Culinaire Producties
  • home
    • dagboek
  • kookboeken
  • kookboek recensies
    • 10 jaar dagelijkse kost
    • 1000 dingen doen
    • bbq feast on fire
    • de aardappeleters
    • afvallen zonder honger
    • bakken met zuurdesem
    • big green egg I
    • big green egg II
    • borreltijd
    • boter, kaas en havermelk
    • bij de boer
    • bijzonder simpel
    • buiten eten
    • buitenkeuken
    • burgers
    • burgers en bbq bites
    • chinese take away
    • dagelijkse portie power
    • de mosterd van meus
    • easy dinners
    • easy peasy 2.0
    • een kookboek
    • eten uit de natuur
    • feest
    • food, fit, focus
    • gewoon vegan 1
    • gewoon vegan 2
    • gezond zondigen
    • groentekost
    • guilty pleasures
    • hart voor je lijf
    • het complete bbq boek
    • het kookboek v Nederland
    • hoe leef je vegan
    • keto in 15 min.
    • ketokuur
    • koken, eten, leven
    • kookboek voor chaotisch leven
    • koolhydraatarme bijbel
    • Korean vegan
    • kunst en koken
    • made at home
    • makkelijk midden oosters
    • mangiamo!
    • modern vegetarisch
    • natuur op je bord
    • oesterboek
    • ovenbijbel
    • paleo 2.0
    • pizzabijbel
    • plant als medicijn
    • plants only kitchen
    • proeven als een pro
    • puur
    • restaurant de kas
    • sharon gaat lokaal
    • snel arabisch
    • stedenlust
    • succesvolle seizoensgerechten
    • uitzonderlijke wisky's
    • vanavond vegan
    • vegan east
    • veggies and fish
    • vijftig tinten amore
    • vleesboek
    • welke wijn waarbij?
    • wereld rond in 80 glazen
    • wijnroutes Europa
    • zes seizoenen
    • zuurgoed
  • kinderkookboek recensies
    • bakken zoet & hartig
    • een huis vol lekkers
    • fien & teun
    • het grote kinderkookboek
    • het waanzinnig kinderkookboek
    • koken met kikker
    • koken met pettson
    • pizza & pasta
    • vegetarisch 2
    • zilveren lepel voor kinderen
  • journalistiek
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten >
      • asperges
      • limburg
      • texel
      • veluwe
  • workshops
  • golf en gastronomie
    • Golf met Robbert
    • Italie >
      • Italie Abruzzen
      • Italie Veneto
    • Marokko
    • Mijn drive
    • Het lievelingsgerecht >
      • Hiske vd Heuvel-Blom
      • Marieke Klosters
      • Regina Meij
      • Roland-Jan Schippers
      • Tilly Sintnicolaas
      • Uwe Goertz
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje >
      • Club de Golf Peralada
      • Gran Canaria-1
      • Gran Canaria-2
      • Ladies golf 1
      • Ladies golf 2
      • TorreMirona Golf Club
      • Wijn & cultuur
    • Turkije Belek - 1
    • Turkije Belek - 2
    • Turkije Belek - 3
    • Zuid-Afrika >
      • Hermanus golf club
      • Oubaai golf club
      • Pezula golf club
      • Simola golf course
  • BLOG
    • 65e kookboek
    • Advocaat
    • Alaska duurzame vis
    • Alvis Drift - wijnen
    • Alvis Drift - nieuwsbrief mei '19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief sep.'19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief apr.'20
    • Alvis Drift - nieuwsbrief jul.'20
    • Asperges
    • Belgie - Wallonie
    • Castilla de Leon
    • Culi column nieuw
    • Culinaire Producties gerestyled!
    • Castillo de Leon
    • Dagboek
    • De Monnik dranken
    • Faia food
    • Foodconsulting
    • Frankrijk - Auvergne kaas
    • Frankrijk - Franse boeren
    • Golf & gastronomie
    • Haute cuisine en Grand Dance
    • Hertog Jan Grand Prestige
    • Hoofdgerechten
    • Ierland - Harrys Shack
    • Italie - Abruzzen
    • Italie - Aosta 1
    • Italie - Aosta 2
    • Italië - Marlene appels
    • Italie - Puglia
    • Italië - Truffels uit Alba
    • Italie - Verona
    • Kerstmenu
    • Keuken met eigen indentiteit
    • Kookboeken
    • Kookboekenweek 2019
    • Kookboekrecensies
    • Kroatie - Dubrovnik
    • Label Rouge kippen
    • Letland - Riga
    • Lievelingsgerecht van...
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Moeder kookboek
    • Moravische wijnen
    • Nieuwe wijnen
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland
    • NVGJ
    • Opname TV Gelderland
    • Oud & nieuw
    • Porto
    • Prins Hendrik Texel
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven
    • Reclamewerk
    • Rose veel meer dan een kleur
    • Schotland - whisky
    • Smaakexpeditie
    • Spanje - Catalonie
    • Spanje - Jerez sherry
    • Spanje - Manchego kaas
    • Spanje - Valencia
    • Sterrenkoks
    • Thailand - Puket
    • Topingredienten
    • Topkoks
    • Trouw afscheid
    • Turkish Airlines
    • Twente - Landgans
    • Uit de keuken van 8 - 1
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 4
    • Uit de keuken van 8 - 5
    • Uit de keuken van 8 - 6
    • Uit de keuken van 8 - 7
    • Uit de keuken van 8 - 8
    • Uit de keuken van 8 - 9
    • Uit de keuken van 8 - 10
    • Uit de keuken van 8 - 11
    • Vegetarisch
    • Veluwse streekgerechten
    • Vis & vegetarisch
    • Warre's port
    • Wine Professional 2025
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zamora 1
    • Zamora 2
    • Zamora 3
    • Zout
    • Zuid-Afrika - B&B
    • Zuid Afrika - Hollandse wortels
    • Zuid-Afrika - Kaapstad culinair
    • Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus
    • Zuid-Afrika - Stellenbosch
    • Zuid-Afrika - Vergelegen
    • Zuid-Afrika - Waterkloof
    • Zuid-Afrika - Wijnhuis Newton Johnson
    • Zuid-Afrika - Wijnlanden
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • Bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • lezingen
    • zout
  • contact
    • contactformulier
    • workshop

Zamora 3

7/11/2024

0 Comments

 

Castilla y Leon - deel 3

Culinair, cultuur en nog meer wijn in Zamora, Toro en Arribes

Het leuke van het rijden van de Rutas del Vino (wijnroute) in Castilla y Léon is dat er onderweg meer te beleven is dan alleen wijn. Zo leerden we tijdens ons reisje de ins en outs van de gastronomie in de drie betreffende regio’s. We volgden een chocolade workshop, bakten koekjes, maakten jam, bezochten een olijfoliemuseum, doken onder de grond op zoek naar de oudste wijnkelders en maakten een ecologische boottocht op de Duero op de grens van Spanje en Portugal. En… bezochten een Deense wijnboer in het nog enigszins onbekende wijngebied: Arribes.
Gastronomie in Castilla y Léon
Houd je van een eerlijke keuken, zonder poespas en gerechten bereid met lokale producten dan ben je hier aan het goede adres.

Zodra je aan tafel zit, komt de wijn op tafel, vergezeld van een schaal met rauwe (Iberico of Serrano)ham, diverse worstsoorten, zoals chorizo en bloedworst en de lokale kaas Zamorano.

​Zamorana wordt gemaakt van rauwe schapenmelk, afkomstig van de lokale Churra- en Castiliaanse schapenrassen. Vervolgens komen de schalen op tafel voor het hoofdgerecht. Een ieder kiest zelf waar hij/zij zin in heeft. Groenten in tempurabeslag, salades met tomaat en vaak weer kaas, heerlijke rauw gemarineerde of gebakken pulpo met aardappelpuree, vis en dan vooral de specialiteit Bacalao (kabeljauw) of vlees (Hornazo de Salamanca, met vlees gevulde pie) en een dessert zoals periquillos en perronillas).
[ klik op een afbeelding voor grotere weergave ]

Aanrader: Restaurante España in Fermoselle
​Wat een leuk restaurant en wat een mooie invulling van de traditionele Zamorana keuken. Hier wordt lokaal gekookt, maar met een moderne twist. De vrouwelijke chef-kok Mar Marcos is al de derde generatie die in dit restaurant kookt. Ze is trots op de door haar gewonnen prijzen voor beste vrouwelijke chef-kok. Haar tomatensalade was top, net als de bacalao (kabeljauw), het lamsvlees, de slakken en het Sayaguesa rundvlees. En dat allemaal voor een super lage prijs.
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Restaurante España
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Restaurante España
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Restaurante España
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Restaurante España
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Restaurante España
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Restaurante España
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Restaurante España

Wijnkelders in Fermoselle
Fermoselle staat bekend als het stadje met de 1000 wijnkelders. Achter bijna elke kelderdeur gaat een trap naar beneden naar een ondergrondse wijnkelder, die in de Middeleeuwen is gegraven/gehakt in de rotsen. Deze kelders behielden en behouden hun perfecte constante temperatuur en vochtigheid voor de opslag van de wijn. De kelders zijn onder leiding van een Spaanstalige gids te bezoeken.
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Wijnkelders in Fermoselle
CULINAIRE PRODUCTIES BLOG ZAMORA 3 - Wijnkelders in Fermoselle
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Wijnkelders in Fermoselle
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Wijnkelders in Fermoselle
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Wijnkelders in Fermoselle
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Wijnkelders in Fermoselle

DourOliva olijfoliemuseum in Fermoselle
DourOliva is een pure extra vierge olijfolie, gemaakt van olijven die zijn geoogst in het natuurpark “Los Arribes del Duero”, een biosfeerreservaat. Deze olijfolie wordt verkregen door koude persing en mechanische procedures, waarbij olijven op hun optimale rijpheidspunt zorgvuldig worden geselecteerd. Hierdoor behoudt de olie zijn essentiële vetzuren, vitamine E en natuurlijke antioxidanten, zonder toevoegingen. DourOliva olie is een extra vierge olijfolie van de hoogste kwaliteit met een beperkte productie.

Wij bezochten het gloednieuwe bijbehorende museum, waar nog hard wordt gewerkt om het te vervolmaken. Veel informatie over de lokale geschiedenis en productie van Arribes olijfolie, oude persmachines en gebruiks-voorwerpen die bij de productie van olijfolie aan de orde komen..
​
www.douroliva.com
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Olijfmuseum in Fermoselle
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Olijfmuseum in Fermoselle
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Olijfmuseum in Fermoselle

CULINAIRE WORKSHOPS

Chocolade workshop
Houd je van chocolade en wie doet dat niet, volg dan een workshop chocolade en bonbons maken bij de ambachtelijke chocolatier Refart in Zamora. Dit is een klein familiebedrijf, dat de prijs ‘ ambachtslieden van het jaar’ heeft gewonnen. Zij maken gebruik  van de beste duurzaam geteelde cacaobonen en dat proef je.

Tijdens de workshop leer je onder andere chocolade tempereren op een marmeren werkblad. Tempereren is het smelten van de chocolade druppels ( kleine stukjes chocolade, eenvoudiger te smelten) en deze vervolgens op de juiste temperatuur te brengen door het met een metalen spatel en een paletmes snel uit te strijken. Gemakkelijk is anders, dat bleek toen wij het mochten proberen. Deze techniek behoort tot het vakmanschap van de chocolatier.

We proefden de specialiteit van het huis: een bonbon van witte chocolade, gevuld met lokale kaas en wijn ( Tinta de Toro). Voor de liefhebber!

De workshop wordt in principe in het Spaans gegeven, maar bij aanmelding kan worden gevraagd naar een Engelstalige versie.

www.chocolaterefart.com
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Chocolade workshop
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Chocolade workshop
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Chocolade workshop

Brood en koekjes workshop

Bij Hermanos Coomonte, schuin tegenover Viña Ver (zie blog Zamora 2), in Corrales del Vino ( Zamora) bakt de derde generatie Coomonte al 76 jaar brood en koekjes in de houtoven. Er worden geen additieven of conserveermiddelen gebruikt.

Er kan op afspraak een workshop worden gepland voor het bakken van brood of koekjes, bijvoorbeeld de bolletjes met anijs, een soort Friese dumkes.
​
www.panaderiacoomonte.com
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Brood en koekjes workshop
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Brood en koekjes workshop
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Brood en koekjes workshop
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Brood en koekjes workshop
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Brood en koekjes workshop

Jam workshop

Mermeladeria Oh Saúco in het natuurpark Arribes Zamorano.

Bij Teresa Cotorruelo Rodriguez maak je jams, chutneys en likeuren van biologische ingrediënten. Ook kun je workshops gefermenteerd en kiemgroenten en vegetarisch koken volgen.

Of iets heel anders, een lesje yoga. Geen zin om zelf te koken? Teresa heeft een schattig winkeltje met haar eigen heerlijke inmaakproducten.
​
www.mermeladeriaohsauco.com
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Jam workshop
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Jam workshop
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Jam workshop
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Jam workshop

WAAR OVERNACHTEN

Posado Castillo del Buen Amor Zamora
Laat je een of meerdere nachten verwennen in een echt kasteel met meer dan duizend jaar geschiedenis. In de 11e eeuw was deze posada een militair fort met een slotgracht. In de 15e eeuw behoorde het toe aan de katholieke vorsten, die het gebruikten om hun troepen te bevoorraden voordat ze Toro innamen in de opvolgingsoorlog van Isabel de Katholieke tegen Juana la Beltraneja.

In 1478 verwierf Alonso de Fonseca y Quijada, bisschop van Ávila, het bouwwerk en transformeerde het fort tot een statig paleishuis vol unieke architectonische details. Zijn doel om hier samen met zijn geliefde Doña Teresa de las Cuevas te gaan wonen, weg van de roddels van de nabijgelegen villa's. Vanaf dat moment noemde de populaire legende het kasteel Buen Amor, ter ere van de gevoelens van de bisschop voor Doña Teresa.Na de dood van Don Alonso en Doña Teresa werd het kasteel niet meer bewoond en werd het al snel gebruikt als landbouwopslagplaats. Dit gebruik zal enkele eeuwen blijven bestaan.

Restauratie in 1958
In een aanzienlijke staat van verlatenheid werd het kasteel verworven door de hoteliers familie Fernández de Trocóniz, die een belangrijke restauratie uitvoerde waardoor het kasteel zijn vroegere pracht terugkreeg. ​Door als posada de deuren te openen, heeft de familie het kasteel in perfecte staat kunnen houden zodat toekomstige generaties er ook van kunnen genieten.
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Posado Castillo del Buen Amor
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Posado Castillo del Buen Amor
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Posado Castillo del Buen Amor
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Posado Castillo del Buen Amor
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Posado Castillo del Buen Amor
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Posado Castillo del Buen Amor
De keuken van Castillo del Buen Amor zet zich in voor klassieke Castiliaanse gerechten met een persoonlijk tintje. Op tafel staan ​​uitgebreide gerechten en langzaam gegaarde stoofschotels, allemaal met hoogwaardige producten uit de buurt.
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Posado Castillo del Buen Amor
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Posado Castillo del Buen Amor
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Posado Castillo del Buen Amor
​www.buenamor.net

Hotel Doña Urraca Arribes
Een heel andere plek om te overnachten is de meer eenvoudige posada in de Arribes. Geniet hier van het prachtige uitzicht vanaf het terras over het natuurpark Arribes del Duero en het plaatsje Fermoselle.
​
Ideaal als uitgangspunt voor een bezoek aan de Arribes, de jammakerij en een boottocht over de Duero.
​
https://www.posadadonaurraca.es/en
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Hotel Doña Urraca Arribes
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Hotel Doña Urraca Arribes

Ecologische boottocht tussen Spanje en Portugal
Water ontspant altijd en daarop vormt deze tocht met een elektrische boot over de Duero van Portugal naar Spanje geen uitzondering. We worden verwelkomd aan boord met de woorden: ‘Silence’.

Onze vrouwelijke gids spreekt zacht op bijna declamerende toon en vertelt – helaas alleen in het Spaans en Portugees– over de flora en fauna die we tegenkomen op, in en langs de rivier. We genieten van de steile rotswanden, de begroeiing, de otters, de arenden op hun nest en de gieren die overvliegen. Op het tv scherm wordt het een en ander uitgelegd in het Engels, zodat we er samen met de gekregen brochure wel uitkwamen.

Arribes Environmental Cruises
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Ecologische boottocht
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Ecologische boottocht
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Ecologische boottocht
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Ecologische boottocht
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Ecologische boottocht

Bodega Frontio in Arribe
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Bodega Frontio
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Bodega Frontio
Toch nog een wijnmaker die ik niet wil vergeten. Met zijn wilde bos haren en zijn stoere Scandinavische uitstraling is de Deense Thyge Benned Jensen (Chus) een bezoekje zeker waard.

Hij is bevriend met Jose Beneitez Lopez van Bodega el Hato y el Garabato en heeft dezelfde filosofie met betrekking tot het maken van wijn. Chus gaat echter nog een stapje verder en kiest ervoor om natuurwijn te maken.
​Zo proeven wij onder andere een orange wijn, de Puesta en Chus 2022 en de Bingo 2022 van verschillende variëteiten van 100 jaar oude stokken.

Bodega Frontio in Arribes

Wandelen naar Mirador de Las Barrancas (uitzichtpunt)
De Mirador de las Barrancas ligt op een van de mooiste plekken om de canyon (spectaculaire kloof) ontstaan door de rivier de Douro (of Duero op z’n Spaans) te bewonderen.

​Begin je wandeling bij de Ermita Nuestra Señora del Castillo waar je bij het kerkje gratis kunt parkeren. Er is een korte route, maar de liefhebber loopt – wel goede wandelschoenen aan - naar de Mirador. Het uitzicht is alle moeite waard!
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Mirador de Las Barrancas
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Mirador de Las Barrancas
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Mirador de Las Barrancas
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Mirador de Las Barrancas
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Mirador de Las Barrancas
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Mirador de Las Barrancas
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Mirador de Las Barrancas
CULINAIRE PRODUCTIES ZAMORA 3 - Mirador de Las Barrancas
0 Comments



Leave a Reply.

    BLOG

    Culinaire Producties

    culinaire producties blog sonja van de rhoer

    Sonja van de Rhoer

    Opgegroeid:
    als dochter van een
    dranken groothandelaar en limonadefabrikant
    en
    dronk haar eerste glas Beaujolais (Fleurie) als zesjarige, verdund met
    water, tijdens het
    zondagse diner.

    Is docent:
    Koken en Voedingsleer

    Werkte als:
    elektrohuishoudkundige
    bij het Energiebedrijf in
    Den Haag.

    Gaf jarenlang:
    kooklessen en lezingen
    over gezonde voeding aan leden van vrouwen-
    bonden en plattelandsvrouwen- verenigingen.

    Verzorgt:
    reportages, interviews en recepten.

    Kookt:
    voor de fotografie en
    verzorgt samen met
    fotografe Inez Pleizier
    de styling.
    Het resultaat van alle inspanningen in de
    keuken wordt door haar visueel vastgelegd en gepubliceerd.​
    ​ 
    Gepassioneerd:
    golfer met de juiste concentratie en bekeken course management.
    Als ze bij de Veluwse Golf
    Club speelt, geniet ze van wind in de haren, zon op
    ​het gezicht en spelen maar.

    Persoonlijke missie:
    mensen te laten ervaren wat ultieme smaakbeleving is, zodat zij uiteindelijk kiezen voor kwaliteit.
    Culinaire Producties - Column Rhoerbak Golf - Passie4Golf
    Fotografie: ​Ruud Taal

    Schrijft:
    de column "Rhoerbakgolf"
    op de website Passie4Golf 
    en
    wekelijks recepten voor Dagblad Trouw.

    Heeft:
    ruim 60 kookboeken op
    haar naam staan, waar-
    onder het Margriet
    kookboek
    (23ste druk) en het grote Vegetarisch
    Basiskookboek.​​​

    Persoonlijke missie:
    mensen te laten ervaren
    wat ultieme smaakbeleving
    is, zodat zij uiteindelijk
    kiezen voor kwaliteit.

    Archives

    June 2025
    December 2024
    July 2024
    June 2024
    February 2024
    October 2023
    June 2023
    April 2023
    June 2022
    March 2022
    January 2022
    November 2021
    October 2021
    June 2021
    May 2021
    January 2021
    December 2020
    September 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    March 2020
    December 2019
    November 2019
    October 2019
    September 2019
    August 2019
    June 2019
    March 2019
    February 2019
    May 2018
    April 2018
    March 2018
    December 2017
    October 2017
    July 2017
    May 2017
    April 2017
    March 2017
    February 2017
    January 2017
    November 2016
    September 2016
    August 2016
    July 2016
    May 2016
    April 2016
    March 2016
    February 2016
    January 2016
    December 2015
    November 2015

    Categories

    All

    Volg mij

    RSS

    RSS Feed

    Culinaire Producties - Chocolademouse
    Chocolade mousse
    Culinaire Producties - Roergemakken asperges
    Roergebakken asperges
    Culinaire Producties - Creoolse erwtensoep
    Creoolse erwtensoep
    Culinaire Producties - Frambozencharlotte
    Frambozencharlotte
    Foto
    Fruit Tiramisu
    Foto
    Gegrilleerde groenten
    Foto
    Gemarineerde oesters
    Foto
    Zalm op kruidensalade
    Foto
    Sashimi van tonijn
    Foto
    Hazenpeper
    Foto
    Gevulde Portobello
    Foto
    Advocaat
    Foto
    Kaiserschmarren
    Foto
    Aardbeien meloen salade
    Foto
    Pastasalade
    Foto
    Zuurkoolstamppot
    Foto
    Voorjaarsgerechten
    Foto
    Salade van Opperdoezer ronde & groene asperges
    Foto
    Gegratineerde hutspot
    Foto
    Tonijn op Japanse wijze
    Foto
    Hazenpeper met Roquefort en ontbijtkoek
    Foto
    Pasta met roodbaars
    Foto
    Witloftaart met comte en walnoten
    Foto
    Komkommersoep
    Foto
    Blini's met gerookte zalm
    Foto
    Groene salade met kruiden & bloemen
    Foto
    Salade met roergebakken asperges
    Foto
    Komkommergazpacho
    Foto
    Zuurkooltosti
    Foto
    Noedels met kip & cashewnoten
    Foto
    Asperges & eet-weetjes
    Foto
    Stamppotten
    Foto
    Tartiflette
    Foto
    Coquilles Saint Jacques met gember& paksoi
    Foto
    Cocktail Hollandse garnalen
    Foto
    Kerstrecepten
    Foto
    Hollandse kazen
    Foto
    Wildbouillon met verse tuinkruiden
    Foto
    Ossenhaas met paddestoelen
    Foto
    Kaasfondue

    OP SMAAKEXPEDITIE
    bij
    ​Angelique Schmeinck
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    ​Ambiance Travel artikelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
Culinaire Producties - Sonja van de Rhoer - Arnhemseweg 79 - 7331 BC Apeldoorn - +31 65 427 43 19 - [email protected]
| home | dagboek | kookboeken | kookboekrecensies | kinderkookboekrecensies | journalistiek | 
​| recepten | workshops | BLOG | golf & gastronomie | food consulting | media | reclamewerk | lezingen | contact |
© Copyright Culinaire Productions | All rights reserved
  • home
    • dagboek
  • kookboeken
  • kookboek recensies
    • 10 jaar dagelijkse kost
    • 1000 dingen doen
    • bbq feast on fire
    • de aardappeleters
    • afvallen zonder honger
    • bakken met zuurdesem
    • big green egg I
    • big green egg II
    • borreltijd
    • boter, kaas en havermelk
    • bij de boer
    • bijzonder simpel
    • buiten eten
    • buitenkeuken
    • burgers
    • burgers en bbq bites
    • chinese take away
    • dagelijkse portie power
    • de mosterd van meus
    • easy dinners
    • easy peasy 2.0
    • een kookboek
    • eten uit de natuur
    • feest
    • food, fit, focus
    • gewoon vegan 1
    • gewoon vegan 2
    • gezond zondigen
    • groentekost
    • guilty pleasures
    • hart voor je lijf
    • het complete bbq boek
    • het kookboek v Nederland
    • hoe leef je vegan
    • keto in 15 min.
    • ketokuur
    • koken, eten, leven
    • kookboek voor chaotisch leven
    • koolhydraatarme bijbel
    • Korean vegan
    • kunst en koken
    • made at home
    • makkelijk midden oosters
    • mangiamo!
    • modern vegetarisch
    • natuur op je bord
    • oesterboek
    • ovenbijbel
    • paleo 2.0
    • pizzabijbel
    • plant als medicijn
    • plants only kitchen
    • proeven als een pro
    • puur
    • restaurant de kas
    • sharon gaat lokaal
    • snel arabisch
    • stedenlust
    • succesvolle seizoensgerechten
    • uitzonderlijke wisky's
    • vanavond vegan
    • vegan east
    • veggies and fish
    • vijftig tinten amore
    • vleesboek
    • welke wijn waarbij?
    • wereld rond in 80 glazen
    • wijnroutes Europa
    • zes seizoenen
    • zuurgoed
  • kinderkookboek recensies
    • bakken zoet & hartig
    • een huis vol lekkers
    • fien & teun
    • het grote kinderkookboek
    • het waanzinnig kinderkookboek
    • koken met kikker
    • koken met pettson
    • pizza & pasta
    • vegetarisch 2
    • zilveren lepel voor kinderen
  • journalistiek
  • recepten
    • aziatisch >
      • thailand
    • desserts >
      • advocaat
    • hoofdgerechten
    • mediterraan
    • seizoensgerechten >
      • voorjaar >
        • salades
      • zomer
      • herfst
      • winter >
        • stamppotten
      • kerst
    • vegetarisch
    • vis
    • voorgerechten
    • streekgerechten >
      • asperges
      • limburg
      • texel
      • veluwe
  • workshops
  • golf en gastronomie
    • Golf met Robbert
    • Italie >
      • Italie Abruzzen
      • Italie Veneto
    • Marokko
    • Mijn drive
    • Het lievelingsgerecht >
      • Hiske vd Heuvel-Blom
      • Marieke Klosters
      • Regina Meij
      • Roland-Jan Schippers
      • Tilly Sintnicolaas
      • Uwe Goertz
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje >
      • Club de Golf Peralada
      • Gran Canaria-1
      • Gran Canaria-2
      • Ladies golf 1
      • Ladies golf 2
      • TorreMirona Golf Club
      • Wijn & cultuur
    • Turkije Belek - 1
    • Turkije Belek - 2
    • Turkije Belek - 3
    • Zuid-Afrika >
      • Hermanus golf club
      • Oubaai golf club
      • Pezula golf club
      • Simola golf course
  • BLOG
    • 65e kookboek
    • Advocaat
    • Alaska duurzame vis
    • Alvis Drift - wijnen
    • Alvis Drift - nieuwsbrief mei '19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief sep.'19
    • Alvis Drift - nieuwsbrief apr.'20
    • Alvis Drift - nieuwsbrief jul.'20
    • Asperges
    • Belgie - Wallonie
    • Castilla de Leon
    • Culi column nieuw
    • Culinaire Producties gerestyled!
    • Castillo de Leon
    • Dagboek
    • De Monnik dranken
    • Faia food
    • Foodconsulting
    • Frankrijk - Auvergne kaas
    • Frankrijk - Franse boeren
    • Golf & gastronomie
    • Haute cuisine en Grand Dance
    • Hertog Jan Grand Prestige
    • Hoofdgerechten
    • Ierland - Harrys Shack
    • Italie - Abruzzen
    • Italie - Aosta 1
    • Italie - Aosta 2
    • Italië - Marlene appels
    • Italie - Puglia
    • Italië - Truffels uit Alba
    • Italie - Verona
    • Kerstmenu
    • Keuken met eigen indentiteit
    • Kookboeken
    • Kookboekenweek 2019
    • Kookboekrecensies
    • Kroatie - Dubrovnik
    • Label Rouge kippen
    • Letland - Riga
    • Lievelingsgerecht van...
    • Margrietkookboek 70 jaar
    • Media
    • Moeder kookboek
    • Moravische wijnen
    • Nieuwe wijnen
    • Noga uit Tzaneen
    • Noord-Ierland
    • NVGJ
    • Opname TV Gelderland
    • Oud & nieuw
    • Porto
    • Prins Hendrik Texel
    • Puur & gezond
    • Recept schrijven
    • Reclamewerk
    • Rose veel meer dan een kleur
    • Schotland - whisky
    • Smaakexpeditie
    • Spanje - Catalonie
    • Spanje - Jerez sherry
    • Spanje - Manchego kaas
    • Spanje - Valencia
    • Sterrenkoks
    • Thailand - Puket
    • Topingredienten
    • Topkoks
    • Trouw afscheid
    • Turkish Airlines
    • Twente - Landgans
    • Uit de keuken van 8 - 1
    • Uit de keuken van 8 - 2
    • Uit de keuken van 8 - 4
    • Uit de keuken van 8 - 5
    • Uit de keuken van 8 - 6
    • Uit de keuken van 8 - 7
    • Uit de keuken van 8 - 8
    • Uit de keuken van 8 - 9
    • Uit de keuken van 8 - 10
    • Uit de keuken van 8 - 11
    • Vegetarisch
    • Veluwse streekgerechten
    • Vis & vegetarisch
    • Warre's port
    • Wine Professional 2025
    • Winterrecepten
    • Workshops
    • Zamora 1
    • Zamora 2
    • Zamora 3
    • Zout
    • Zuid-Afrika - B&B
    • Zuid Afrika - Hollandse wortels
    • Zuid-Afrika - Kaapstad culinair
    • Zuid-Afrika - Kaapstad en Hermanus
    • Zuid-Afrika - Stellenbosch
    • Zuid-Afrika - Vergelegen
    • Zuid-Afrika - Waterkloof
    • Zuid-Afrika - Wijnhuis Newton Johnson
    • Zuid-Afrika - Wijnlanden
  • food consulting
  • media
  • reclamewerk
    • Bellingham's wijnboekje
    • zilveren champignon
  • lezingen
    • zout
  • contact
    • contactformulier
    • workshop