Kookboekrecensies
De lijst van nieuw uitgekomen kookboeken lijkt onuitputtelijk. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt van de kookboeken
die de laatste maanden op de markt zijn verschenen.
Op het gebied van gezondheid zien we vegetarisch, vegan, paleo, keto, planten als medicijn, geheel plantaardig,
in diverse vormen verschijnen.
Flavour - Yotam Ottolenghi, Ixta Belfrage
De eerste is niet te missen. Ottolenghi is en blijft een hit in Nederland. Wie eenmaal is gegrepen door zijn frisse, spannende combinaties en smaakmakers als granaat-appelpitten, sumak en za’atar en wil alleen maar meer.... Yotam Ottolenghi is een internationale bestseller auteur. Samen met zijn zakenpartner Sami Tamimi runt hij een aantal zeer succesvolle traiteurszaken onder de naam Ottolenghi en restaurants Nopi en Rovi in Londen. Ottolenghi’s inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor ingrediënten. Hoewel hij zelf geen vegetariër is, maakt hij uiterst originele en vernieuwende vegetarische gerechten, gebaseerd op uitgesproken smaken en spannende, frisse combinaties. Je kunt Flavour bijna geheel zien als een vegetarisch, groot deel veganistisch, kookboek met heel veel heerlijke groentegerechten. In Flavour viert Ottolenghi de oneindige mogelijkheden van groenten en laat zien hoe je ze kunt transformeren tot magische gerechten. In ruim 100 recepten laat hij niet alleen zien hoe we ze moeten bereiden, maar ook hoe smaak bepaald wordt en waarom bepaalde combinaties zo goed werken. Handig is het hoofdstuk met Flavour’s 20 ingrediënten. Eenmaal aangeschaft zijn praktisch alle recepten goed te bereiden. Met recepten als de ultieme vleesloze ragù, de schnitzels van puntpaprika, en de korma van tofoe- gehaktballetjes is en blijft koken een feest. Flavour Auteur: Yotam Ottolenghi Ixta Belfrage Prijs: € 32,- ISBN: 978 90 5956 991 1 Uitgever: Fontaine Uitgevers |
klik op een afbeelding voor grotere weergave