Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
De mosterd van Meus - Op zoek naar dagelijkse kost in de wereld
Jeroen Meus Kijk je ook altijd met veel plezier naar Jeroen Meus met zijn programma Dagelijkse Kost op de Belgische televisie? Als hij praat en kookt, krijg je vanzelf zin in eten. In ‘De mosterd van Meus’ vertelt Jeroen over de culinaire inspiratie die hij opdeed tijdens zijn reizen naar Zweden, Georgië, Mexico (Oxaca), Turkije, Schotland en Italië (Calabrië) en waarmee hij in zijn eigen keuken aan de slag ging. Hij laat ons kennismaken met de plaatselijke gebruiken, deelt geweldige recepten en geeft tips voor je voorraadkast. Ik heb genoten van zijn verhalen, niet alleen over de lokale gerechten en dranken, maar vooral over de mensen, de natuur en cultuur in de betreffende landen. De informatie over de diverse ingrediënten en producten en – niet te vergeten – de prachtige reportagefoto’s die Jeroen zelf maakte. Jeroen Meus is gek op dagelijkse kost! Thuis in zijn keuken in Leuven heeft hij de afgelopen veertien jaar meer dan 3000 recepten gemaakt, Vlaamse klassiekers maar ook klassiekers uit het buitenland. Hij ontmoette er plaatselijke chefs en in de keuken van alledaagse mensen ontdekt hij bijzondere verhalen, lokale ingrediënten en nieuwe recepten. Jeroen Meus (1978) is zonder twijfel Vlaanderens bekendste tv-kok. Hij begon zijn carrière als mede-eigenaar van restaurant Luzine in Leuven, maar hij brak pas echt door bij het grote publiek dankzij het populaire kookprogramma Dagelijkse kost. Ook de reeks gelijknamige kookboeken is enorm succesvol. In 2022 won Meus de prestigieuze Johannes van Damprijs, een carrièreprijs voor buitengewone verdiensten voor de verspreiding van gastronomische kennis. De kanelbullar brengen warmte in deze herfst- en wintermaanden. |
Kanelbullar
De typische twist aan deze zoete kaneelbollen moet je even in de vingers krijgen, maar voor de rest is het recept niet uitdagend. Zet de koffie maar vast klaar: het is fika-tijd.
De typische twist aan deze zoete kaneelbollen moet je even in de vingers krijgen, maar voor de rest is het recept niet uitdagend. Zet de koffie maar vast klaar: het is fika-tijd.
Ingredienten:
Voor het deeg:
Voor de vulling:
De mosterd van Meus - Jeroen Meus ISBN 978 90 223 4114 8 Prijs: € 29,99 Uitgeverij Manteau |
Bereiding:
|
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]