
    • Italie - Puglia
    • Italië - Truffels uit Alba
    • Italie - Verona
    • Kerstmenu
    • Keuken met eigen indentiteit
    • Kookboeken
    • Kookboekenweek 2019
    • Kookboekrecensies
    • Kroatie - Dubrovnik
    • Label Rouge kippen
    • Letland - Riga
    • Lievelingsgerecht van...
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Moeder kookboek
    • Moravische wijnen
    • Nieuwe wijnen
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland
    • NVGJ
    • Opname TV Gelderland
    • Oud & nieuw
    • Porto
    • Prins Hendrik Texel
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven
    • Reclamewerk
    • Rose veel meer dan een kleur
    • Schotland - whisky
    • Smaakexpeditie
    • Spanje - Catalonie
    • Spanje - Jerez sherry
    • Spanje - Manchego kaas
    • Spanje - Valencia
    • Sterrenkoks
    • Thailand - Puket
    • Topingredienten
    • Topkoks
    • Trouw afscheid
    • Turkish Airlines
    • Twente - Landgans
    • Uit de keuken van 8 - 1
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 4
    • Uit de keuken van 8 - 5
    • Uit de keuken van 8 - 6
    • Uit de keuken van 8 - 7
    • Uit de keuken van 8 - 8
    • Uit de keuken van 8 - 9
    • Uit de keuken van 8 - 10
    • Uit de keuken van 8 - 11
    • Vegetarisch
    • Veluwse streekgerechten
    • Vis & vegetarisch
    • Warre's port
    • Wine Professional 2025
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zamora 1
    • Zamora 2
    • Zamora 3
    • Zout
    • Zuid-Afrika - B&B
    • Zuid Afrika - Hollandse wortels
    • Zuid-Afrika - Kaapstad culinair
    • Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus
    • Zuid-Afrika - Stellenbosch
    • Zuid-Afrika - Vergelegen
    • Zuid-Afrika - Waterkloof
    • Zuid-Afrika - Wijnhuis Newton Johnson
    • Zuid-Afrika - Wijnlanden
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • Bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • lezingen
    • zout
  • contact
    • contactformulier
    • workshop